ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥΗ Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χίου συνεδρίασε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011 και αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει την αποδοκιμασία της για την πρακτική του Προέδρου του ΔΣΑ που διασπά τη συνδικαλιστική ενότητα των Δικηγόρων στη πλέον κρίσιμη στιγμή των τελευταίων δεκαετιών.
2. Αντιτίθεται στην ωμή προώθηση συμφερόντων δικηγορικών εταιρειών και τραπεζών –δήθεν στο όνομα και για το καλό του Ελληνικού Λαού- που μεθοδεύεται με κατευθυνόμενες και αγνώστου εγκυρότητας εκθέσεις του ΙΟΒΕ, του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και με τη συνέργια των ΜΜΕ.
3. Καταδικάζει την πρακτική του αλληλοσπαραγμού και της κοινωνικής διάσπασης που επιχειρείται εν ψυχρώ από τον Υπουργό Οικονομικών με κατά παραγγελία δημοσκοπήσεις για το «άνοιγμα» των επαγγελμάτων.
4. Ζητά προστασία των νέων δικηγόρων Περιφέρειας και Αθηνών έναντι των τραπεζών που άμεσα θα συμπιέσουν και θα εξαθλιώσουν τις δικηγορικές αμοιβές.
5. Επιδιώκει την αποτροπή δημιουργίας διατοπικών δικηγορικών εταιρειών.
6. Ζητά τη συνέχιση της διακοπείσας Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων για τον καθορισμό της στάσης των δικηγόρων έναντι των προωθούμενων ρυθμίσεων.
7. Τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι η πολυδιαφημισμένη απελευθέρωση του δικηγορικού λειτουργήματος μεσοπρόθεσμα θα έχει σαν συνέπεια την συγκέντρωση της δικηγορικής ύλης σε λίγους μεγάλους παίκτες. Θα οδηγήσει σε εξαθλίωση τη μεγάλη μερίδα των δικηγόρων, τόσο στην επαρχία, όσο και στην Αθήνα, το δε τελικό κόστος των νομικών υπηρεσιών θα καταστεί υψηλότερο για τον πολίτη αφού η δικηγορία και η τιμολόγησή της θα καθορίζεται από λίγα ισχυρά γραφεία.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΙΟΥ
http://skouzekaifilonos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου