ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

«Ελλάδα……….είμαι σε δύσκολη θέση»

Δηλώσεις  Προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αναστάσιου Απολ. Βολιώτη για την προβολή Ντοκιμαντέρ την 1η Απριλίου 2012 στο Μεταξουργείο

O  Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου  καλεί  τα μέλη του αλλά και κάθε σκεπτόμενο πολίτη του Βόλου να παραβρεθεί στην προβολή του ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους του Σεραφείμ Ντούσια  με τίτλο «Ελλάδα……….είμαι σε δύσκολη θέση» στο Μεταξουργείο την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 και ώρα 7.00 μ.μ.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ κοινωνικό-πολιτικό  με σκηνοθέτη τον Σεραφείμ Ντούσια ,μεταπτυχιακό φοιτητή του  National Film and Television school  της Αγγλίας. Ο 25χρονος σκηνοθέτης είναι Λαρισαίος ,απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αιγαίου κα του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με κατεύθυνση στις Ψηφιακές Οπτικοακουστικές Τέχνες.
Η προβολή αυτή είναι η πρώτη στην Ελλάδα μετά την προβολή στη Θεσ/νίκη στις 4 Μαρτίου 2012 που είχα την τιμή  και χαρά να παρακολουθήσω και στη συνέχεια να συνομιλήσω επί μακρόν με τον σκηνοθέτη  και να ζητήσω να  προβληθεί το ντοκιμαντέρ στο Βόλο σε εκδήλωση του Συλλόγου μας. Πιστεύω  ότι με την υπεύθυνη Επικοινωνίας κ. Αφροδίτη Αζάρη  η επιτροπή εκδηλώσεων του Συλλόγου μας έχει  μεριμνήσει για την προβολή  κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Το οπτικοακουστικό έργο έχει σαν σκοπό να αγγίξει την ψυχολογία του νέου Ελληνα . Είναι μια ταινία φτιαγμένη από νέους για νέους, που δεν φοβούνται να διεκδικήσουν το μέλλον που τους ανήκει , πολεμώντας με όσα εφόδια διαθέτουν με μεθοδικότητα και δημιουργικά την οικονομική κρίση. Την κρίση που αγγίζει έντονα κυρίως τους νεαρούς Ελληνες ,πολλοί  από τους οποίους θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα. Σχεδόν  ένας στους τρείς Ελληνες με πτυχίο πανεπιστημίου δεν έχει δουλειά ,ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρωπαϊκη Ενωση.Και όποιος έχει δουλειά ,συχνά «δεν τα βγάζει πέρα» με τα εισοδήματά του.Το 40%  δυστυχώς των Ελλήνων κάτω των 25 ετών είναι άνεργοι. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις έξι στους δέκα  νέους θέλουν να εργασθούν σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα.
Από το ντοκιμαντέρ μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι οι  άνθρωποι δεν φοβούνται να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή. Μιά ζωή με βασικό χαρακτηριστικό την αξιοπρέπεια και τη ελευθερία.

Θα ακολουθήσει  δεύτερη προβολή του ντοκιμαντέρ στην Αθήνα μια βδομάδα μετά δηλαδή την Κυριακή 8 Απριλίου 2012 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα «Νίκος Σκαλκώτας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου