ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Ο Δ.Σ. ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ - ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΔΙΑΣΠΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ;

Τρεις 48ωρες απεργίες εξήγγειλαν οι δικηγόροι

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 17 Μαρτίου 2012
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2012 17:03

Την πραγματοποίηση τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου, καθώς και στις 5 και 6 Απριλίου, αποφάσισε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, η οποία συνήλθε το Σάββατο στην Αθήνα. Ωστόσο, οι δικηγόροι της Αθήνας αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Αρχικώς τέθηκε σε ψηφοφορία εάν θα υπάρξει αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων ή συνέχιση τους. Με ψήφους 34 έναντι 17 επικράτησε η συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Στη συνέχεια τέθηκε σε νέα ψηφοφορία εάν οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα είναι διαρκείας, μέχρι την διάλυση της Βουλής, ή θα είναι τρεις διήμερες κυλιόμενες αποχές. Κατά την νέα αυτή ψηφοφορία επικράτησε η δεύτερη εκδοχή (διήμερες κυλιόμενες) με 37 ψήφους έναντι 12, ενώ υπήρξαν δύο λευκά (από τους συλλόγους της Αθήνας και της Λευκάδας) και δύο «παρών» (Πειραιάς και Σύρος).

Η απόφαση της Ολομέλειας θα επικυρωθεί από τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους. Δηλαδή, υπάρχει η δυνατότητα οι κατά τόπους σύλλογοι να αποφασίσουν ότι δεν θα ακολουθήσουν την απόφαση της ολομέλειας και να μην συμμετέχουν στις διήμερες κυλιόμενες αποχές.

Ο δικηγορικός κόσμος αντιδρά σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου 4055/2012 για την «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκειας αυτής», που αφορά στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς και για το περαιτέρω άνοιγμα των δικηγορικών εταιρειών κ.λπ.

Δεν συμμετέχει ο ΔΣΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε να μην συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στις πανελλαδικές διήμερες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 20 και 21 καθώς και στις 26 και 27 Μαρτίου 2012, όπως επίσης και στις 5 και 6 Απριλίου 2012, που είχε αποφασίσει προηγουμένως η ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
Ειδικότερα, τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισαν κατά πλειοψηφία (17 υπέρ έναντι 6 κατά) ότι αναστέλλουν προσωρινά τις απεργιακές κινητοποιήσεις και  δεν θα συμμετέχουν στις διήμερες  κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από την ολομέλεια των προέδρων.
http://www.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου