ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΑΠΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΟΛΟΥ


Λάβαμε και δημοσιεύουμε αυτούσιο το παρακάτω μήνυμα

ΑΠΟΧΗ ΜΕΛΩΝ Δ.Σ.Β.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου σε  έκτακτη συνεδρίασή του την 3η Νοεμβρίου 2012, έχοντας υπόψη την από 02/11/2012 σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποφάσισε ομόφωνα την προειδοποιητική αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Δευτέρα (05/11/2012) έως και Παρασκευή (09-11-2012) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις που καταστρέφουν το μέλλον της χώρας :
1) Στα φημολογούμενα φορολογικά μέτρα που αναμένεται να πλήξουν κατά τρόπο πρωτοφανή, κοινωνικά άδικο και ανάλγητο αδιακρίτως τον κλάδο των ελευθέρων επαγγελματιών, ο οποίος βιώνει στο μέγιστο βαθμό τις συνέπειες της δυσμενούς συγκυρίας.
2) Στο στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτή στην χώρα μας η δήθεν αναγκαιότητα απελευθέρωσης του δικηγορικού λειτουργήματος κατά τρόπο αναντίστοιχο προς τα ευρωπαϊκά δεδομένα, που καταλήγει να στοχοποιεί τον δικηγόρο στα μάτια της κοινωνίας.
3) Στην επανακατάθεση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της διάταξης περί ένταξης του κλάδου υγείας του ΕΤΑΑ στον ΕΟΠΥΥ, η οποία αναμένεται να προωθηθεί έπειτα από την μόλις προ ημερών πανηγυρική καταψήφισή της από τους Έλληνες Βουλευτές και επισημαίνει πως η ενέργεια αυτή ισοδυναμεί με πλήρη ευτελισμό των κοινοβουλευτικών θεσμών, της υγιούς δημοκρατικής έκφρασης των Βουλευτών και της αποδοχής του αποτελέσματος της ήδη διεξαχθείσας ψηφοφορίας, προς όφελος της εξυπηρέτησης ακατανόητων λογικών εξωθεσμικών παραγόντων και της πρόθεσης μονομερούς επιβολής τους.
Δηλώνουμε ότι τυχόν ψήφιση των ανωτέρω μέτρων, που θα καταλύσουν κυριολεκτικά το δικηγορικό λειτούργημα και τους Δικηγορικούς Συλλόγους, θα εξαναγκάσει το δικηγορικό σώμα στη λήψη των ενδεδειγμένων – από την άποψη της κρισιμότητας και της ιστορικότητας των περιστάσεων – μέτρων, ως μοναδικής πλέον λύσης για την προάσπιση των συμφερόντων και της αξιοπρέπειάς μας.
Στο πλαίσιο αυτό καταγγέλλοντας τις πρόσφατες τοποθετήσεις κύκλων του Υπουργείου Οικονομικών περί μη δέσμευσής τους από τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καλούμε την Πολιτεία έστω την ύστατη στιγμή να αναλογισθεί τις ευθύνες της  απέναντι στους πολίτες και στους Δικηγόρους, ως συλλειτουργούς της Δικαιοσύνης και να λάβει εκείνες τις αποφάσεις, που θα προστατεύουν την επιστημονική και επαγγελματική αξιοπρέπειά τους και θα διαφυλάσσουν τον θεσμικό τους ρόλο αποφεύγοντας παράλληλα  ενέργειες, που συμβάλλουν στην περαιτέρω υποβάθμιση και απαξίωσή τους, προς βλάβη της γενικότερης απονομής  της Δικαιοσύνης και γνωστοποιούμε  προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν μας καθησυχάζουν πλέον οι οποιεσδήποτε λεκτικές διαβεβαιώσεις, που εν κατακλείδι στοχεύουν στην αλλοίωση του Δημοκρατικού μας Πολιτεύματος. 

Βόλος 03-11-2012

Ο Πρόεδρος                                        Ο Γεν. Γραμματέας
Αναστάσιος Απ. Βολιώτης            Τριαντάφυλλος Ελ. Εμμανουηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου