ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δελτίο Τύπου Συντονιστικής Επιτροπής 20.11.2012 Συνάντηση με Πρόεδρο ΠΑΣΟΚ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 20-11-2012

Το προεδρείο της Συντονιστικής Επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, αποτελούμενο από τους κ.κ. Γιάννη Αδαμόπουλο, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Στέλιο Μανουσάκη, Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, συναντήθηκε σήμερα – κατόπιν σχετικού αιτήματος – με τον Πρόεδρο του Πα.Σο.Κ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.
Κατά τη συνάντηση αυτή τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής εξέθεσαν στον κ. Βενιζέλο τις απόψεις του δικηγορικού σώματος σχετικά με τις νομοθετικές μεταρρυθμίσεις που άπτονται της δικηγορίας, τη σύγχρονη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, την εισοδηματική και, εν γένει, οικονομική κατάσταση του μέσου συναδέλφου. Επεσήμαναν την αναγκαιότητα σεβασμού και προάσπισης της διαχρονικά κατοχυρωμένης ιδιότητας του Δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης, ενόψει και της νομοπαραγωγικής διαδικασίας που βρίσκεται σε εξέλιξη για την αναμόρφωση του Κώδικα Δικηγόρων. Παράλληλα, επιχειρηματολόγησαν τεκμηριωμένα υπέρ της ανάγκης να αποκηρυχτούν έμπρακτα ασύμβατες με το δικαιικό μας σύστημα λογικές που πλήττουν το χαρακτήρα της δικηγορίας ως δημόσιου λειτουργήματος και νοθεύουν το σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης, στο όνομα μιας δήθεν αναγκαιότητας «απελευθέρωσης», η οποία ουδόλως ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης πραγματικότητας και στην κατάσταση της αγοράς.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίησή της για την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου του Πα.Σο.Κ. στο αίτημα που υποβάλλαμε, την προσοχή και το ενδιαφέρον με τα οποία προσέγγισε τις απόψεις και τους προβληματισμούς του δικηγορικού σώματος και ευελπιστεί σε μία ουσιαστική μελλοντική συνεργασία για την επίτευξη αναγκαίων τομών και όχι επικοινωνιακών πυροτεχνημάτων που στοχοποιούν τον κλάδο, προς όφελος της Δικαιοσύνης και των δικαιωμάτων των πολιτών που προσφεύγουν σε αυτήν.

Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου