ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΣΤΩ ΤΗΝ ΥΣΤΑΤΗ ΩΡΑ;

Ομοβροντία δικηγόρων για τις «εγγυημένες» αμοιβές

Σχεδιάζονται οι αντιδράσεις (και των συμβολαιογράφων) εν μέσω εορτών- απειλούν με απεργίες ως το καλοκαίρι

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Η απελευθέρωση των κατώτατων αμοιβών, την οποία επιβάλλει το μνημόνιο για δικηγόρους και συμβολαιογράφους, αποτελεί θρυαλλίδα εξελίξεων και αναμένεται να προκαλέσει τη μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και επαγγελματικών ομάδων.

Το εορταστικό πνεύμα των ημερών δεν στάθηκε αρκετό για να κατευνάσει τις αντιδράσεις στις τάξεις του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, οι οποίοι διαμηνύουν ότι θα απεργούν ως το καλοκαίρι αν η κυβέρνηση δεν δεχθεί να συζητήσει «από μηδενική βάση» το άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

Μολαταύτα, η «μηδενική βάση» είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να υπάρξει με δεδομένες τις σαφείς επιταγές του μνημονίου. Ωστόσο η κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποχωρήσει μπροστά στις πιέσεις των νομικών παρά την (έμμεση προσώρας) απειλή για απεργία διαρκείας.

Το βασικό σημείο τριβής των νομικών με την κυβέρνηση είναι η πρόβλεψη για κατάργηση των κατώτατων αμοιβών. Υποστηρίζουν ότι η κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών θα έχει ως συνέπεια τον ευτελισμό των δικηγορικών υπηρεσιών και θα οδηγήσει πολλούς στη φοροδιαφυγή. Αμέσως μετά τις γιορτές, και πριν από την κατάθεση του νομοσχεδίου για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων στη Βουλή, οι νομικοί θα κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους. Η αρχή θα γίνει αμέσως μετά τα κρίσιμα τετ α τετ του συλλογικού τους οργάνου με τον υπουργόΟικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Χ. Καστανίδη. Η πρώτη αντίδραση ήλθε ήδη με την ανοιχτή επιτολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν οιπρόεδροι εννέα επιστημονικών φορέων στον πρωθυπουργόκ. Γ. Παπανδρέου, στην οποία γίνεται λόγος για «θεσμική εκτροπή». Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το ύφος της επιστολής: κατηγορούν τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου ότι «παραπέμπει για τόσο σοβαρά θέματα σε παρατρεχάμενούς του, που εναλλάσσονται στο ψεύδος και στην οίηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου