ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Αποχή έως τις 4/2 από τους δικηγόρους της περιφέρειας

Σε αποχή από τα καθήκοντά τους έως τις 4 Φεβρουαρίου προχωρούν οι δικηγόροι της περιφέρειας και της Θεσσαλονίκης, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Αυτό αποφασίστηκε στη Θεσσαλονίκη κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι 41 -σε σύνολο 63- Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Με ομόφωνη απόφαση, οι δικηγόροι της περιφέρειας κατέρχονται από την Τετάρτη, σε αποχή, ενώ οι συνάδελφοί τους από τη Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν μία μέρα αργότερα, καθώς πρέπει να επικυρωθεί πρώτα η απόφαση της Ολομέλειας από το διοικητικό συμβούλιο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου που θα συνέλθει εκτάκτως αύριο.

Στο κείμενο της απόφασης εκφράζεται η αντίθεση των δικηγόρων «στο πνεύμα, στις αρχές και στους σκοπούς των προωθούμενων αλλαγών για τη δήθεν απελευθέρωση του δικηγορικού επαγγέλματος».

Η απόφαση της Ολομέλειας δεν είναι δεσμευτική για τους Συλλόγους που δεν συμμετείχαν στις αποψινές εργασίες. Για το εάν θα συμμετάσχουν κι αυτοί στην αποχή θα αποφασίσουν τα διοικητικά τους συμβούλια ή οι κατά τόπους γενικές συνελεύσεις των δικηγόρων.

Της συνεδρίασης απείχαν οι -πολυπληθέστεροι πανελλαδικά μαζί με της Θεσσαλονίκης- Δικηγορικοί Σύλλογοι των Αθηνών και του Πειραιά, οι πρόεδροι των οποίων είχαν αποχωρήσει την περασμένη εβδομάδα από τις εργασίες της Ολομέλειας, πριν αυτές διακοπούν και πριν αποφασιστεί το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων. 
www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου