ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Κ. ΜΑΡΓΕΛΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: προς ανεξάρτητους - μαχόμενους δικηγόρους σε όλη τη χώρα, επικαλεστείτε την απόφαση της Ολομέλειας και απέχετε


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Καλαμάτα 19 Μαρτίου 2012
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ – ΜΑΧΟΜΕΝΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ
*****************
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είναι γνωστό σε όλους το άρθρο 6 του Κανονισμού λειτουργίας της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που λέει τα εξής:
«Άρθρο 6ο - Η εκτέλεση των αποφάσεων
Οι αποφάσεις της Ολομέλειας αποτελούν και συνιστούν κατευθυντήρια γραμμή στη λήψη αποφάσεων από τα όργανα των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας. Η εφαρμογή τους και η συμμόρφωση των τοπικών Συλλόγων προς τις αποφάσεις αυτές, αποτελεί εκδήλωση σεβασμού προς το ανώτατο αντιπρο­σωπευτικό όργανο των Δικηγόρων της Ελλάδας. Από την άποψη αυτή, η μη συμμόρφωση των επί μέρους Συλλόγων προς τις αποφάσεις της Ολομέλειας αποτελεί και εξυπονοεί ιδιαίτερη και ανεπίτρεπτη για τα συμφέροντα των δικηγόρων πορεία και ως τέτοια θα κρίνεται και θα χαρακτηρίζεται από τους υπόλοιπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας.»
Δυστυχώς, αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι όταν οι αποφάσεις της Ολομέλειας δεν «εξυπηρετούν», οι Πρόεδροι και η πλειοψηφία των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών μεγάλων Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, τις αγνοούν.
Εκτιμώ ότι για λόγους συνδικαλιστικής τακτικής μπορείτε ανέτως να αναβάλλετε την εκδίκαση των υποθέσεων σας, επικαλούμενοι την απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, όπως αυτή αποτυπώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου «…για την συνέχιση των κινητοποιήσεων των Δικηγόρων της χώραςκαι, πιο συγκεκριμένα, την αποχή από τα καθήκοντά τους:
- την Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012,
- την Δευτέρα 26 και Τρίτη 27 Μαρτίου 2012 και
- την Πέμπτη 5 και Παρασκευή 6 Απριλίου 2012…..» και ότι, σε κάθε περίπτωση, η συμμόρφωσή σας στην απόφαση της Ολομέλειας αποτελεί εκδήλωση σεβασμού προς το ανώτατο αντιπρο­σωπευτικό όργανο των Δικηγόρων της Ελλάδας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας
Κων/νος Αλεξ. Μαργέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου