ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

ΔΣΑ: Νέα πενθήμερη αποχή 12 έως και 16 Νοεμβρίου - Απόφαση ΔΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Αθήνα, 8-11-2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά τη συνεδρίαση της 8-11-2012 αποφάσισε τη συνέχιση της αποχής των Δικηγόρων της Αθήνας από τα καθήκοντά τους και κατά την επόμενη εβδομάδα, δηλαδή από την 12η Νοεμβρίου έως και την 16η Νοεμβρίου 2012, καθώς επίσης και την ανάκληση των συναδέλφων που συμμετέχουν ως μέλη σε κάθε επιτροπή του ευρύτερου δημόσιου τομέα και ασκούν τα καθήκοντα που ο νόμος ορίζει ως μέλη του Δ.Σ.Α. Για τη διευκόλυνση όλων, κατά τη διάρκεια της νέας πενθήμερης αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.
Παράλληλα, αποφασίστηκε – ενόψει της συνεδρίασης της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, η οποία θα λάβει χώρα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012 – να εισηγηθούμε: α) την αποχή των Δικηγόρων της χώρας μέχρι το τέλος του χρόνου από τη σύμπραξη σε οποιαδήποτε πράξη που συντάσσεται ενώπιον Συμβολαιογράφων, β) την απαγόρευση διενέργειας ελέγχων τίτλων στα υποθηκοφυλακεία από συναδέλφους, γ) το κλείσιμο και τη μη λειτουργία των τμημάτων εκδόσεως γραμματίων για την παράσταση Δικηγόρων κατά την υπογραφή συμβολαίων και των αντίστοιχων για την επικύρωση της υπογραφής των συναδέλφων.
Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών καταδικάζει έντονα τις πραγματοποιηθείσες νομοθετικές εκτροπές, οι οποίες όχι μόνο αποδομούν τις έννοιες του κοινωνικού κράτους και του κράτους δικαίου, αλλά επιπλέον καταλήγουν να θεσμοθετούν ρυθμίσεις ασύμβατες με το δικαιικό μας σύστημα, τις παραδοχές του νομικού μας πολιτισμού και τα ισχύοντα σε αντίστοιχο ευρωπαϊκό επίπεδο, απαξιώνοντας το δικηγορικό λειτούργημα και την υψηλή αποστολή του θεσμού της Δικαιοσύνης.
Η αντίστασή μας στην πρωτόγνωρη και απαξιωτική αντιμετώπιση των Δικηγόρων της χώρας είναι η μόνη συμβατή με την ιστορία του Συλλόγου μας απάντηση σε όλους εκείνους που έχουν ταχθεί να υπηρετούν εγχώρια συμφέροντα και να στρέφονται συλλήβδην, ατεκμηρίωτα και με τρόπο κοινωνικά άδικο κατά του δικηγορικού σώματος, συντελώντας στη στοχοποίηση ενός κλάδου με σημαντική προσφορά στους διαχρονικούς αγώνες για τη δημοκρατία και τις ατομικές ελευθερίες.
Όπως φαίνεται η ψήφιση των μέτρων ήταν για την επιβίωση της χώρας τόσο αναγκαία, ώστε κάποια απ’ αυτά υποχώρησαν και αποσύρθηκαν ατάκτως έναντι των πιέσεων των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου…
Οι Δικηγόροι της χώρας:
  • Αρνούνται να αποτελέσουν μέρος μιας ιδιοτελούς πρακτικής αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης.
  • Συμπάσχουν με το μέσο πολίτη που πλήττεται από αδιέξοδες «μνημονιακές» πολιτικές.
  • Προασπίζονται, με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο, την αξιοπρέπειά τους ως επιστημόνων και επαγγελματιών.
  • Αξιώνουν την αντιμετώπισή τους από τους κυβερνώντες με τον προσήκοντα και θεσμικά επιβαλλόμενο τρόπο.
  • Συνεχίζουν να μάχονται για την αποτροπή νομοθετικών λοξοδρομήσεων που προσβάλλουν το δικηγορικό λειτούργημα και τη λειτουργία της Δικαιοσύνης, φαλκιδεύοντας τα δικαιώματα των πολιτών.
  • Δεν υποκύπτουν σε εξωθεσμικές πιέσεις και εκβιαστικά διλήμματα.

          
Από το Γραφείο Τύπου
Το πλαίσιο της χορήγησης αδειών έχει ως εξής:
  • Συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης
  • Κρατούμενοι (Ποινικά) – Αντιρρήσεις (Διοικητικά)
  •  Παραγραφές-Προθεσμίες
  • Αναστολές πλειστηριασμών
  • Αιτήσεις Προσωρινών Διαταγών
Για τις ποινικές υποθέσεις στα Πλημμελήματα συντρέχει περίπτωση παραγραφής για πλημμελήματα πραχθέντα προ της 1.1.2007 σε α΄ βαθμό και προ της 1.1.2006 σε β΄ βαθμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου