ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΩΝ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΩΝ

 
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 53 (ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ)
62125  ΣΕΡΡΕΣ             
ΤΗΛ: 23210-51659, τηλ. Προέδρου 23210-23120
FAX: 23210 – 58757, E-MAIL: dsser@otenet.gr
----------------------------------------------------
                                                                       
Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, κατά την συνεδρίαση αυτής την Δευτέρα 17.10.2011, με ομόφωνη απόφασή της και  λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται στην άσκηση του λειτουργήματός μας, μετά από  τις αλλεπάλληλες νομοθετικές παρεμβάσεις για το λεγόμενο «άνοιγμα» του δικηγορικού επαγγέλματος, αλλά και από την πιθανολογούμενη, με βάση την εκπεφρασμένη σχετικά βούληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταφορά δικαστηριακής ύλης στους συμβολαιογράφους,
Ζ  Η  Τ  Α
ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

το Υπουργείο Δικαιοσύνης (και προς κάθε άλλο τυχόν συναρμόδιο Υπουργείο) πρότασης νομοθετικής ρύθμισης με τις εξής κατευθύνσεις-προτάσεις:
Α’ Το άνοιγμα του λειτουργήματος (ή επαγγέλματος) του συμβολαιογράφου και του δικαστικού επιμελητή, με την κατάργηση του περιορισμένου  αριθμού  των θέσεων και στις δύο περιπτώσεις και τον    διορισμό όλων όσων πετυχαίνουν στις σχετικές εξετάσεις που ορίζονται και θα διενεργούνται δύο φορές κάθε έτος από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, κατ’ αναλογική εφαρμογή των διατάξεων που ισχύουν για το δικηγορικό λειτούργημα, παράλληλα δε να προστεθεί στα απαιτούμενα τυπικά προσόντα για την άσκηση του λειτουργήματος-επαγγέλματος του δικαστικού επιμελητή ή κατοχή πτυχίου Νομικής Σχολής ΑΕΙ.
Β’ Εναλλακτικά και σε περίπτωση μη ευόδωσης της παραπάνω πρότασης, να χορηγηθεί (με νομοθετική ρύθμιση) η δυνατότητα στους δικηγόρους να προβαίνουν   σε συγκεκριμένες συμβολαιογραφικές πράξεις (τουλάχιστον σύνταξη συμβολαίων και γενικών-ειδικών πληρεξουσίων), όπως επίσης και σε συγκεκριμένες  πράξεις της αρμοδιότητας  των δικαστικών επιμελητών (τουλάχιστον επιδόσεις, αναγκαστικές κατασχέσεις και εκτέλεση αποφάσεων απόδοσης μισθίων).
Σε κάθε περίπτωση, να εφαρμοσθεί και στις παραπάνω δύο επαγγελματικές κατηγορίες το καθεστώς περί αμοιβών που ισχύει για τους δικηγόρους.
Με την  υλοποίηση της πρότασής μας αυτή, αφενός  θα υπάρχει ίση μεταχείριση όλων των πτυχιούχων Νομικών Σχολών, αφετέρου δε είναι βέβαιο ότι θα κατανείμει τα εισοδήματα από την άσκηση και των τριών λειτουργημάτων σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό απασχολουμένων με αυτά, αντί της συγκέντρωσης του συντριπτικά μεγαλύτερου ποσοστού αυτού σε λίγους, όπως γίνεται με το ισχύον καθεστώς, σε περίπτωση συνέχισης του οποίου θα οδηγηθούν-με μαθηματική βεβαιότητα-χιλιάδες δικηγόροι στην ανεργία και στην αναζήτηση εργασίας άσχετης με το μέχρι σήμερα αντικείμενό τους.
                                          Σέρρες 17 Οκτωβρίου 2011
               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



         Πασχάλης Αγγελίδης                                           Βασιλική Καχπάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου