ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ : «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ» : IL COLPO GROSSO

Βασικό επιχείρημά τους: «πρέπει να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός της αγοράς ώστε να γίνουν πιο φθηνές οι νομικές υπηρεσίες για τους πολίτες».
Πρόκειται για ένα ακόμη ΧΟΝΔΡΟΕΙΔΕΣΤΑΤΟ ΨΕΜΑ: Είναι δεδομένο ότι ο δρόμος του ανταγωνισμού οδηγεί σε μονοπώλια, νομικά καρτέλ και πολυεπαγγελματικές εταιρείες, όπου ο οικονομικά ισχυρότερος θα επικρατήσει του ασθενέστερου, ελεύθερου και μαχόμενου δικηγόρου, που θα εξαναγκασθεί σε ταπεινωτική και βίαιη έξοδο από τη δικηγορία ή σε άνευ όρων υπαλληλοποίησή του.
Αυτοί που κόπτονται για μείωση του κόστους νομικών υπηρεσιών είναι οι ίδιοι που αυξάνουν τα παράβολα στην ποινική και διοικητική δικαιοσύνη, 10πλασίασαν το κόστος κατάθεσης  μήνυσης και επέβαλαν ΦΠΑ 23% στη δικηγορική αμοιβή, ενώ  προετοιμάζουν και νέες τεράστιες αυξήσεις όλων των δικαστικών εξόδων και χρηματικών ποινών.
Μαζί με τα εκπορνευμένα ΜΜΕ εφαρμόζουν τη γνωστή γκαιμπελική μέθοδο της γενίκευσης του μερικού και της συνεχούς επανάληψης του ψεύδους: χειραγωγούν την κοινή γνώμη και ρίχνουν συστηματικά τόνους λάσπης (περί φοροφυγάδων κλπ., όταν η μόνη πραγματικότητα είναι πως το 70% των ελλήνων δικηγόρων δεν εξασφαλίζει ούτε καν το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη).
Από την άλλη μεριά, σύμμαχοί τους τα μεγάλα και επώνυμα δικηγορικά γραφεία (κυρίως της Αθήνας και του Πειραιά, αλλά όχι μόνο), που δεν υπερβαίνουν το 2% του συνόλου των δικηγόρων, συνηγορούν ανοιχτά υπέρ της απελευθέρωσης, δεν θέλουν απεργιακές κινητοποιήσεις και συχνά έχουν βήμα ή τουλάχιστον εκφράζονται μέσα από τα Διοικητικά Συμβούλια των μεγάλων Δικηγορικών Συλλόγων. Τα πάμπολλα σκάνδαλα που αποκαλύφθηκαν τα τελευταία χρόνια, απέδειξαν ότι είναι οι ίδιοι που διαπλέκονται σταθερά με την εκάστοτε πολιτική εξουσία και είναι αυτοί που μένουν  στο φορολογικό απυρόβλητο.
Η επιχείρηση αντιδραστικής αναδιάρθρωσης της Δικαιοσύνης πάει χέρι-χέρι με αυτήν της αποδόμησης όλων των βασικών κοινωνικών λειτουργιών, όπως είναι η δημόσια Παιδεία και η Υγεία.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ Ή ΑΛΛΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ!
ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!
Η «απελευθέρωση» ήταν και είναι μια καθαρή επιλογή ανάπτυξης των κεφαλαιουχικών και πολυεπαγγελματικών εταιρειών σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των συστεγαζόμενων δικηγόρων, που οδηγεί στη χειροπέδηση των νομικών υπηρεσιών από τα καρτέλ.
Ενισχύει αποκλειστικά και μόνο τις μεγάλες δικηγορικές εταιρείες και τις πολυεπαγγελματικές επιχειρήσεις, που με ένα ευέλικτο υπαλληλικό δυναμικό, από χαμηλόμισθους επιστήμονες, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, θα μπορέσουν να κυριαρχήσουν απόλυτα στην ελεύθερη αγορά.
Οι μόνοι που θα ωφεληθούν από την ελεύθερη διαπραγμάτευση για τον καθορισμό της δικηγορικής αμοιβής είναι οι Τράπεζες, οι Ασφαλιστικές Εταιρείες και οι επιχειρήσεις – κολοσσοί, που θα μπορούν πλέον να πληρώνουν τους συνεργάτες τους με αμοιβές χαμηλές έως εξευτελιστικές.
Οι μόνοι που δεν θα ωφεληθούν θα είναι οι πολίτες, γιατί οι δικηγορικές υπηρεσίες όχι μόνο δεν θα γίνουν πιο φθηνές, αλλά θα ακριβύνουν κατακόρυφα, σε συνδυασμό και με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος δικαστικών εξόδων και ποινών.
Όλες οι προωθούμενες αλλαγές, που επιχειρούνται μέσα από ένα καταιγισμό νομοθετημάτων, για τη δήθεν επιτάχυνση απονομής Δικαιοσύνης, στοχεύουν στη βίαιη και βαθιά αντιδραστική αναδιάταξη της δικηγορικής ύλης και της νομικής υπηρεσίας: εκχώρηση μέρους της δικαιοδοσίας των Δικαστηρίων και καθιέρωση εξωδικαστικών, πιο ευέλικτων και πιο αποτελεσματικών για το μεγάλο κεφάλαιο διαδικασιών, όπως οι θεσμοί της διαμεσολάβησης και της ποινικής συνδιαλλαγής (ακόμη και για κακουργήματα), εναρμονίζονται ΑΠΟΛΥΤΑ με το μοντέλο της μεγάλης Δικηγορικής ή πολυεπαγγελματικής εταιρείας.
Κι από την άλλη πλευρά, μια καινούρια τεράστια κοινωνική πλειοψηφία συναδέλφων, που θα «προσαρμοστεί» με πολύ βίαιο και ταπεινωτικό τρόπο και θα εξαναγκασθεί να ενταχθεί με τους χειρότερους όρους στο νέο (επιχειρηματικό πλέον) περιβάλλον παροχής νομικών υπηρεσιών. Χωρίς καμιά διαπραγματευτική δύναμη, ο καθένας θα συρθεί να διαπραγματεύεται μόνος του τους όρους που θα πουλήσει γνώσεις, εμπειρία, χρόνο, εργασία, την ίδια του τη ζωή, σε μεγάλους επιχειρηματικούς νομικούς ομίλους. Χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς κατοχυρωμένη αμοιβή, χωρίς ωράριο, χωρίς κοινωνική ασφάλιση.
Και μαζί με όλα αυτά, έρχεται και το συνεχές ξεδιάντροπο πλιάτσικο με την έκτακτη φορολόγηση και τα χαράτσια: έκτακτη εισφορά, ειδικό τέλος επιτηδεύματος, μείωση αφορολόγητου στα 5.000 ευρώ, αύξηση ασφαλιστικών εισφορών (οι οποίες μάλιστα δεν αφαιρούνται πλέον από το εισόδημα αλλά από το φόρο) και υποχρεωτική μετακύλιση στην επόμενη ασφαλιστική κατηγορία κάθε 3 χρόνια,  αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης, αισχρή λεηλάτηση των Ταμείων και των αποθεματικών τους.
Συνάδελφοι, είναι βέβαιο ότι ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΥΤΟ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ!  
ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ!
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΚΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ!
Η Ολομέλεια και τα Δ.Σ. Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης απέδειξαν όχι μόνο ότι είναι ανάξιοι της εμπιστοσύνης μας, αλλά ότι δια της αναμονής, μοιρολατρείας και προσδοκίας … διαλόγου (!!!), θέλουν να δώσουν κι άλλο χρόνο στην εγκληματική κυβέρνηση και τους Ευρωαμερικάνους φίλους της να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο: να γυρίσουν το ρολόι πίσω, όχι στο 2004 αλλά στο 1914, 97 χρόνια πριν, τότε που στην Ελλάδα κατακτήθηκαν για πρώτη φορά οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας..!
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ!!!
http://enallaktiki.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου