ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Σε διάλογο καλεί τους δικηγόρους ο Μ. Παπαϊωάννου

Δεύτερο κύκλο διαλόγου πριν καταρτιστεί σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης προαναγγέλλει σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Μ. Παπαϊωάννου, μετά το κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε στο δικηγορικό κόσμο η πρόθεση μεταφοράς δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους.
Χθες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έκανε λόγο για «αντισυνταγματική και ασυμβίβαστη με το ελληνικό δίκαιο λύση» που προωθεί η τρόικα και συμπλήρωσε ότι «η μόνη ορατή επιλογή απομένει η αντίστασή μας, με κάθε νόμιμο μέσο στις εν λόγω κυβερνητικές και "μνημονιακής" αντίληψης μεθοδεύσεις που πλήττουν την ουσιαστική απονομή του δικαίου».

«Δεν είναι κατανοητό το περιεχόμενο της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών της 3ης Οκτωβρίου 2011, καθώς επίσης και οι κάθε μορφής κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν με αιτήματα τα οποία δεν ανάγονται σε κυβερνητικές αποφάσεις», τονίζει σήμερα ο κ. Παπαϊωάννου.

Ακόμη, το υπουργείο Δικαιοσύνης καλεί τον κλάδο των δικηγόρων να «ανταποκριθεί με την ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση αποφάσεων για τη λήψη μέτρων, που θα ικανοποιούν το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης».

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα ότι οι δικηγόροι «δεν θα υποκύψουν σε συντεχνιακές λογικές και θα συμβάλλουν αποτελεσματικά στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, ώστε να εξαλειφθούν τα φαινόμενα αρνησιδικίας, τα οποία και οι ίδιοι καταγγέλλουν».
Νέα καταδίκη των προθέσεων του υπουργού από το δικηγορικό κόσμο
Εν τω μεταξύ, η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας καταδίκασε ομόφωνα σήμερα «οποιαδήποτε απόφαση ή ακόμη και σκέψη μεταφοράς δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους».

Παράλληλα, επισημαίνει στην ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ότι «η ευθεία βολή κατά του Έλληνα δικηγόρου, ως μέσου επίλυσης των χρονίων προβλημάτων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, πρέπει να έχει ένα όριο και ένα τέλος».

Η μεταφορά δικαστηριακής ύλης σε συμβολαιογράφους, υπογραμμίζουν οι δικηγόροι, «σε αντάλλαγμα ίσως για το άνοιγμα του δικού τους επαγγέλματος, εν πρώτοις σημειώνουμε ότι αντιστρατεύεται θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, φαλκιδεύοντας το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για προσφυγή στη Δικαιοσύνη και προαναγγέλλοντας έτσι την "ιδιωτικοποίησή" της».
http://www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου