ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΚΗΣ ΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥΣ

Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συνήλθε εκτάκτως σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει οποιαδήποτε απόφαση ή και σκέψη ακόμη μεταφοράς δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους όπως τούτο μεταφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου. Επισημαίνουμε στο Υπουργείο και την εν γένει ηγεσία του, πως η ευθεία βολή κατά του Έλληνα Δικηγόρου, ως μέσου επίλυσης των χρονίων προβλημάτων της Ελληνικής Δικαιοσύνης, πρέπει να έχει ένα όριο και ένα τέλος.
Η μεταφορά Δικαστηριακής ύλης σε συμβολαιογράφους σε αντάλλαγμα ίσως για το άνοιγμα του δικού τους επαγγέλματος εν πρώτοις σημειώνουμε ότι αντιστρατεύεται θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ, φαλκιδεύοντας το δικαίωμα του Έλληνα πολίτη για προσφυγή στην Δικαιοσύνη και προαναγγέλλοντας έτσι την «ιδιωτικοποίησή» της.
’λλωστε έτσι αποδεικνύεται εν τοις πράγμασι ομολογία αποτυχίας εκ μέρους της νομοθετικής εξουσίας και της ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις ρυθμίσεις που μόλις προ διμήνου έθεσαν σε εφαρμογή διά του νόμου 3994/2011, αποσκοπώντας στο μεγαλόπνοο σχέδιο του εξορθολογισμού και της βελτίωσης στην απονομή της πολιτικής δικαιοσύνης, το οποίο σπεύδουν να βελτιώσουν εκ νέου.
Καλούμε τους υπεύθυνους φορείς, αντί να αποδίδουν στον Δικηγόρο το ρόλο του αποδιοπομπαίου τράγου για όσα δεινά οι επί έτη παραλείψεις τους - επέφεραν στην δικαιοσύνη - να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων που επιβάλλουν οι καιροί λαμβάνοντας τα μόνα ενδεδειγμένα για την ανύψωση του κύρους της Δικαιοσύνης, μέτρα τα οποία πολλές φορές έχουν προταθεί.
Οι τακτικές αυτές περιθωριοποιώντας το δικαίωμα κάθε πολίτη να κάνει το πιο απλό: με δικηγόρο της επιλογής του να προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του, αποκρούονται από την Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος σθεναρά και απόλυτα καλώντας το αρμόδιο Υπουργείο, να απέχει των επιταγών κάθε τρόικας τουλάχιστο σε θεσμικό επίπεδο, συζητώντας με τους θεσμικούς φορείς, τους τρόπους επιτάχυνσης και βελτίωσης της λειτουργικότητας της Δικαιοσύνης για να παραμείνει ως το ύστατο καταφύγιο του πολίτη που χειμάζεται στους δύσκολους καιρούς της σημερινής εποχής.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου