ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΧΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ: ΔΡΑΜΑΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΠΑΤΡΑΣ, ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΣΑΜΟΥ, ΗΛΕΙΑΣ, ΒΟΛΟΥ


Με ομόφωνη απόφασή της η Γ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας, κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής 14.12.2012, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Δράμας από τα καθήκοντά τους κατά το διάστημα 17 έως 21Δεκεμβρίου 2012, διαμαρτυρόμενη για το κατατεθέν φορολογικό νομοσχέδιο, που εξοντώνει κυριολεκτικά τον ελεύθερο, μαχόμενο δικηγόρο.
Επί πλέον, εξουσιοδότησε το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας να αποφασίσει για περαιτέρω κινητοποιήσεις μετά τη λήξη της αποχής, εφόσον επιχειρηθεί αιφνιδιασμός του Δικηγορικού Σώματος κατά τη διάρκεια των επόμενων ημερών.
Τέλος, η Γ.Σ., κατά το διάστημα της άνω αποχής, επέτρεψε την κατάθεση εισαγωγικών δικογράφων ενώ κατά τα άλλα ισχύει το πλαίσιο των μέχρι τώρα κινητοποιήσεων.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γεν. Γραμματέας

ΘΕΟΦΙΛΟΣ Σ. ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ Μ. ΠΟΥΛΙΟΣ




ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΑΠΟΧΗ

ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ 19-20-21 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟ 18 ΕΩΣ 21-12-2012




ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΑΒΑΛΑΣ
Καβάλα, 13 Δεκεμβρίου 2012


Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε τ α ι, ότι με την από 13-12-2012 απόφαση της έκτακτης Γεν. Συνέλευσης των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, αποφασίστηκε   η συνέχιση της αποχής των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας  από τα καθήκοντά τους μέχρι 31-12-2012.
Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία της για την προκλητική, αντιδεοντολογική και απαξιωτική προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους της περιφέρειας συμπεριφορά του Προέδρου του Δ.Σ.Α. και της Ολομέλειας, που παραβιάζοντας τον κανονισμό λειτουργίας της Ολομέλειας, περιφρόνησε το αίτημα της πλειοψηφίας να συζητηθούν στην Ολομέλεια των Προέδρων τα φλέγοντα ζητήματα α)των πληγμάτων που δέχεται η Δικαιοσύνη και β) της επικείμενης φοροεπιδρομής κατά των μαχόμενων δικηγόρων, να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστεί, με δημοκρατικό τρόπο, από την κυρίαρχη Ολομέλεια, η ανάληψη αγωνιστικών δράσεων από το δικηγορικό σώμα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κατάστασης.
Οι Δικηγόροι της Καβάλας διαμαρτυρόμαστε :
-  Για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για τον  διπλασιασμό του δικαστικού ενσήμου, για την επιβολή νέων τελών και παραβόλων (άρθρο 11 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από 4-12-2012-ΦΕΚ 237/Α/5-12-2012) σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα και κυρίως για την συνέχιση επιβολής και θέσπισης μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο και αποκλείουν τον μέσο Έλληνα πολίτη ακόμα περισσότερο από την ελεύθερη πρόσβασή του στην Δικαιοσύνη.
- Γιατί απαξιώνεται ευθέως η ιδέα και η διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης, με άμεση αντανάκλαση στην αποδυνάμωση και την περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των Ελλήνων πολιτών.
Εξόχως απαράδεκτη η «εντολή» του Υπουργού Οικονομικών προς τη διοίκηση της ΔΕΗ ΑΕ να αγνοήσει και να μη σεβαστεί δικαστικές αποφάσεις, που έκριναν αντισυνταγματικές κυβερνητικές αποφάσεις σχετικές με την παράνομη, μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ ΑΕ, είσπραξη από τους πολίτες του ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι) και την παράνομη διακοπή της ηλεκτροδότησης κατοικιών. Η πιο πάνω συμπεριφορά του Υπουργού Οικονομικών αποκαλύπτει ότι στις μέρες μας η νομιμότητα είναι νοητή και τηρητέα μόνον όταν (και στο βαθμό που) εξυπηρετεί τα συμφέροντα των κυβερνώντων και των «δανειστών» μας.
- Γιατί η Δικαιοσύνη από καταφύγιο των ασθενέστερων, καθίσταται πλέον «είδος πολυτελείας» για τους περισσότερους πολίτες και προνόμιο των ολίγων και οικονομικά ισχυρών. Μεθοδικά και συνειδητά, η προσφυγή των οικονομικά ασθενέστερων στη Δικαιοσύνη αποβαίνει απαγορευτική. Μετά την επιβολή του ΦΠΑ 23%, δεκαπλασιάστηκε (και πλέον) το παράβολο μηνύσεων και πολ. αγωγής,  καθιερώθηκαν παράβολα των 200, 300 και 400 ευρώ για την άσκηση ενδίκων μέσων και μάλιστα για καθένα των αναγκαστικών ομοδίκων, καθιερώθηκε δικαστικό ένσημο στις αναγνωριστικές αγωγές, πενταπλασιάστηκε (και πλέον) το υπέρ ΤΑΧΔΙΚ ένσημο (μεγαρόσημο), υπερδιπλασιάστηκε το ποσό μετατροπής των ποινών και πρόσφατα, με το Ν.4093/2012 και την από 5-12-2012 πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ Α’237/5-12-2012,) διπλασιάστηκε το τέλος δικαστικού ενσήμου και λοιπά δικαιώματα, που οφείλουν να καταβάλλουν οι πολίτες επί του αντικειμένου της διαφοράς κατά τη συζήτηση των αγωγών τους, ενώ επιβλήθηκε και παράβολο ανερχόμενο σε ποσοστό 1% επί του αντικειμένου της διαφοράς σε υποθέσεις ασφαλιστικών μέτρων στις συμβάσεις δημοσίου. Θεσπίζονται δηλαδή σωρεία φραγμών και αναχωμάτων για την ελεύθερη προσφυγή των πολιτών στη Δικαιοσύνη, που φαίνεται να μην έχουν τελειωμό…
- Γιατί με το πρόσχημα της λεγόμενης «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος, προωθείται η κατάργηση των νόμιμων δικηγορικών αμοιβών, προς όφελος της οικονομικής ολιγαρχίας, η απαξίωση και η εκ των πραγμάτων διάλυση των Δικηγορικών Συλλόγων και η κατάργηση του θεσμικού ρόλου του Δικηγόρου.
- Γιατί συνεχίζεται η φοροεπιδρομή, με την αντισυνταγματική επιβολή έκτακτων εισφορών, φόρων, ειδικών τελών και τεκμηρίων.
- Γιατί την ομαλή, δημοκρατική νομοθετική λειτουργία της Βουλής έχουν αντικαταστήσει  τα έκτακτα νομοθετικά μέτρα της εκτελεστικής εξουσίας, οι πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, που τείνουν να γίνουν κανόνας και δια της επαναλήψεως να νομιμοποιηθούν στη συνείδηση των πολιτών.
- Γιατί ο Τομέας Υγείας Δικηγόρων έχει παύσει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του έναντι των ασφαλισμένων και στην πραγματικότητα μας έχει αφήσει ανασφάλιστους, ενώ σχεδιάζεται νέα μεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.
Είμαστε αντίθετοι στην επιχειρούμενη υποβάθμιση του θεσμού της Δικαιοσύνης.
Είμαστε αντίθετοι στη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή και την επιβολή εκτάκτων εισφορών, φόρων, ειδικών τελών και τεκμηρίων.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι με σθένος και αξιοπρέπεια θα πολεμήσει την προπαγάνδα και τον λαϊκισμό με τον οποίο οι κυβερνώντες, η Τρόικα και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα του τόπου αντιμετωπίζουν τους Δικηγόρους και ότι με κάθε νόμιμο τρόπο, προκειμένου να μην εξαθλιωθεί πλήρως ο Δικηγορικός κόσμος, θα υπερασπιστεί τον θεσμικό ρόλο, τα δικαιώματα, το κύρος, την αξιοπρέπεια και το λειτούργημα του Δικηγόρου.


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών συνήλθε σήμερα την 13/12/2012 σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα συζήτησης τις ρυθμίσεις του προωθούμενου φορολογικού νομοσχεδίου καθώς και τα λοιπά ζητήματα που έχουν ανακύψει από τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και θίγουν όχι μόνο τον κλάδο των δικηγόρων αλλά και τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης.
Η Γ. Σ. του Συλλόγου μας, εκφράζοντας την αντίθεση των μελών της :
α) στις διατάξεις του υπό ψήφιση φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττουν τα δικαιώματα των ελεύθερων επαγγελματιών και του συνόλου των εργαζομένων εξανεμίζοντας και τα ελάχιστα εναπομείναντα εισοδήματά τους
β) στον υπερδιπλασιασμό του δικαστικού ενσήμου, στην καθιέρωση αυξημένων παραβόλων ως προϋπόθεση για την άσκηση ενδίκων μέσων, στον πενταπλασιασμό των ενσήμων και στην επιβολή τόκων επιδικίας που προκαλούν ανυπέρβλητα προσκόμματα στην προσφυγή των πολιτών στη δικαιοσύνη
γ) στην παραπέρα αύξηση του δυσβάσταχτου τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες
δ) στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών ταμείων των δικηγόρων και στην υποχρεωτική ένταξή τους στον προβληματικό ΕΟΠΥΥ και
ε) στον επιδιωκόμενο αφανισμό του μαχόμενου ‘Ελληνα δικηγόρου .
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 31η - 12-2012


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

                                                                             Γιαννιτσά  14-12-2012 

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΣΥΝΕΧΙΣΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 17-12-2012 ΕΩΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 19-12-2012

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ, σε έκτακτη σημερινή συνεδρίασή του, εναρμονιζόμενο με το πνεύμα και την αγωνιστική διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δικηγορικών Συλλόγων, αλλά και των δικηγόρων της χώρας, αποφάσισε την συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέα τριήμερη ΑΠΟΧΗ των δικηγόρων Γιαννιτσών από την άσκηση των καθηκόντων τους, από την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012 έως και την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κατάθεση του εξοντωτικού νέου φορολογικού νομοσχεδίου, για την συνεχιζόμενη επιβολή νέων τελών και παραβόλων σε ακόμη περισσότερα ένδικα μέσα, για το πρωτοφανές αλαλούμ σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των υπέρογκων αυξήσεων του δικαστικού ενσήμου και για την συνεχιζόμενη επιβολή μέτρων και ρυθμίσεων που πλήττουν τον πυρήνα άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος και αφανίζουν τον μαχόμενο δικηγόρο.

Το πλαίσιο της αποχής παραμένει το ίδιο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ                          ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ


Αποχή μέχρι την Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012 από το Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η Γενική Συμέλευση του ΔΣΙ σε έκτακτη συνεδρίασή της στις 13 Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε αποχή των Δικηγόρων του Συλλόγου  από τα καθήκοντά τους έως και την Παρασκευή, 21/12/2012.

Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας - Αποχή 17,18 κ' 19/12



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ/13-12-2012

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας, απέχουμε από τα καθήκοντα μας μέχρι και την Παρασκευή 21/12/2012.

Ο Πρόεδρος
Δημήτρης Κωστόγιαννης



ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΠΑΤΡΩΝ
Πάτρα 14/12/2012
         Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, κατά την συνεδρίαση της 14/12/2012, αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ των μελών του από τα Δικαστήρια από την Δευτέρα 17/12/2012 μέχρι και Παρασκευή 21/12/2012 και σύγκληση ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ την Τετάρτη 19/12/2012, ώρα 12.00 μεσ. (αίθουσα διαλέξεων Δ.Σ.Π., Φιλοποίμενος 24, γ΄όρ.).            
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στις συνεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες του Υπουργείου Οικονομικών και κυρίως:          
1) Για τις διατάξεις του ήδη κατατεθέντος φορολογικού νομοσχεδίου,  που αναμένεται να οδηγήσει με την αδιάκριτη επιβολή αβάστακτων φοροεισπρακτικών μέτρων (υψηλά ποσοστά φορολογίας με ταυτόχρονη κατάργηση αφορολόγητου ορίου, επιβολή τέλους επιτηδεύματος κλπ.) στην εξόντωση όλων των ελευθέρων επαγγελματιών και στον αφανισμό του ανεξάρτητου, μαχόμενου και κυρίως νέου δικηγόρου, ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας, χωρίς ταυτόχρονα να γίνεται δεκτό ακόμα και το απλό αίτημα του κλάδου σχετικά με το χρόνο υποχρέωσης έκδοσης Α.Π.Υ.           
2) Για τις διατάξεις του Ν.4093/2012 και της ΠΝΠ 5-12-2012 με τις οποίες συνεχίζονται οι καθοδηγούμενες από μεγάλα συμφέροντα επιθέσεις σε βάρος των ελεύθερων μαχόμενων Δικηγόρων και των Δικηγορικών Συλλόγων ωςσυνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς επίσης και με τις οποίες επαυξάνονται υπέρμετρα τα δικαστικά έξοδα, τέλη και παράβολα, που αποτελούν ουσιαστικά εμπόδιο στην ελεύθερη πρόσβαση του πολίτη στα Δικαστήρια και εκμηδενίζουν το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαίωμά του για άμεση παροχή έννομης προστασίας.            
Και επιπρόσθετα καταδικάζει τους αρμόδιους για τη πλήρη αδιαφορία στην αντιμετώπιση των γνωστών προβλημάτων της Δικαιοσύνης, συμπεριφορά η οποία οδηγεί ευθέως στην αποδυνάμωση του συνταγματικού θεσμού της ανεξαρτησίας της δικαστικής εξουσίας και την απαξίωση του δικαιϊκού συστήματος της χώρας μας γενικότερα.                                                                       
Εκ του Συλλόγου                          


 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ   
Γραφεία: Δικαστικό Μέγαρο,  Σπυροπούλου 6, Λιβαδειά -Τ.Κ.32100
 Τηλέφωνο  &  FAX :: (22610) 27259     e-mail:dslevadias@gmail.com

                                         


Λεβάδεια  17-12-2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

          Το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβάδειας πραγματοποίησε σήμερα στις 17-12-2012 έκτακτο συμβούλιο κατά το οποίο αποφασίστηκε  η αποχή των δικηγόρων του Πρωτοδικείου Λεβάδειας  από τα καθήκοντά τους μέχρι τέλους Δεκεμβρίου  2012.
Το καθεστώς χορήγησης αδειών παραμένει το ίδιο .
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΩΡΑΙΤΗΣ                   ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΡΒΟΥΝΗ          

Αποχή δικηγόρων Σπάρτης

Σε σημερινή του συνεδρίαση (17/12/2012) το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Σπάρτης αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Σπάρτης από τα καθήκοντά τους στις 18,19 και 20 και 21 Δεκεμβρίου 2012. 
http://spartanlawnews.blogspot.gr

Συνεχίζεται έως τις 31/12 η αποχή των δικηγόρων στη Σάμο


Τη συνέχιση της αποχής από τα καθήκοντά τους τουλάχιστον έως τις 31/12 αποφάσισαν τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου Σάμου στην έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές διατάξεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που έρχεται προς ψήφιση στη βουλή, την αύξηση του δικαστικού ενσήμου, την επιβολή νέων τελών και παραβόλων, την αύξηση των ασφαλιστικών τους εισφορών και την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών των δικηγόρων.
Ο δικηγορικός σύλλογος Σάμου καταγγέλλει τον πρόεδρο της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας κ. Ιωάννη Αβραμόπουλο. καθώς και το προεδρείο της Ολομέλειας, διότι αρνήθηκαν να θέσουν προς συζήτηση στην ολομέλεια των προέδρων που έγινε στις 7,8 και 9 Δεκεμβρίου, το θέμα των φορολογικών μέτρων και διατάξεων σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών.
Πηγή: my-samos.blogspot.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας συνήλθε σήμερα την 12/12/2012 σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα συζήτησης τις ρυθμίσεις του προωθούμενου φορολογικού νομοσχεδίου καθώς και τα λοιπά ζητήματα που έχουν ανακύψει από τις τελευταίες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης και θίγουν όχι μόνο τον κλάδο των δικηγόρων αλλά και τον τρόπο απονομής της δικαιοσύνης.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η αντίθεση των μελών του Συλλόγου :
α) στις διατάξεις του προωθούμενου φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττουν τα δικαιώματα των ελεύθερων επαγγελματιών και του συνόλου των εργαζομένων εξανεμίζοντας και τα ελάχιστα εναπομείναντα εισοδήματά τους
β) στον υπερδιπλασιασμό του δικαστικού ενσήμου, στην καθιέρωση αυξημένων παραβόλων ως προϋπόθεση για την άσκηση ενδίκων μέσων, στον πενταπλασιασμό των ενσήμων και στην επιβολή τόκων επιδικίας που προκαλούν ανυπέρβλητα προσκόμματα στην προσφυγή των πολιτών στη δικαιοσύνη
γ) στην επιβολή δυσβάσταχτου τέλους επιτηδεύματος στους ελεύθερους επαγγελματίες και
δ) στην υποβάθμιση των ασφαλιστικών ταμείων των δικηγόρων και στην υποχρεωτική ένταξή τους στον προβληματικό ΕΟΠΥΥ.
Για τους λόγους αυτούς η γενική Συνέλευση αποφάσισε τα εξής :
α) επικυρώνει την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Σ.Η. για αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 10-12-2012 έως και την Πέμπτη 13-12-2012 και
β)  την συνέχιση των κινητοποιήσεων με αποχή από τα καθήκοντα των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας κατά το χρονικό διάστημα από 14-12-2012 έως και 21-12-2012.
Πύργος, 12 Δεκεμβρίου 2012
        Ο Πρόεδρος                                                  Ο Γενικός Γραμματέας
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ                             ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
 Πηγη: platanum.blogspot.gr



"ΑΠΟΧΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.Β.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε έκτακτη συνεδρίασή του την 18η Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Τετάρτη (19-12-2012), Πέμπτη (20-12-2012) και Παρασκευή (21-12-2012), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για:
1)Τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττουν υπέρμετρα το Δικηγορικό Σώμα αλλά και το κοινωνικό σύνολο, οι οποίες τυγχάνουν ήδη επεξεργασίας από τη αρμόδια επιτροπή της Βουλής,
2)Την τακτική συνέχισης εισαγωγής νομοθετικών ρυθμίσεων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου,
3)Την επιβολή παραβόλου άσκησης αιτήσεων προσωρινής δικαστικής προστασίας σε υποθέσεις διοικητικών συμβάσεων,
4)Την επιβολή εκ νέου, σήμερα, αυξημένου καθόλα αντισυνταγματικού και μη νομίμου τέλους επιτηδεύματος,
5)Την διαστρέβλωση της αναγκαιότητας του «ανοίγματος» του δικηγορικού επαγγέλματος,
6)Την πλήρη εξαθλίωση του Δικηγορικού Σώματος και εν κατακλείδι για την στοχοποίηση του κλάδου,
7) Την απόπειρα ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης, από την Εκτελεστική Εξουσία και εξωθεσμικούς παράγοντες.

Βόλος 18-12-2012

Ο Πρόεδρος Αναστάσιος Απ. Βολιώτης
Ο Γεν. Γραμματέας Τριαντάφυλλος Ελ. Εμμανουηλίδης"


4 σχόλια:

  1. http://spartanlawnews.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5358.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά τη Καβάλα, τις Σέρρες, τη Λιβαδειά, τη Σάμο ΚΑΙ η Τρίπολη απέχει μέχρι το τέλος του έτους!!
    Καιρός να ξυπνήσουμε κι οι υπόλοιποι...
    http://spartanlawnews.blogspot.gr/2012/12/09-12-2012.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Βόλος απέχει:
    http://www.dsvolos.gr/association-news/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CE%B4-%CF%83-%CE%B2-4

    GUS

    "ΑΠΟΧΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.Β.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε έκτακτη συνεδρίασή του την 18η Δεκεμβρίου 2012, αποφάσισε την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Τετάρτη (19-12-2012), Πέμπτη (20-12-2012) και Παρασκευή (21-12-2012), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για:
    1)Τις διατάξεις του φορολογικού νομοσχεδίου που πλήττουν υπέρμετρα το Δικηγορικό Σώμα αλλά και το κοινωνικό σύνολο, οι οποίες τυγχάνουν ήδη επεξεργασίας από τη αρμόδια επιτροπή της Βουλής,
    2)Την τακτική συνέχισης εισαγωγής νομοθετικών ρυθμίσεων με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου,
    3)Την επιβολή παραβόλου άσκησης αιτήσεων προσωρινής δικαστικής προστασίας σε υποθέσεις διοικητικών συμβάσεων,
    4)Την επιβολή εκ νέου, σήμερα, αυξημένου καθόλα αντισυνταγματικού και μη νομίμου τέλους επιτηδεύματος,
    5)Την διαστρέβλωση της αναγκαιότητας του «ανοίγματος» του δικηγορικού επαγγέλματος,
    6)Την πλήρη εξαθλίωση του Δικηγορικού Σώματος και εν κατακλείδι για την στοχοποίηση του κλάδου,
    7) Την απόπειρα ποδηγέτησης της Δικαιοσύνης, από την Εκτελεστική Εξουσία και εξωθεσμικούς παράγοντες.

    Βόλος 18-12-2012

    Ο Πρόεδρος Αναστάσιος Απ. Βολιώτης
    Ο Γεν. Γραμματέας Τριαντάφυλλος Ελ. Εμμανουηλίδης"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για τις συνεχόμενες αποχές μέχρι ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ λέμε, όχι ανούσιες τριήμερες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή