ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΘΗΝΑ 12-5-2016

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
15.10
Συνεδριάζει η Συντονιστικη
15.30
Χωρις αποτελεσμα ακομη συνεχιζεται η συνεδριαση της Συντονιστικης. Η Ολομελεια αναμενει....
15.36
Η Συντονιστικη προτεινει αποχη εως 24 Μαιου με το πλαισιο Αθηνας και συνεδριαση Συντονιστικης την 24-5-2016
15.45
Εναρξη Ολομελειας
Εισηγηση Προεδρου
Ιστορικη αναδρομη αποχης και προταση: συνεχεια αποχης εως 24 Μαιου με μεταβολη πλαισιου αδειων οπως η αποφαση του ΔΣΑ.
Θα ακολουθησει προσδιορισμος συγκλησης Συντονιστικης μεχρι την 24 Μαιου.
Προταση Σερρων αποχη με το σημερινο πλαισιο εως 28 Μαιου Ολομελεια την 28-5-2016, παροτρυνση για μη υποβολη φορολογικων δηλωσεων και ασφαλιστικων εισφορων.
Προταση Αιγιου ιδια με Σερρες.
Προταση Αγρινιου ιδια με τη Συντονιστικη.
Προταση Καλαματας συνεχιση με το σημερινο πλαισιο παραιτηση προεδρων κ δσ ολων των συλλογων.
Κοζανη συνεχιση με το ιδιο πλαισιο
Κερκυρα συνεχιση εως 24 με το σημερινο πλαισιο
Ναξος: δημοψηφισμα πανελλαδικο υπερ η κατα αποχης αναστολη καταβολης ασφαλιστικων εισφορων ως το τελος του ετους, αποχη εως 28 Μαιου
Ρεθυμνο: αποχη οπως η προταση Συντονιστικης
Θεσπρωτια: αναστολη αποχης
Αμαλιαδα: συνεχιση εως 28 με το σημερινο πλαισιο
Πατρα: συνεχιση αποχης οπως Συντονιστικη
Ιωαννινα: συνεχιση αποχης οπως Συντονιστικη
Γιανιτσα: συνεχιση αποχης με το σημερινο πλαισιο παραιτηση ολων των προεδρων κλειστοι οι δικηγορικοι συλλογοι
Συρος: ληξη αποχης
Τρικαλα: συνεχιση αποχης
Κως: συνεχιση αποχης
Φλωρινα: συνεχιση με το σημερινο πλαισιο
Βολος: δημοψηφισμα και αποχη οπως η συντονιστικη
Λαρισα: αποχη ως 24 Μαιου
Θεσσαλονικη: συνεχιση αποχης εως 24 Μαιου οπως η Συντονιστικη
43 υπερ προτασης συντονιστικης

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 12/5/2016
Κήρυξη νέας πανελλαδικής αποχής των Δικηγόρων από 16/5/2016 έως και τις 24/5/2016
 Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη, 12/5/2016 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Β. Αλεξανδρή, αποτίμησε τις εξελίξεις, μετά την εσπευσμένη ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νόμου στη Βουλή και υιοθετώντας την εισήγηση της Συντονιστικής Επιτροπής, αποφάσισε τα εξής:
 1.  Την δημόσια καταγγελία του ψηφισθέντος νόμου, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω νόμος: α)αντιβαίνει το Σύνταγμα και την Ευρωπαική δημόσια τάξη β) αγνοεί την φοροδοτική και εισφοροδοτική ικανότητα των ασφαλισμένων δικηγόρων – ελευθέρων επαγγελματιών και οδηγεί σε επαχθή, μη βιώσιμη, φορολογική και εισφοροδοτική επιβάρυνσή τους, γ) δεν κατοχυρώνει, ως έδει, αφορολόγητο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, δ) δεν διασφαλίζει την ανταποδοτικότητα ασφαλιστικών εισφορών και παροχών, ε) δεν θεμελιώθηκε σε αναλογιστική μελέτη για την τεκμηρίωση του επαχθούς ασφαλιστικού συστήματος.
 2. Την άσκηση όλων των προβλεπόμενων ενδίκων βοηθημάτων και μέσων κατά των διοικητικών πράξεων, που πρόκειται να εκδοθούν κατ’ εφαρμογή του νέου νόμου, προβάλλοντας την αντισυνταγματικότητά του.
 3. Την αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων,  κ.λπ.)
 4. Με δεδομένη τη δημόσια εκπεφρασμένη δέσμευση του υπουργού Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την 8.5.2016,  σχετικά με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν και αφορούσαν τους δικηγόρους-ελεύθερους επαγγελματίες, η Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων ζητεί την άμεση υιοθέτηση και νομοθέτηση αυτών και συγκεκριμένα: α) την κατάργηση της υποχρέωσης των νέων ασφαλισμένων να επιστρέψουν τα ποσά των "εκπτώσεων" που τους παρέχονται για τα πρώτα πέντε έτη ασφάλισης, β) τη δυνατότητα σύστασης επαγγελματικού ταμείου, με ταυτόχρονη απαλλαγή από τις εισφορές επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχής και γ) τη δυνατότητα επιστροφής (ή συμψηφισμού με τις εισφορές του επομένου έτους) των τυχόν επιπλέον καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών.
 5. Εξέφρασε την πολιτική αποδοκιμασία της προς τους βουλευτές δικηγόρους που υπερψήφισαν τον ως άνω, κατάφωρα αντισυνταγματικό ασφαλιστικό-φορολογικό νόμο.

Κατόπιν τούτων η Ολομέλεια αποφάσισε τη κήρυξη πανελλαδικής αποχή των Δικηγόρων από 16/5/2016 έως και τις 24 Μαΐου 2016.

Το νέο πλαίσιο χορήγησης αδειών για το διάστημα της αποχής από 16/5/2016 έως 24/5/2016, όπως διαμορφώθηκε μετά την απόφαση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, από 16/5/2016 έως και 24/5/2016, έχει ως εξής:

ΠΛΑΙΣΙΟ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΑΠΟ 16 ΕΩΣ ΚΑΙ 24 ΜΑΪΟΥ 2016

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

1.    Παραγραφές – Προθεσμίες

2.    Για τις ποινικές υποθέσεις:
 • Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
 • Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης) 
 • στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ


 1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών, συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ  ΚΠολΔ) και  ΕΚΤΟΣ Διαταγών Πληρωμής
  Η διαταγή απόδοσης μισθίου είναι εντός πλαισίου ακόμη και με σώρευση καταβολής μισθωμάτων.
 2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ασφαλιστικά μέτρα συζητούνται ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.
 3. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
 4. Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
 5. Προσθήκες
 6. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων (ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ και για τις νόμιμες συνέπειες)
 7. Κλήσεις - Προσδιορισμοί


Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

58 σχόλια:

 1. Ευχαριστουμε για την ενημέρωση. Καλό θα ήταν να μας διευκρινιστει με την απόχη πλέον τι επιδιώκουμε. Την κατάργηση του νόμου ή απλά τις τροποποιήσες που αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ;Είναι υποχρέωση της Ολομέλειας να ενημερώσει υπεύθυνα όλους εμάς που επί 4 και πλέον μήνες αιμοραγουμε οικονομικά. Και με δεδομένο ότι παμε σε νέα σύντονιστικη και όχι ολομέλεια να τα ξεχάσουμε τα ακροατηρια μέχρι τον Σεπτεμβρη ή και μετά; Νομίζω ότι όλοι οι δικηγόροι πρέπει να μαθουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ....και ποιο νοημα εχει η ημερομηνια 24/05,στη μεση της εβδομαδας?αν εχεις ακροατηριο απο 25-27 τι κανεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΔΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ. Ή ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ή ΑΜΕΣΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΠΡΙΝ ΕΚΦΥΛΙΣΤΕΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχει εκφυλιστει ήδη αλλά κάποιοι αρνούνται να το καταλάβουν και το παίζουν επαναστάτες

   Διαγραφή
 4. Θυμίζω, ΦΠΑ, ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ.. ΜΥΤΗ δεν Άνοιξε. Κ.Πολ.Δ.: Παράνομα δεν τηρήθηκε η απόφαση της πλειοψηφίας. Θεωρούμαστε ακόμη Δημοκρατία, όμως το αποτέλεσμα του Δικού μας ψηφίσματος ήταν αποχή διαρκείας. ΆΛλοι δεν συμφωνούσαν, δεκτό, οι Σύλλογοι ήταν υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουν τουλάχιστον από τον ωραίο Αύγουστο που ζήσαμε (μετά τις ομορφιές και τα καραγκιοζιλίκια του Ιουλίου. Τι έκαναν τίποτα. Όλοι οι Πρόεδροι και τα ΔΣ έπρεπε να είχαν περάσει ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ. ΤΙΠΟΤΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ.
  Εάν είναι να σταματήσει τώρα η αποχή ή να συνεχιστεί με αδερφίστικο πλαίσιο, ενώ γ.... στε από τον Ιούλιο 15, καλό θα είναι να παραιτηθούν όλοι και εμείς με την σειρά μας να μην ακολουθήσουμε καμία άλλη αποχή, γιατί αυτές πλέον θα έχουν ένα ΄στόχο τον διορισμό Προέδρων ή Συμβούλων σε Ανεξ. Αρχές κοκ. Είπον κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. 45 Λεπτά Εισήγηση, μην είναι απολογία?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τι τις θέλουν τις ολομέλειες και τις συντονιστικές, αφού στο τέλος ότι θέλει η Αθήνα γίνεται

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προς αξιότιμο κ Πρόεδρο Σερρων.
  Αν δεν υποβάλω δηλωση και ασφαλιστικές εισφορές και ληξουν οι προθεσμίες, θα μου πληρώσει πρόστιμα και προσαυξήσεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αξίζει (;;) να υπάρχεις για ένα όνειρο κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. για όσους δεν γνωρίζουν...υπάρχουν μεγαλοσυνάδελφοι, μεγαλομέλη του μεγαλοδσ της αθήνας, που πήραν αδεια ακομα και για συνεναιτικό διαζυγιο....κάποιοι άλλοι επίσης απο το ιδιο συνάφι, που πηραν αδεις για υποθεσεις της επο...και καποιοι άλλοι που παρασταθηκαν χωρις να έζουν προυποθέσεις για άδεια, για υποθέσεις μεγαλοβαρωνων....ψοφατε εσεις κοροιδα....απ την αρχή ο στόχος ηταν και παραμένει η εξόντωση των μικρομεσαιων γραφείψν, προς οφελος των εταιρειών, οι οποίες κατά τύχη ανήκουν στους παραπανω....τώρα θυμιθηκαν την πολδ;;;; έτσι, για να μη νομιζουν οτι τρώμε κουτόχορτο..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οχι φίλε οι περισσότεροι τρωνε κουτόχορτο ή εθελοτυφλούν.

   Διαγραφή
 10. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

   Διαγραφή
  2. ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!!!!!!! ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΣΑΣ!!! ΤΙ ΚΡΙΜΑ!!!!!!!!!!

   Διαγραφή
 11. Ομοιογένεια βλέπω.
  Η λύση είναι μία :
  https://www.popovrisaki.gr
  Θα κλαίτε από γέλιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τελικά, μόνο εσύ είχες σοβαρή πρόταση!

   Διαγραφή
 12. Για Σύρο - Θεσπρωτία: Στο σχολείο όταν σας ρωτούσαν για την "Οδύσσεια" απαντούσατε η αδελφή του Οδυσσέα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΡ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΧΑΣΑ;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Στο Κέρμα θα παιχτεί. Φέρτε Κοντονή και Γκιρτζίκη

   Διαγραφή
 14. Μπράβο. Αυτά διαβάζει ο Κατρουγκαλος και γελάει με τα χαλια μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αυτός σιδερώνει το μαντήλι του

   Διαγραφή
  2. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΜΑΣ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΑΣΑΜΕ!

   Διαγραφή
 15. Αγάπη μόνο!Δωστε τους αγάπη τώρα!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπράβο ρε συ! Εισαι ωραίος/α! Έκλαψα απ τα γέλια

   Διαγραφή
  2. Εσείς με το επίπεδο σας με εχετε καταντήσει εδώ που φτασαμε. Ντροπη σας. Δεν ειναι ωρες για φτηνο και αποτυχημένο χιούμορ

   Διαγραφή
  3. Αν δεν γελάσουμε και λίγο πρέπει να φουντάρουμε!!!

   Διαγραφή
 16. Στις επόμενες εθνικές εκλογές (οι οποίες μάλλον δεν θα αργήσουν...) να υποβάλλουμε αιτήσεις εξαίρεσης και να μην παραλάβουμε διορισμούς .
  Ας διορίσουν δικαστικούς αντιπροσώπους τους μετακλητούς τους υπαλλήλους ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΣΚΙΑΧΤΗΚΑΝ!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. 1)Για ποιο λόγο η Αθήνα πήρε απόφαση πριν την συντονιστική?Αποφασίζουμε και διατάζουμε?Κι εμείς από πίσω να χορεύουμε στο ρυθμό της?Ντροπή μας
  2)Η Θεσπρωτία αποχή στην ουσία δεν είχε ποτέ αφού έδινε αέρα πατέρα τις άδειες.Ντροπή.
  3)Απογοήτευση για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων που πρωτοστατούσε σε όλους τους αγώνες , και τώρα απόφάσισε να ακολουθήσει τους μεγάλους σύλλογους.Γιατί τέτοια αλλαγή πλεύσης άραγε???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. τα καραγκιοζιλικια συνεχίζονται...στο τέλος του μήνα θα δώσουμε στα παιδιά μας απο μια σημαια του τσε, ετσι για γουστο, να λέμε οτι ειμαστε επαναστατες...δεν διαφέρει και πολυ απο τη σταση της αθήνας

   Διαγραφή
  2. πες τα χρυσόστομε.οι πρόεδροι κάνου PR και δεν νοιάζονται για τα συμφέροντα των μελών τους.Έκπληξη δυσάρεστη οι Γιαννιώτες.Τόσα χρόνια μας έβαζαν τα γυαλιά με την επαναστατικότητά τους.

   Διαγραφή
 19. Συνδικαλιστική αποτυχία.Πρέπει επιτέλους οι πρόεδροι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Θα βρεθεί κάποιος εύθικτος να παραιτηθεί;πολύ χλωμό το βλέπω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Για τους παλαιότερους (45+)
  Το όλο σκηνικό θυμίζει κάποια παλαιά σινεμά
  : 2 έργα χεξ - καράτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. να πω και κατι αλλο;;ειμαι απο τον πειραια, κι εμεις εχουμε συνέλευση αυριο...αν πούμε οχι στην αποχή, τι θα μου πει εμενα η συντονιστικη;;; αλλα τι λεω, το δσ μας , ειναι γνωστοι παρατρεχαμενοι, τσανακογλυφτες των αθηνων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Το δσ του πειραια είχε πάρει απόφαση να προτείνει την λήξη της αποχής αλλά πάλι κρύφτηκε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. δεν ειναι ακριβές αυτό...είχε πάρει απόφαση, να παμε σε αποχή ως τις δεκα οκτώ με το πλαίσιο της αθήνας....όσον αφορα το δεύτερο, όχι τώρα, μια ζωή κρυβεται....

   Διαγραφή
 23. Οι αλλοι συλλογοι?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. κι εγώ από Πειραιά είμαι αλλά θέλω να συνεχιστεί η αποχή, όσο και αν έχω αιμορραγήσει οικονομικά όλο αυτό το διάστημα... πρέπει να κλιμακωθεί ο αγώνας και να μην χαλαρώσει το πλαίσιο των αδειών, να προσφύγουμε άμεσα στο ΣτΕ και στο ΕΔΔΑ για κατάργηση των αντισυνταγματικών εκτρωμάτων. Αν είναι σρτα 124 Ευρώ (βάζω και το φπα μέσα που το απορροφούμε) να μας μένουν βαριά 35-40 στην τσέπη συγγνώμη αλλά δεν έχει κανένα νόημα.. Εκτός αν δουλέυετε όλοι αράπικο φυστίκι, αν είχα κι εγώ τη δυνατότητα φυσικά θα με συνέφερε η λήξη της αποχής. Όμως ένα σύστημα πρέπει να λειτουργεί και για το φοροφυγά αλλά και για τον (έστω και επειδή δεν μπορεί να φοροδιαφύγει) έντιμο. Με τους νόμους αυτούς οι έντιμοι κλείνουν, τέλος! Οπότε ναι, προσωπική μου άποψη αποχή και εντατικοποίηση του αγώνα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αποχή μέχρι να σου τελειώσουν όσα εχεις και να πας υπάλληλος σε εταιρεία ή καταντήσει σερβιτορος

   Διαγραφή
  2. ετσι συμφωνώ...όλα μας τα θέματα όμως...ασφαλιστικο φορολογικό, φπα, κλπ...ολα τα θέματα...οχι οταν ρωτουσα τα λαμογια μας, γιατί όχι και το φορολογικό, μου απαντούσαν, έ τι να κανουμε, αυτο ψηφίστηκε...τωρα τι;;;;η αγώνας για ολα και μέχρις εσχατων, η τέλος εδώ και τώρα κι ο καθένας ας πορευτεί οπως νομίζει...

   Διαγραφή
  3. οι σερβιτόροι αγαπητέ συνάδελφε θα βγάζουν σίγουρα περισσότερα από μας...

   Διαγραφή
  4. κα΄ποιοι μεγαλοδικηγόροι δικαζαν στην Αθηνα εκουσιες αβερτα και συναινετικα ορισμενοι κοροϊδα..καντε αποχή εσεις αγωνιστες της πενταρας.

   Διαγραφή
 25. η γεν.συνέλευση των Ιωαννίνων είχε αποφασίσει να προτείνει την συνέχιση της αποχής στο ίδιο πλαίσιο και μας τ΄άλλαξε η πρόεδρος στην ολομέλεια όπως διαπιστώνω μετά λύπης μου. Αύριο έχουμε γεν.συνέλευση και θα γίνει το σώσε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Η πρόεδρος του ΔΣ Ιωαννίνων παραβίασε την απόφαση τηε Γενικής Συνέλευσης.Απαράδεκτο.Πρέπει να υπάρξουν κυρώσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έκπτωτη. Ξεκινήστε τις διαδικασίες.

   Διαγραφή
 27. Δηλαδή προσωρινή διαταγή σε υπερχρεωμενα δικάζεται χωρίς άδεια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Το σχόλιο περί Οδύσσειας για τη Σύρο δεν το καταλαβαμε.μπορεί ο συντάκτης να μας το κάνει πιο λιανά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. Στο Ηράκλειο άλλα είχε αποφασίσει η έκτακτη Γ.Σ. του συλλόγου: συνέχιση της αποχής και εντατικοποίηση του αγώνα (κλείσιμο συλλόγων, εκδηλώσεις κα). Ο Πρόεδρός μας δεν είπε κάτι από αυτά στην Ολομέλεια; Παρακαλώ να με ενημερώσετε. Για τις αποφάσεις του Δ.Σ. Ηρακλείου μπορείτε να ενημερωθείτε από το blog της Δικηγορικής Συσπείρωσης Ηρακλείου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. η αποχή εκφυλιστηκε..δεν έχει νοημα..αμεση προσφυγη στα δικαστηρια με ατομικες προσφυγες καθε δικηγόρος...μην ταλαιπωρειτε αλλο τους μαχομενους και παραδεχτειτε την πραγματικοτητα. η αποχη δεν προσφερει τιποτα πλέον, ουτε ειχε προσφερει και στην αρχη βεβαια.όσο πιο μακρια είναι εξυπηρετει τα συμφεροντα των μεγαλοδικηγορων

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Γνωρίζει κανείς αν πριν τις 24/5 έχει οριστεί να συνεδριάσει η συντονιστική ? Έτσι όπως είναι διατυπωμένη η ανακοίνωση της Ολομέλειας , χωρίς να ορίζεται συντοντιστική , φαίνεται να τερματίζεται η αποχή στις 24 ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ρητή υπόσχεση Αλεξανδρή ότι θα γίνει Συντονιστική έως την 24-5-2016 και ότι η Συντονιστική δεν έχει εξουσιοδότηση να αναστείλει αποχή παρά μόνο η Ολομέλεια

   Διαγραφή
  2. Τι θα γινει? θα πρεπει να κανουμε νεες προσφυγες στο ΣτΕ οι μαχόμενοι? σταματηστε την αποχη ,μας διαλυετε οικονομικα χωρίς νοημα πλέον, ο νομος έχει ψηφιστεί, όλοι οι κλάδοι έχουν σταματησει(βλ.φοροτεχνικούς) καθιστασθε και εσεις συνυπευθυνοι εναντι μας

   Διαγραφή
  3. Την επομενη εβδομαδα τι θα γινει? Δεν πρεπει να ξερουμε?

   Διαγραφή
  4. Τι αγχώνεσαι μια από τα ίδια θα ειναι

   Διαγραφή
 32. Αισχος. Δουλευομαστε. Τι πουλημα ηταν αυτο; Η επρεπε να συνεχισουμε εντεινοντας τον αγωνα η να σταματησουμε αμεσα. Τι βλακειες ειναι αυτες; και πως γινεται προεδροι εξουσιοδοτημενοι απο τις ΓΣ τους για συγκεκριμενα πραγματα, να ψηφιζουν αλλα; Τελικα τα πολιτικα παιχνιδια δεν εχουν τελος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. Αφού η σύντονιστικη δεν έχει εξουσιοδότηση να αναστείλει την αποχή ποιο το νόημα. Γιατί δεν μας το λέτε ευθέως ότι πάρθηκε απόφαση να μην μπούμε σε ακροατηρια μέχρι τον Σεπτεμβρη. Εκτός και αν υπάρχει πρόθεση να συνεχιστεί.
  Κάποιοι παίζουν με την αγωνία μας και τις θυσίες μας αλλά σε λίγο θα έρθουν οι εκλογές και θα δούν.
  Και δεν μας λέτε κατι ακόμη. Πουθενά στο δελτίο τύπου δεν ζητάμε την κατάργηση του νόμου αλλά μιλάμε για ενδιαφέρον μέσα και πρόσφυγες. Α ρε δουλεμα

  ΑπάντησηΔιαγραφή