ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ Της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών


Ψήφισμα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 18.10.2011
Αθήνα, 18.10.2011



ΨΗΦΙΣΜΑ
Της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μελών της
Ένωσης Διοικητικών Δικαστών

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, η οποία συνήλθε σήμερα 18.10.2011, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων της Αθήνας με θέματα:
α) Τροποποίηση του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν.1756/1988), και
β) Νέο μισθολόγιο – Αποδοχές.

ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ:

Διαμαρτύρεται έντονα διότι:
Α) Επιχειρούνται σοβαρές τροποποιήσεις του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και Κατάστασης των Δικαστικών Λειτουργών (ν.1756/1988), χωρίς να ζητηθεί προηγουμένως η γνώμη των Ολομελειών των Δικαστηρίων και της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών. Ειδικότερα, ορισμένες από τις ρυθμίσεις που εισάγονται με το ως άνω σχέδιο νόμου για την τροποποίηση του εν λόγω Κώδικα μας βρίσκουν σφόδρα αντίθετους. Ιδίως, η αλλαγή (με το άρθρο 8 του νομοσχεδίου) του τρόπου προαγωγής των Δικαστών, από το σύστημα της ατομικής κρίσης του καθενός, σε αυτό της σύγκρισης μεταξύ τους και της τελικής επιλογής των προαγόμενων, με βάση αβέβαιης αντικειμενικότητας κριτήρια, αφήνει χώρο για τη δημιουργία εξαρτήσεων και καλλιεργεί κλίμα αντιπαλότητας μεταξύ των δικαστών δυναμιτίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της Δικαιοσύνης και πλήττει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστών.
Β) Επιχειρείται η πλήρης ανατροπή της μισθολογικής τους κατάστασης. Οι δικαστικοί λειτουργοί κατανοούν πλήρως ότι η χώρα μας διέρχεται πρωτοφανή οικονομική κρίση, η οποία τείνει να μετατραπεί σε κοινωνική, πολιτική και εθνική και συναισθάνονται τις αγωνίες και τις δυσκολίες των πολιτών. Οι συνεχείς, όμως, περικοπές του μισθού τους, οι οποίες εγγίζουν ήδη το 40% του συνόλου των αποδοχών τους, ποσοστό αναλογικά μεγαλύτερο έναντι των άλλων κρατικών λειτουργών και δημοσίων υπαλλήλων, τους έχουν περιαγάγει σε άκρως δυσμενή οικονομική θέση. Οι περικοπές αυτές, είτε μέσω της ψήφισης νέου μισθολογίου είτε μέσω της τροποποίησης των ισχυουσών μισθολογικών διατάξεων, αντιστρατεύονται στις διατάξεις του Συντάγματος, υποβαθμίζουν το θεσμικό τους ρόλο και δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, διότι θα πυροδοτήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις με απρόβλεπτες για την κοινωνία και τη Δικαιοσύνη συνέπειες.

ΑΞΙΩΝΕΙ:
1. Να αποσυρθεί η διάταξη του άρθρου 8 του νομοσχεδίου για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Οργανισμού των Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ν.1756/1988), το οποίο αφορά στις προαγωγές και να ξεκινήσει αμέσως ουσιαστικός διάλογος, για όλα τα υπόλοιπα θέματα (του νομοσχεδίου).
2. Να διατηρηθεί το ισχύον μισθολόγιο των Δικαστικών Λειτουργών, ως ειδικό μισθολόγιο χωρίς περαιτέρω περικοπές.
3. Να απαλειφθεί η διάταξη του πολυνομοσχεδίου που παρατείνει την αναστολή χορήγησης μισθολογικών προαγωγών και επιδομάτων χρόνου υπηρεσίας.
4. Να καλυφθούν τα υφιστάμενα κενά οργανικών θέσεων Δικαστικών Λειτουργών και Υπαλλήλων και να μην ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία στους Δικαστικούς Υπαλλήλους, ενόψει των μεγάλων αναγκών που έχουν ανακύψει στα πλαίσια της επιτάχυνσης των διοικητικών δικών.
5. Να ιδρυθεί Ασφαλιστικός Φορέας Κρατικών Λειτουργών και να μην υπάγονται οι νεοδιοριζόμενοι Δικαστικοί Λειτουργοί στο Ι.Κ.Α..

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:
Την πραγματοποίηση ημίωρης διακοπής κατά την έναρξή των συνεδριάσεων των Διοικητικών Δικαστηρίων (Πρωτοδικείων και Εφετείων) καθημερινώς από 19.10.2011.
Εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο, εκτιμώντας τις εξελίξεις στα παραπάνω ζητήματα, να επανεξετάσει την απόφαση αυτή.
http://dikastis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου