ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

«Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη συνεισφέρει τον οβολόν τους», δηλώνει η ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών


Μετά τη στάση της κυβέρνησης και τα πρωθυπουργικά «πυρά» συνήλθε η ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών και επεσήμανε ότι «οι δημόσιες επικρίσεις και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί εναντίον των δικαστικών λειτουργών μπορεί να εκληφθούν ως απόπειρα επηρεασμού και ενέχουν επέμβαση στην προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών».

Μετά το έντονο κλίμα που υπήρχε τις τελευταίες ημέρες ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη και την παρέμβαση του πρωθυπουργού στη Βουλή για συνεισφορά του οβολού των δικαστικών και τις δηλώσεις του περί «αρνησιδικίας με τερτίπια», συνήλθε σήμερα, Πέμπτη, η ολομέλεια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, δηλώνοντας ότι «οι δημόσιες επικρίσεις και οι μειωτικοί και απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί από δημόσιους και άλλους παράγοντες εναντίον των δικαστικών λειτουργών μπορεί να εκληφθούν ως απόπειρα επηρεασμού και ενέχουν επέμβαση στην προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, γι' αυτό και είναι καταδικαστέες.Όπως σημειώνει, η ολομέλεια της εισαγγελίας, προς, δε, είναι ενδεχόμενο να προκαλέσουν την εντύπωση ότι στοχεύουν στην επικυριαρχία της εκτελεστικής εξουσίας πάνω στη Δικαιοσύνη, πράγμα συνταγματικά ανεπίτρεπτο. Εκδηλώσεις αποδοκιμασίας και μειωτικοί χαρακτηρισμοί δεν έχουν θέση σε μια δικαιοκρατούμενη πολιτεία. Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Ενώσεως Αντιεισαγγελέων και της Ένωσης των Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδας επισημαίνοντας ότι οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ήδη συνεισφέρει τον οβολόν τους, συμμετέχοντας στις θυσίες του ελληνικού λαού στις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα με περικοπή των αποδοχών μας σε ποσοστό 38,5%.
Σε κάθε περίπτωση, οι επιθέσεις αυτές και τυχόν άλλες δεν επηρεάζουν την συντεταγμένη Δικαιοσύνη και δεν μας εμποδίζουν να υπερασπιζόμεθα το Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα κατά το Σύνταγμα και του νόμους».
www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου