ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΨΗΦΙΣΜΑ
Θέμα: Επίθεση κατά του δικηγόρου-μέλους του Δ.Σ.Θ., κ. Χρήστου Μπακέλλα


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση (κτύπημα με ξύλινο κοντάρι στο σαγόνι) που δέχτηκε ο δικηγόρος-μέλος του Δ.Σ.Θ., κ. Χρήστος Μπακέλλας έξω από το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στις 19/10/2011 (ημέρα γενικής απεργίας) από αστυνομικό της ομάδας ΔΕΛΤΑ κατά τη διάρκεια σύλληψης διαδηλωτή.

Ο Δ.Σ.Θ. θεωρεί ότι η επίθεση αποτελεί, πέρα από την ποινική της απαξία, έμπρακτη αμφισβήτηση του ρόλου του δικηγόρου ως υπερασπιστή των δικαιωμάτων των πολιτών. Ζητά την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, ο οποίος αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τα στοιχεία του. Δηλώνει, δε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι θα υπερασπίσει το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου ως εγγυητή και υπερασπιστή των δικαιωμάτων των πολιτών παρά την επιχείρηση αποδόμησής του που εξυφαίνεται, ιδιαίτερα σήμερα, από πολλούς «αρμόδιους» και αναρμόδιους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου