ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 16-11-2012 (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ) - ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΑΝ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ 48ΡΕΣ ΑΠΟΧΕΣ 21,22/11, 26,27/11 ΚΑΙ 6,7/12

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Η Ολομέλεια ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Πρόεδρο κ. Αδαμόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις και τη δήλωσή του ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας σταματάει την αποχή από την επόμενη Δευτέρα.
Έντονη κριτική από όσους παίρνουν το λόγο για τη στάση Αδαμόπουλου και Δ.Σ. Αθηνών.
Πρόταση από κ. Μανουσάκη (Προέδρου Πειραιά) για αποχή από όλους (και Αθήνα) έως την Τετάρτη 21-11-2012 (όπως και οι δικαστές) και για μετά να αποφασίσει η Συντονιστική).
Φαίνεται να διαμορφώνεται πλειοψηφία υπέρ της συνέχισης της αποχής αλλά οι μεγάλοι σύλλογοι σιωπούν.
Προσπάθεια συνθετικής πρότασης από κ. Κατσαρό (Λάρισας):  κυλιόμενες αποχές μέχρι την Ολομέλεια της Κομοτηνής (7-9/12/2012),
Πρόταση κ. Ξανθόπουλου (Δράμας) για επίσπευση Ολομέλειας Κομοτηνής την 1-12-2012 και ως τότε είτε 5νθήμερες είτε κυλιόμενες αποχές.
Διακοπή 10 λεπτών για διαμόρφωση των προς ψήφιση προτάσεων.
Η διακοπή συνεχίζεται, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να ψηφιστεί από την πλειοψηφία η πρόταση κυλιόμενων αποχών έως την Ολομέλεια Κομοτηνής.
Δύο προτάσεις τελικά για ψηφοφορία:
1. κυλιόμενες αποχές 48ρες 21,22/11, 26,27/11 και 6,7/12
2. την επόμενη εβδομάδα αποχή και νέα Ολομέλεια.
ΤΕΛΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ: ΥΠΕΡ ΚΥΛΙΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟΧΩΝ 22 ΨΗΦΟΙ
                                         ΥΠΕΡ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΊΑΣ ΑΠΟΧΗΣ 18 ΨΗΦΟΙ




Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ




 ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
                                                                                               Αθήνα, 16.11.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ολομέλεια Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος που συνεδρίασε στα γραφεία του Δ.Σ.Α. σήμερα Παρασκευή και ώρα 16.00΄, αποφάσισε την συνέχιση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των Δικηγόρων με κυλιόμενες αποχές από τα καθήκοντά τους που θα πραγματοποιηθούν:
- Την Τετάρτη και Πέμπτη 21 και 22 Νοεμβρίου 2012
- Την Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27 Νοεμβρίου 2012
- Την Πέμπτη και Παρασκευή 6 και 7 Δεκεμβρίου 2012.
Διαμαρτυρόμενοι:
- Για τα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που ψηφίστηκαν από την Βουλή των Ελλήνων στο πλαίσιο του 3ουΜνημονίου, τα οποία φέρουν σε απόγνωση, εξαθλίωση και απελπισία τους Έλληνες πολίτες χωρίς καμία ελπίδα για το μέλλον της χώρας μας και των Ελλήνων, δεδομένου ότι τα μέτρα αυτά θα φέρουν μεγαλύτερη ύφεση και απομακρύνουν την ανάπτυξη, οι περισσότερες δε διατάξεις του πολυνομοσχεδίου είναι αντισυνταγματικές.
- Για τις συνεχείς επιβαρύνσεις των πολιτών κατά την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη (Διπλασιασμός του Δικαστικού ενσήμου, αυξημένα παράβολα στα ένδικα μέσα, πενταπλασιασμός των μεγαροσήμων κλπ.) με αποτέλεσμα να αποστερούν το Συνταγματικό Δικαίωμα των πολιτών να προσφεύγουν στην Δικαιοσύνη και ιδιαίτερα των ασθενέστερων τάξεων και η Δικαιοσύνη πλέον να αποτελεί προνόμιο των πλουσίων.
- Γιατί επιχειρείται η υπαλληλοποίηση των Δικαστών με απώτερο στόχο την ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη Δικαιοσύνη.
- Γιατί διαπιστώνεται ότι το Δικηγορικό Σώμα έχει τεθεί υπό διωγμόν αφού καθημερινά ψηφίζονται νόμοι που πλήττουν βάναυσα το επάγγελμα του Δικηγόρου με απώτερο στόχο την εξαθλίωσή τους και απώλεια της ανεξάρτητης φωνής των Δικηγόρων (όπως κατάργηση παραστάσεων των Δικηγόρων στα συμβόλαια, συρρίκνωση της Δικηγορικής ύλης σε ποινικές και αστικές υποθέσεις κλπ.).
- Γιατί με το φορολογικό νομοσχέδιο που πρόκειται να ψηφισθεί πλήττονται οι νέοι Δικηγόροι που δεν έχουν συμπληρώσει πενταετία, αφού το όποιο μικρό εισόδημά τους θα διατίθεται εξ ολοκλήρου για την πληρωμή των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών τους πράγμα που θα οδηγήσει χιλιάδες νέους Δικηγόρους και ελεύθερους επαγγελματίες στην διακοπή ή αναστολή άσκησης του επαγγέλματός των.
            Διεκδικούμε:
1. Δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα κατανέμει τα βάρη της φορολογίας ανάλογα με την φοροδοτική ικανότητα του καθενός όπως ορίζεται ρητά στο Σύνταγμα.
2. Την ψήφιση του Κώδικα περί Δικηγόρων που κατήρτισε η Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή μετά από διάλογο με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ώστε να κατοχυρωθεί το Δικηγορικό λειτούργημα, η βιωσιμότητα των Δικηγόρων και των Δικηγορικών Συλλόγων και ο ρόλος τους στην απονομή της Δικαιοσύνης και την κοινωνία.
3. Την αύξηση των θέσεων των Συμβολαιογράφων και Δικαστικών Επιμελητών ή την πλήρη απελευθέρωσή τους.
            Ορίσθηκε νέα Ολομέλεια Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων στην Κομοτηνή 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, προκειμένου να επανεξετασθεί η κατάσταση και λήψη νέων αποφάσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΝΤΙΚΑΚΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

31 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια για την άμεση ενημέρωση!(Δικηγόρος Αθήνας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλά συγχαρητήρια και από εμένα για το πλήρως ενημερωμένο blog σας!!! (Δικηγόρος Κεφαλλονιάς)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετα την συνέντευξη του Υπουργού εινια επιβεβλημένη και μονόδρομος η απεργία (δικηγόρος Καβάλας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και φυσικά καλό θα είναι να απαιτήσουμε να παραιτηθεί και ο Ρουπακιώτης , για να μη δουλευόμαστε όλοι μεταξύ μας, δηλαδή ότι είμαστε με τον χωροφύλακα και τον αστυφύλακα

    και μαζί με αυτά έχουμε και τον νέο κώδικα περί δικηγόρων, ο οποίος δεν φέρνει κάτι νέο ... , παρά μόνο αναμασά τα ίδια και τα ίδια ... με κάποιες παραλλαγές ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Λυπάμαι για την ελιτίστικη στάση των Δικηγόρων Αθήνας (Δικηγόρος Αθηνών)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία ενημέρωσης! κρίμα για την στάση των αθηναίων... (Δικηγόρος Αγρινιου)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το πρόβλημα μας θα λυθεί με την απεργία ?
    Η μήπως θα επωφεληθούν τα μεγάλα δικηγορικά γραφεία, και στο τέλος θα δουλεύουμε όλοι σε αυτά με ψίχουλα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπραβο Τασο για το live feed!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μήπως ήρθε η ώρα να αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις του κάθε συλλόγου για την συνέχιση και την μορφή των κινητοποιήσεων ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτο που πρέπει να κάνουν οι δικηγορικοί σύλλογοι είναι
      Α. να σταματήσουν τις αποχές και σημαντικότερο, να προσφύγουμε με ακύρωση στο ΣΤΕ όλων όσο νομίζουμε ότι βλάπτει τον κόσμο και κατ’επεκταση και εμάς. Με τις αποχές ο κόσμος ΔΕΝ είναι μαζί μας.
      Δείτε τι έκανε ο Φωτόπουλος για το ΤΑΙΠΕΔ.
      Εμείς τι ?

      Διαγραφή
    2. Οι συνθήκες ειναι εξαιρετικές, το υποτιθέμενο κρατος δικαίου αποβάλλει το προσωπείο του.. Ποιό ΣτΕ, αυτό που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια ή αυτό που αν τυχόν κρίνει αλλιώς (βλεπε προσφατα ΕΛ.Συν.) θα παρακαμφθεί.. Η νομιμότητα έχει γίνει μια έννοια λάστιχο. Αγώνας από τα κάτω, άμεσος και δημοκρατικός. Συνελεύσεις, σύνθεση αιτημάτων, ενιαιοποίηση στάσης και αγώνα, ενημέρωση του λαού και νέες μορφές κινητοποίησης..

      Διαγραφή
  10. Εξαιρετικη δουλεια ! Αμεση ενημερωση... Πολλα συγχαρητηρια... Δικηγορος Εδεσσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. αυτή τη στιγμή είμαστε καταδικασμένοι - ιδίως όσοι εργαζόμαστε ελεύθεροι και μαχόμενοι, χωρίς συνεργασίες με τράπεζες, ασφαλιστικές, έμμισθη σχέση κλπ ... -
    το σύστημα θέλει δήθεν να φέρει εκσυγχρονισμό στο χώρο των δικηγόρων, αλλά κατ' ουσίαν θέλει να οδηγήσει στην υπαλληλοποίηση (με όρους μνημονίου) των δικηγόρων ...
    κάποτε το να είσαι δικηγόρος ήταν σημαντικό και αν συνέβαινε να εργάζεσαι στην επαρχία τόσο το καλύτερο ..., τώρα τα πράγματα είναι άθλια ....
    κι όλα γίναν τόσο μα τόσο γρήγορα ...

    μερικές φορές βλέποντας τα παιδιά των μεγαλογραφείων να έρχονται στην επαρχία να καταθέσουν αγωγές και διαταγές πληρωμής κλ. τρελλαίνεται κανείς ,γιατί όλα έγιναν μόνο και μόνο για το βόλεμα κάποιων ...

    γι' αυτό ή ενότητα και πάλι ή σπίτια μας !~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις απόλυτο δίκιο συνάδελφε, αλλά μην ξεχνάς τα αποτελέσματα δεν είναι ίδια όταν απέχουμε από την εργασία μας.
      Δεν είναι ίδιες οι αντοχές ενός μεμονωμένου Δικηγόρου και ενός ΄΄ μεγαλογραφείου΄΄
      Και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους.

      Διαγραφή
  12. παιδιά όσο ο συνδικαλισμός των δικηγόρων θα είναι συντεχνιακός και θα συναγελάζονται οι μεγαλό και τα μικρό, μην περιμένουμε κάτι να γίνει !
    βλέπεις έλειψαν και μορφές που ήταν έστω τσαμπουκάδες ...

    τώρα έχουμε καθίσει στ' αυγά μας ! στοχοποιηθήκαμε και μάλιστα σε σημείο που κανείς δεν έκανε τον κόπο να μας πει γιατί !

    η "απελευθέρωση" κτύπησε μόνο εμάς, ενώ τους δικαστικούς επιμελητές και τους συμβολαιογράφους τους άφησε αλώβητους και κανείς δεν λέει επιτέλους να ανοίξει το επάγγελμα κι αυτών (οι οποίοι κερδίζουν εις βάρος και των δικηγόρων) ...

    κι έχουμε τον Ρουπακιώτη και κάθε Ρουπακιώτη να είναι με τον αστυφύλακα και τον χωροφύλακα ..., αντί να 'χει το σθένος να παραιτηθεί (κ. Υπουργέ παραιτήσου έστω και τώρα ! τουλάχιστο έτσι θα σώσεις το κύρος σου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άψογη απόφαση προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των τραπεζών, τελικά με τη νοοτροπία που έχουμε και λίγα μας κάνουν. Άξιοι!! Κανονικά όφειλαν να διαφυλάξουν το λειτούργημα που θεωρητικά επιτελούμε και να στηρίξουν κάποιον που για πρώτη φορά μας στήριξε ως κλάδο. Τουλάχιστον ας μας όριζαν οι Κύριοι Πρόεδροι και τους μισθούς μας στις μεγαλοεταιρείες τους τώρα που μας ξεπουλάνε κανονικά! Σας ευχαριστούμε. ( νεότατος δικηγόρος επαρχίας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και δεν είμαι νεότατος συμφωνώ απόλυτα. Ντροπή τους πια έλεος

      Διαγραφή
    2. "Τουλάχιστον ας μας όριζαν οι Κύριοι Πρόεδροι και τους μισθούς μας στις μεγαλοεταιρείες τους τώρα που μας ξεπουλάνε κανονικά!"

      Μα μας τους όρισαν αυτούς τους μισθούς. Είναι προϊοντα ελεύθερης συμφωνίας στο ύψος του κατώτατου των 580 ευρώ.!!

      Διαγραφή
  14. μπραβο για την ενημερωση παιδια, μετα τις σημερινες δηλωσεις ρουπακιωτη επιβεβλημενη η αποχη διαρκειας με 4ωρες καταληψεις, την πατησαμε με τον ΦΠΑ ,δυναμικα τωρα,
    δικηγορος κερκυρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πρέπει συνάδελφε να επιδιώξουμε γενικές συνελεύσεις δεν γίνεται αλλιώς η ολομέλεια πουλάει τους μικρούς επαρχιακούς συλλόγους, οπως πάντα

      Διαγραφή
  15. Πάλι οι μεγάλοι σύλλογοι επέβαλαν την άποψή τους. Τι νόημα έχουν οι κυλιόμενες. Κανένα. Θα πρέπει να αποφασίσουν οι γενικές συνελεύσεις και οι πρόεδροι στην ολομέλεια να μεταφέρουν την απόφαση των γενικών συνελεύσεων. Οι καιροί είναι δύσκολοι και χρειάζονται αποφάσεις των μελών, ούτε καν των διοικητικών συμβουλίων.







    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε προσυπογράφω! (προς το παρόν) Δικηγόρος Αγρινίου

      Διαγραφή
    2. Συνάδελφοι, συμφωνώ μαζί σας. ( δικηγόρος Λάρισας).

      Διαγραφή
  16. λοιπόν εμείς - εσείς θα κάνουμε αποχή, αλλά :
    1) οι έμμισθοι όταν έχουμε αποχή , πληρώνονται κανονικά ...
    2) οι συνεργαζόμενοι με τράπεζες κάνουν διαδικασίες , όπως προσημειώσεις, διαταγές πληρωμής κλπ.
    3) και γενικά ό,τι άλλο σχετικό !

    λοιπόν ... δεν θέλω να βρίσω ...

    παραιτηθείτε κ.κ. που τα 'χετε κάνει όπως τα 'χετε κάνει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 48ωρες ντουφεκιές στον αέρα .... έρχεται και το φορολογικό και θα περάσει με "κυλιόμενες" .... λαμπρά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Άψογη η ενημέρωση και η περιγραφή η οποία θυμίζει ποδοσφαιρικό αγώνα. Φοβάμαι ότι οδεύουμε σε ποδοσφαιροποίηση της δικηγορίας. Οι αποχές δυστυχώς δεν φέρνουν αποτελέσματα ενώ η διχόνοια έχει δείξει από καιρό το πρόσωπό της στο κλάδο. Οδηγούμαστε μαθηματικά σε επαγελματική ευγονική και όποιος αντέξει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Οι κυλιόμενες αποχές δυστυχώς δεν έχουν κανένα νόημα. Θα πρέπει να αποφασίσουν οι Γενικές Συνελεύσεις και οι Πρόεδροι να μεταφέρουν στην Ολομέλεια τις αποφασεις των Γενικών Συνελεύσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριοι συνάδελφοι,
    Το τέλος της ανεξάρτητης δικηγορίας άργησε για τρία χρόνια, αλλά τελικά έφθασε...
    Με όλους τους αγώνες που κάναμε αυτά τα χρόνια, το μόνο που πετύχαμε είναι να γιγαντώσουμε τις μεγάλες εταιρίες των Αθηνών εις βάρος μας. Κέρδισαν τον αγώνα γιατί η δικηγορία στην Ευρώπη την οποία όλοι μας (sic) επιθυμούμε έχει τη μορφή αυτή εδώ και αρκετά χρόνια.
    Το λάθος μας ήταν ότι ούτε τους μισθούς των 750€ σώσαμε ούτε το ταμείο μας ούτε την πιθανότητα να λάβουμε σύνταξη στα 60 και όχι στα 67.
    Ποτέ δεν αγωνιστήκαμε για τα πραγματικά προβλήματα.
    Ακόμη και σήμερα παλεύουμε να μην καταργηθεί η παράσταση του 1 δικηγόρου από τα συμβόλαια, ενώ όλοι το βλέπουμε καθαρά ότι θα αποτύχουμε.
    Κανείς δεν κέρδισε τίποτα αν ένοιωθε ηττημένος πριν τη μάχη. Και εμείς έτσι νοιώθουμε.
    Ή αποχή διαρκείας για πραγματικούς λόγους ή τίποτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποιοι αγωνες ?δεν καταφεραμε απολυτως τιποτα μεχρι σημερα ,οτι ηθελαν να περασουν το περασαν ,γραμμενους μας εχουν ,ή παμε σε δυναμικές κινητοποιησεις ή ας δεχτουμε επιτελους το αναποφευκτο οτι η ανεξαρτητη δικηγορια τελειωσε,οι κυλιόμενες ειναι ημιμετρα για να δειξουμε οτι κατι κανουμε και εμεις .Και το χειροτερο οτι επικοινωνιακά δεν εχουμε περασει τιποτα στον κόσμο΄,μας εχουν οδηγησει σε κοινωνικο αυτοματισμό με τεραστιες ευθυνες των προεδρείων.Ή όλα ή τιποτα επιτελους .Συμφωνω ότι πρεπει να αποφασιζουν πλεον οι γενικες συνελευσεις,αλλά χρειαζεται και η συμμετοχή μας. στις συμβολικες καταληψεις πριν δυο εβδομαδες η συμμετοχή ηταν ελαχιστη σε πολλούς δικηγορικούς συλλόγους και πολλες γενικές συνελευσεις δεν εχουν απαρτια ,όπως π.χ.η δικη μας σε τεσσερεις συνεχόμενες

      Διαγραφή
  21. Αγαπητοί συνάδελφοι, κάτι συμβαίνει! Εδώ μέσα καλά τα λέτε (είστε όλοι υπέρ των καθολικών αποχών γιατί θεωρείτε ότι οι κυλιόμενες είναι κοροϊδία) αλλά όταν έρχεται η ώρα στις ΓΣ σας ή δεν πάτε να ψηφίσετε ή ψηφίζετε κατά των συνεχόμενων αποχών! Άλλη εξήγηση δεν υπάρχει.
    Τελοσπάντων... εμείς στο Κιλκίς κάναμε την αρχή μαζί με τη Καβάλα κι ακολούθησε η Ξάνθη και η Τρίπολη. ΑΠΟΧΕΣ ΑΠΟ 19-11 ΕΩΣ 9-12. Πάρτε μια γενναία απόφαση και οι υπόλοιποι Σύλλογοι των επαρχιών και ενώστε τη φωνή σας μαζί μας, να γιγαντώσουμε αυτή τη κίνηση, γιατί δεμένοι στο άρμα της Αθήνας που μας σέρνει τόσα χρόνια... δεν πετύχαμε τίποτα απολύτως!!!
    http://eadikigoroi.wordpress.com/2012/11/21/%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%80/#comment-219

    ΑπάντησηΔιαγραφή