ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Γ.Σ. ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΙΛΚΙΣ ΜΕΧΡΙ 7-12-2012

Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κιλκίς 20/11/2012
Η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς αποφάσισε χθες 19/11/2012 τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων του Κιλκίς από Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 μέχρι και Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012.
Οι Δικηγόροι της Κιλκίς απέχουν από τα καθήκοντά τους:
  • Για όλα εκείνα τα μέτρα που κατά τρόπο καταφανέστατα αντισυνταγματικό θεσπίστηκαν και με την ψήφιση του Ν. 4093/2012 (3ο Μνημόνιο) και τα οποία οδηγούν με βεβαιότητα τους Έλληνες πολίτες στην εξαθλίωση και στην απελπισία, αφήνοντας στο απυρόβλητο την οικονομική και πολιτική «ελίτ» της χώρας μας, η οποία είναι και η κύρια υπεύθυνη για το κατάντημα της χώρας, χωρίς παράλληλα να δημιουργούν προοπτικές για βελτίωση και ανάπτυξη.
  • Για την αποστέρηση από τους Έλληνες πολίτες των Συνταγματικών δικαιωμάτων τους: της ελεύθερης πρόσβασης στην δικαιοσύνη, της δίκαιης δίκης και της ισότητας απέναντι στους νόμους, αφού με την κατακόρυφη αύξηση του κόστους προσφυγής στην Δικαιοσύνη έχει γίνει πλέον προνόμιο μόνο των λίγων, οικονομικά κρατούντων. Η Δικαιοσύνη είναι πλέον δυσβάσταχτη για τους πολίτες με την επιβολή ΦΠΑ 23%, την αύξηση του μεγαρόσημου κατά 500%, την αύξηση του παραβόλου υπέρ του δημοσίου για την υποβολή μηνύσεων, αγωγών, εφέσεων κλπ, την αύξηση του ποσοστού μετατροπής των χρηματικών ποινών σε 110%, το διπλασιασμό του δικαστικού ενσήμου κλπ. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ
  • Γιατί το Σωφρονιστικό Δίκαιο της χώρας προσεγγίζεται από την Πολιτεία με καθαρά λογιστική, εισπρακτική λογική, υποκινούμενη από γνωστούς κύκλους εγχώριων συμφερόντων, τραπεζών και μεγαλοεταιριών κατά τρόπο τέτοιο ώστε οι πλούσιοι δράστες αδικημάτων να παρανομούν, να πληρώνουν και να απαλλάσσονται ενώ οι φτωχοί να οδηγούνται σε φυλακή. Η μόνη επιλογή που θα έχουν οι συμπολίτες μας είναι η υποταγή ή η αυτοδικία.
  • Γιατί επιχειρείται η υπαλληλοποίηση των Δικαστών με απώτερο στόχο τον έλεγχο της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης δικαιοσύνης.
  • Γιατί με όλα τα προαναφερθέντα μέτρα θίγονται άμεσα και οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι οποίοι ομοίως οδηγούνται σε εξαθλίωση και απελπισία.
  • Γιατί διαπιστώνεται ότι το Δικηγορικό Σώμα έχει τεθεί υπό διωγμόν αφού καθημερινά ψηφίζονται νόμοι που πλήττουν βάναυσα το επάγγελμα του Δικηγόρου με απώτερο στόχο την εξαθλίωσή τους και φίμωση της ανεξάρτητης φωνής τους.
  • Γιατί με το φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφισθεί πλήττονται και οι Δικηγόροι, αφού το όποιο  εισόδημα τούς απομένει θα διατίθεται εξ ολοκλήρου για την πληρωμή των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών τους, πράγμα που θα οδηγήσει χιλιάδες  Δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες στην ακούσια διακοπή άσκησης του επαγγέλματός τους.
Διεκδικούμε:
·      Δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει τα βάρη της φορολογίας ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα του καθ’ ενός όπως ορίζεται ρητά στο Σύνταγμα.
·      Την ψήφιση του Κώδικα περί Δικηγόρων όπως καταρτίσθηκε από τη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή  και υιοθετήθηκε πλήρως από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να κατοχυρωθεί το Δικηγορικό λειτούργημα, να διατηρηθεί η βιωσιμότητα των Δικηγόρων και των Δικηγορικών Συλλόγων και να συνεχιστεί ο θεσμικός ρόλος τους στην διαδικασία απονομής της Δικαιοσύνης και στο δικαίωμα παρεμβάσεώς τους, με υποβολή προτάσεων και έκφραση γνώμης για ζητήματα επιστημονικού, εθνικού και κοινωνικού περιεχομένου.
Η Πρόεδρος                              Η Γεν. Γραμματέας
                                       
Ευρώπη Αρτόγλου                    Ευφροσύνη Ζαμπέλη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου