ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Λάρισας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, για ενότητα, συμπόρευση και σεβασμό στις αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρω


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Λάρισα 19 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας επικύρωσε την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για αποχή των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαρτίου, τη Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Μαρτίου και την Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Απριλίου 2012.
Με την αποχή μας αγωνιζόμαστε κατά της πρόθεσης της κυβέρνησης να υλοποιήσει ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο 2 και αφορούν τροποποιήσεις του ισχύοντος Κώδικα Περί Δικηγόρων, οι οποίες αποδομούν τον χαρακτήρα του λειτουργήματος μας, όπως επιτάσσουν οι εξωθεσμικοί παράγοντες που επιβάλουν δυστυχώς τη θέλησή τους στη πατρίδα μας, με πιο πρόσφατο παράδειγμα ευτελισμού των θεσμών και  κάθε έννοιας κυριαρχίας την  επίσκεψη–επιθεώρηση του τοποτηρητή της τρόικα Χόρστ Ράιχενμπαχ στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στο Συμβούλιο της Επικρατείας !!!.
Παράλληλα, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στο σ/ν που αφορά τον Κώδικα Απαλλοτριώσεων που περιέχει μία σειρά απαράδεκτων διατάξεων, οι οποίες, μεταξύ των άλλων, καθιστούν ουσιαστικά το Εφετείο Αθηνών αποκλειστικά αρμόδιο κατά τόπον Δικαστήριο για τον καθορισμό της αποζημίωσης  και επιτείνουν στο έπακρο τη δυσμενή αντιμετώπιση των κατοίκων της περιφέρειας-ιδιοκτητών των απαλλοτριουμένων ακινήτων, κατά τρόπο που αντίκειται έντονα σε ουσιώδεις διατάξεις του Συντάγματος και καθιστά τη σχετική διαδικασία ακόμη πιο πολύπλοκη και πιο δαπανηρή για τον πολίτη.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος της Λάρισας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας, για ενότητα, συμπόρευση και σεβασμό στις αποφάσεις της Ολομέλειας των Προέδρων. Στην κατεύθυνση αυτή καλεί πρώτα το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, να  αναλογισθεί την ιστορία του, την κρισιμότητα των στιγμών και  να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, δεδομένου ότι πρωταρχικά αυτός πρέπει να δίδει το παράδειγμα  εφαρμογής των αποφάσεων της Ολομέλειας, ως αυτονόητη εκδήλωση σεβασμού προς το ανώτατο αντιπρο¬σωπευτικό όργανο των Δικηγόρων της Ελλάδας. Εξάλλου, και τούτο ισχύει για όλους τους Συλλόγους, η μη συμμόρφωση προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας, συνιστά ιδιαίτερη και ανεπίτρεπτη για τα συμφέροντα των δικηγόρων πορεία και ως τέτοια θα κρίνεται και θα χαρακτηρίζεται από τους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                               ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου