ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25-1-2011 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσ/νικης ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Μ. Λαμτζίδης συγκαλεί εκ νέου την Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, η οποία διακόπηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετά την αποχώρηση Παξινού, στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 25-1-2011 στις 16:00. Αίτημα περί συνέχισης της Ολομέλειας υπέβαλαν γραπτώς 33 Πρόεδροι Συλλόγων στον Μ. Λαμτζίδη πριν από 2 ημέρες.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης:
"Η Ολομέλεια συνεχίζει τις εργασίες της την Τρίτη 25.01.2011 ώρα 16.00 (4μμ) στη Θεσσαλονίκη στο Ηλέκτρα Παλλάς (Αριστοτέλους και Μητροπόλεως).
Μετά από ένα  τριήμερο με πρωτοφανείς διεργασίες στο δικηγορικό κόσμο  αποφασίστηκε από τον Μ. Λαμτζίδη η συνέχιση της Ολομέλειας την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη.
Για πρώτη φορά στα χρονικά του δικηγορικού συνδικαλισμού ο επίσημος Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων (Δ.Παξινός) κηρύσσεται ανεπιθύμητο πρόσωπο και “αποκεφαλίζεται”.
Το κυριότερο ανάχωμα της κυβέρνησης και των συμφερόντων γύρω από τη δικηγορία καταστρέφεται και φαίνεται να ανοίγει ο δρόμος για έναν συνδικαλισμό που αποκτάει υπόσταση στη κρισιμότερη στιγμή για την ανεξάρτητη δικηγορία και επομένως για το κράτος Δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Τίποτα όμως δεν είναι αυτόματο και χρειάζεται η κινητοποίηση όλων μας. Η μάχη είναι δύσκολη και ο αντίπαλος ισχυρός. Όχι όμως είναι ανίκητος. Σε αυτόν τον αγώνα χρειαζόμαστε όλοι. Για αυτόν τον αγώνα πρέπει να είμαστε περήφανοι. Αγωνιζόμαστε για την κατοχύρωση του επαγγέλματός μας και την ανάδειξη του κοινωνικού μας ρόλου. ‘Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας και αυτή είναι η δύναμη μας. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 25/01 ΩΡΑ 4.00 ΜΜ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου