ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Να απέχουν από τα καθήκοντα τους, την ερχόμενη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Ιανουαρίου αποφάσισαν χθες, οι Τρικαλινοί δικηγόροι, κατά την διάρκεια της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησε ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις, σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος. Κατά την διάρκεια της συνέλευσης εξετάστηκαν, όλα τα τελευταία δεδομένα και τα


αποτελέσματα που είχαν οι συναντήσεις, μεταξύ των Υπουργών Οικονομίας και Δικαιοσύνης με την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων, κ. Δημήτρη Κοντογιάννη αποφασίστηκε η αποχή, μετά και την ολοκλήρωση του κύκλου επαφών για το άνοιγμα του επαγγέλματος. Όπως είπε «σε πολλά σημεία συμφωνούμε, αλλά δεν ικανοποιούνται τα αιτήματα μας. Αυτό είναι κάτι που θα εξεταστεί, μέσα στο επόμενο διάστημα». Για τον λόγον αυτόν, την ερχόμενη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί συνεδριάσει του Συντονιστικού των Δικηγορικών Συλλόγων στην 1 το μεσημέρι και την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, ο τοπικός Δικηγορικός Σύλλογος θα προχωρήσει σε νέα Γενική Συνέλευση για να εξεταστεί εκ νέου η κατάσταση.
 
trikalafree.blogspot.com


Νέα αποχή από τα καθήκοντά τους ξεκίνησαν από χθες Πέμπτη οι Δικηγόροι της Καρδίτσας διαμαρτυρόμενοι για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους. Η συμμετοχή στην αποχή ήταν καθολική, ενώ για τις 18 του μήνα έχει προγραμματιστεί Γενική Συνέλευση του κλάδου. Να σημειωθεί ότι οι δικηγόροι «σκληραίνουν» τη στάση τους, αφού δεν θα προβαίνουν πλέον σε καμία δικηγορική πράξη (ούτε και υπογραφή συμβολαίων), παρά μόνο αυτών για τις οποίες τίθεται θέμα παραγραφής.



Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Γιώργος Ραμούζης σε δηλώσεις του τόνισε ότι ο αγώνας αποτελεί μονόδρομο αφού με τις επιχειρούμενες αλλαγές στο επάγγελμά τους δεν θα χάνουν μόνον οι ίδιοι, αλλά και οι πολίτες. Άπαντα τα μέλη εκφράζουν την απόλυτη αντίθεσή τους «στις προτάσεις της πολιτείας και στη διαδικασία προώθησης των σχετικών πρόχειρων, ατεκμηρίωτων, ως προς την ουσιαστική κοινωνική και δημοσιονομική ωφέλεια και νομικά προβληματικών ρυθμίσεων» όπως επισημάνθηκε και σε σχετική ανακοίνωση.

http://www.karditsanews.gr/


Ξεσηκωμός και στο δικηγορικό κόσμο του νομού για το επικείμενο "άνοιγμα" του επαγγέλματος. O Δικηγορικός Σύλλογος Xαλκίδας πραγματοποίησε γενική συνέλευση, σήμερα Παρασκευή 15 Iανουαρίου και αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις.

Oι δικηγόροι διαφωνούν σε βασικά σημεία του σχεδίου νόμου, για το άνοιγμα του επαγγέλματος. O πρόεδρος του συλλόγου Λάμπρος Γκάνης (φωτο) τους ενημέρωσε για τις άκαρπες συναντήσεις με τους Yπουργούς Xάρη Kαστανίδη (Δικαιοσύνης) και Γιώργο Παπακωνσταντίνου (Oικονομικών).
Σε πρώτη φάση, οι δικηγόροι αποφάσισαν να προχωρήσουν σε 48ωρη αποχή από τα καθήκοντα τους, την Δευτέρα και την Tρίτη 17 και 18 του μηνός. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως θα αναβληθούν όσες υποθέσεις έχουν πάρει δικάσιμο για τις παραπάνω ημερομηνίες.
Oι κινητοποιήσεις των δικηγόρων, πιθανότατα θα κλιμακωθούν σε πανελλαδικό επίπεδο.


http://www.egnomi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου