ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σύσκεψη Παπαϊωάννου με Ράιχενμπαχ για τεχνικά θέματα της Δικαιοσύνης

Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στις Βρυξέλλες

Οι προτάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τεχνικής υποστήριξης σε θέματα Δικαιοσύνης συζητήθηκαν σήμερα σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με την «Ομάδα Δράσης» υπό τον κ. Horst Reichenbach.

Στην ατζέντα της συνάντησης τέθηκαν όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται σε επιστολή του κ. Παπαϊωάννου, την οποία απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό, κ. Γεώργιο Παπανδρέου και κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. José Manuel Durão Barroso, αναφορικά με την παροχή τεχνογνωσίας από τους εταίρους μας για τον εκσυγχρονισμό, αναδιοργάνωση, βελτίωση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας των παρεχομένων υπηρεσιών στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Οι προτάσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης αφορούν συγκεκριμένες και δοκιμασμένες εφαρμογές προγραμμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες θα μπορούσαμε σε συνεργασία με αυτές να αξιοποιήσουμε, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος για την αποτελεσματικότητα στην απονομή της Πολιτικής, Ποινικής και Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Ο κ. Reichenbach εξέφρασε τη βαθιά ικανοποίησή του για την καταγραφή των ζητημάτων που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν στο χώρο της Δικαιοσύνης και του σωφρονιστικού τομέα και δήλωσε πρόθυμος να προσφέρει τη βοήθεια της «Ομάδας Δράσης» και να μεσολαβήσει στα κράτη-μέλη, προκειμένου να παρασχεθεί στη χώρα μας η τεχνογνωσία, ενώ διατύπωσε και προτάσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να εξευρεθούν πόροι ώστε να χρηματοδοτηθούν τα απαραίτητα έργα. Προς την κατεύθυνση εξεύρεσης κονδυλιών θα κινηθεί και η ίδια «Ομάδα Δράσης».

Επίσης, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 4 Νοεμβρίου σύσκεψη της ηγεσίας του Υπουργείου, της «Ομάδας Δράσης» με τους πρέσβεις των κρατών-μελών που θα κληθούν να παράσχουν τις γνώσεις και να υποδείξουν τις τεχνικές εκείνες που εφαρμόζονται στις χώρες τους και μπορούν να εισαχθούν και στη χώρα μας ώστε να επιτευχθεί η βελτίωση των όρων απονομής Δικαιοσύνης. Αντίστοιχη σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί και στις Βρυξέλλες.

Στη σύσκεψη εκτός από τον κ. Reichenbach μετείχαν από πλευράς της «Ομάδας Δράσης» ο κ. Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, η κ. Ζωρζέττα Λάλη, επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Από την πλευρά του Υπουργείου μετείχε ο Γενικός Γραμματέας κ. Νικόλας Κανελλόπουλος.
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου