ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ Δ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΥΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΛΠ. ΤΗΝ 19-12-2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ &

ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

------------------

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Αρ. Πρωτ. 16826 Θεσσαλονίκη 13 Δεκεμβρίου 2010

Προς όλους τους κ.κ. Προέδρους

των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας



ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σε ημερίδα



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ενόψει των καταιγιστικών εξελίξεων («άνοιγμα») στη δικηγορία και των νομοθετικών πρωτοβουλιών της κυβέρνησης σε διάφορα ζητήματα, που άπτονται της λειτουργίας της δικαιοσύνης διοργανώνει την Κυριακή 19.12.2010 ημερίδα διαλόγου και προβληματισμού και σας καλεί να συμμετάσχετε .

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «ΗΛΕΚΤΡΑ ΠΑΛΛΑΣ» και θα διαρκέσει από την 10.30 μέχρι την 13.30 και από την 17.00 μέχρι την 20.00

Τα θέματα της ημερίδας είναι είναι:

1. Το «άνοιγμα» των αποκαλούμενων κλειστών επαγγελμάτων και ειδικότερα του δικηγόρου. Ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων, κατάθεση προβληματισμών και σκέψεων

2. «Πολυεπαγγελματικές» και κεφαλαιουχικές εταιρείες των δικηγόρων

3. Ο νέος θεσμός της διαμεσολάβησης. Ο ρόλος των δικηγόρων και των δικηγορικών συλλόγων.

4. Η σημερινή δομή του δικηγορικού συνδικαλισμού. Ανάγκη για δημιουργία δευτεροβάθμιου οργάνου.

5. Επιτάχυνση της διοικητικής και ποινικής δίκης.

6. Αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

7. Ενημέρωση για το περιεχόμενο του έργου κυριότητας της Ολομέλειας των Προέδρων ενταγμένου στο Πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με τίτλο : «Ηλεκτρονική παρακολούθηση προδικασίας- ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων- ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και απαντήσεων προς και από τις δικαστικές αρχές».

8. Ο νέος θεσμός της «αμειβόμενης άσκησης» στα δικαστήρια και στις δικαστικές υπηρεσίες

Η ημερίδα απευθύνεται στα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και σε όλους του Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας (Προέδρους, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων και απλά μέλη)

Εισηγητές θα οριστούν από το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ή, ύστερα από συνεννόηση, και από άλλους Δικηγορικούς Συλλόγους.

Τα πρακτικά της ημερίδας θα απομαγνητοφωνηθούν και διανεμηθούν σε όσους ενδιαφέρονται.

Στην ημερίδα θα προσκληθούν ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καθώς και εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του κλάδου των Συμβολαιογράφων, του κλάδου των Μηχανικών και του κλάδου των Φαρμακοποιών.



Με τιμή,

ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ

Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
 
http://www.dsth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου