ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Η σελίδα αυτή αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της επαρχίας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα...

Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
               ΚΑΒΑΛΑΣ
                                                                                    Καβάλα, 13 Δεκεμβρίου 2012

            Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι, ότι με την από 13-12-2012 απόφαση της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, αποφασίστηκε   η συνέχιση της αποχής των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας  από τα καθήκοντά τους μέχρι 31-12-2012.
             Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για την προκλητική, αντιδεοντολογική και απαξιωτική προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους της περιφέρειας συμπεριφορά του Προέδρου του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας, που παραβιάζοντας τον κανονισμό λειτουργίας της Ολομέλειας, περιφρόνησε το αίτημα της πλειοψηφίας να συζητηθούν στην Ολομέλεια των Προέδρων τα φλέγοντα ζητήματα α)των πληγμάτων που δέχεται η Δικαιοσύνη και β) της επικείμενης φοροεπιδρομής κατά των μαχόμενων δικηγόρων, να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί, με δημοκρατικό τρόπο, από την κυρίαρχη Ολομέλεια, η ανάληψη αγωνιστικών δράσεων από το δικηγορικό σώμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.
 Οι Δικηγόροι της Καβάλας διαμαρτυρόμαστε :
-  Για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για τον  διπλασιασμό του δικαστικού ενσήμου, για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων (άρθρο 11 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από 4-12-2012-ΦΕΚ 237/Α/5-12-2012) σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο και αποκλείουν τον μέσο Έλληνα πολίτη ακόμα περισσότερο από την ελεύθερη πρόσβασή του στην Δικαιοσύνη.
- Γιατί απαξιώνεται ευθέως η ιδέα και η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, με άμεση αντανάκλαση στην αποδυνάμωση και την περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών.
            Εξόχως απαράδεκτη η «εντολή» του Υπουργού Οικονομικών προς τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ να αγνοήσει και να μη σεβαστεί δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν αντισυνταγματικές κυβερνητικές αποφάσεις σχετικές με την παράνομη, μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ ΑΕ, είσπραξη από τους πολίτες του ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) και την παράνομη διακοπή της ηλεκτροδότησης κατοικιών. Η πιο πάνω συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών αποκαλύπτει ότι στις μέρες μας η νομιμότητα είναι νοητή και τηρητέα μόνον όταν (και στο βαθμό που) εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κυβερνώντων και των «δανειστών» μας.
- Γιατί η Δικαιοσύνη από καταφύγιο των ασθενέστερων, καθίσταται πλέον «είδος πολυτελείας» για τους περισσότερους πολίτες και προνόμιο των ολίγων και οικονομικά ισχυρών. Μεθοδικά και συνειδητά, η προσφυγή των οικονομικά ασθενέστερων στη Δικαιοσύνη αποβαίνει απαγορευτική. Μετά την επιβολή του ΦΠΑ 23%, δεκαπλασιάστηκε (και πλέον) το παράβολο μηνύσεων και πολ. αγωγής,  καθιερώθηκαν παράβολα των 200, 300 και 400 ευρώ για την άσκηση ενδίκων μέσων και μάλιστα για καθένα των αναγκαστικών ομοδίκων, καθιερώθηκε δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές, πενταπλασιάστηκε (και πλέον) το υπέρ ΤΑΧΔΙΚ ένσημο (μεγαρόσημο), υπερδιπλασιάστηκε το ποσό μετατροπής των ποινών και πρόσφατα, με το Ν.4093/2012 και την από 5-12-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α’237/5-12-2012,) διπλασιάστηκε το τέλος δικαστικού ενσήμου και λοιπά δικαιώματα, που οφείλουν να καταβάλλουν οι πολίτες επί του αντικειμένου της διαφοράς κατά τη συζήτηση των αγωγών τους, ενώ επιβλήθηκε και παράβολο ανερχόμενο σε ποσοστό 1% επί του αντικειμένου της διαφοράς σε υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων στις συμβάσεις δημοσίου. Θεσπίζονται δηλαδή σωρεία φραγμών και αναχωμάτων για την ελεύθερη προσφυγή των πολιτών στη Δικαιοσύνη, που φαίνεται να μην έχουν τελειωμό…
- Γιατί με το πρόσχημα της λεγόμενης «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος, προωθείται η κατάργηση των νόμιμων δικηγορικών αμοιβών, προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας, η απαξίωση και η εκ των πραγμάτων διάλυση των Δικηγορικών Συλλόγων και η κατάργηση του θεσμικού ρόλου του Δικηγόρου.
- Γιατί συνεχίζεται η φοροεπιδρομή, με την αντισυνταγματική επιβολή έκτακτων εισφορών, φόρων, ειδικών τελών και τεκμηρίων.
- Γιατί την ομαλή, δημοκρατική νομοθετική λειτουργία της Βουλής έχουν αντικαταστήσει  τα έκτακτα νομοθετικά μέτρα της εκτελεστικής εξουσίας, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που τείνουν να γίνουν κανόνας και δια της επαναλήψεως να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των πολιτών.
- Γιατί ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων έχει παύσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων και στην πραγματικότητα μας έχει αφήσει ανασφάλιστους, ενώ σχεδιάζεται νέα μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
            Είμαστε αντίθετοι στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του θεσμού της Δικαιοσύνης.
            Είμαστε αντίθετοι στη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και την επιβολή εκτάκτων εισφορών, φόρων, ειδικών τελών και τεκμηρίων.
            Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι με σθένος και αξιοπρέπεια θα πολεμήσει την προπαγάνδα και τον λαϊκισμό με τον οποίο οι κυβερνώντες, η Τρόικα και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του τόπου αντιμετωπίζουν τους Δικηγόρους και ότι με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να μην εξαθλιωθεί πλήρως ο Δικηγορικός κόσμος, θα υπερασπιστεί τον θεσμικό ρόλο, τα δικαιώματα, το κύρος, την αξιοπρέπεια και το λειτούργημα του Δικηγόρου.

5 σχόλια:

 1. και ο δικηγορικος συλλογος Χιου αποφασισε αποχη απο 17/12 ως 21/12

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και κερκυρα 17 18 19 Δεκ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μπράβο στους συναδέλφους που κάνουν μια αγωνιστική προσπάθεια!
  Δημ.Δ.Σουφλέρης
  Δικηγόρος Χαλκίδας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και η Θήβα απέχει 17-18-19 Δεκεμβρίου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Λιβαδειάς απέχει έως το τέλος του έτους

  ΑπάντησηΔιαγραφή