ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ: ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΣΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ - ΠΟΣΩΝ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ (ΠΑΡΑΒΟΛΑ) - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΛΠ, ΣΕ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΙΤΛΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ......


Το μνημόνιο για τιμές, αγορές, εισιτήρια και κλειστά επαγγέλματα
Μείωση μισθών και μετά πώληση της ΔΕΗ - Αύξηση 25% σε αστικές συγκοινωνίες, τρένα - Βενζίνη στα σουπερμάρκετ - Ελεύθερο ωράριο παντού - Τέλος οι δικηγόροι στα συμβόλαια
Παρεμβάσεις για το άνοιγμα των επαγγελμάτων και την απελευθέρωση των υπηρεσιών με στόχο να πέσουν οι τιμές, αλλά και αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ και στα εισιτήρια όλων των μέσων μαζικής μεταφοράς (του ΟΑΣΑ, του ΜΕΤΡΟ και του ΟΣΕ), «τουλάχιστον κατά 25%», προβλέπει το νέο μνημόνιο με την τρόικα.

Μετά την ολοκλήρωση των δημοσιονομικών μέτρων που παρουσίασε στο σύνολό τους «Το Βήμα» την Κυριακή, χθες ολοκληρώθηκε η επεξεργασία του κεφαλαίου με τις διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και στις αγορές προϊόντων, υπηρεσιών και μεταφορών οι οποίες θα φέρουν δραματικές αλλαγές στη λειτουργία της οικονομίας με επιπτώσεις για τους εργαζόμενους σχεδόν σε όλους τoυς κλάδους. Πολλές από τις παρεμβάσεις αποτελούν «προαπαιτούμενες δράσεις» (prior actions) για την καταβολή της δόσης που σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρωθούν τις επόμενες τρεις εβδομάδες.  

Το κεφάλαιο του μνημονίου (6. Efficient Network Industries and Services) που παρουσιάζει αυτούσιο σήμερα «Το Βήμα» περιέχει (μεταξύ άλλων) σημαντικές παρεμβάσεις σε διάφορους κλάδους:
.........................................

1.Πριν την επόμενη εκταμίευση υιοθετείται νομοθεσία για:  

- Κατάργηση του άρθρου 42 του Κώδικα Δικηγόρων 3026/1954 που αφορά στην υποχρεωτική παράσταση δικηγόρου στην σύνταξη συμβολαίων για μια σειρά νομικών πράξεων.
- Αναθεώρηση του άρθρου 41 του Κώδικα Δικηγόρων 3026/1954 προκειμένου να δίδεται  η δυνατότητα και σε άλλους επαγγελματίες του νομικού τομέα να διενεργούν έλεγχο  τίτλων  ιδιοκτησίας.
- Προσχέδιο που αφορά  την αναθεώρηση του Κώδικα Δικηγόρων (νομοθετικό διάταγμα 3026/1954) κατατίθεται στην Επιτροπή τον Οκτώβριο του 2012 και τίθεται εν ισχύ τον Δεκέμβριο του 2012. Ο νέος κώδικας πρέπει μεταξύ άλλων να καταργεί την απαγόρευση της διαφήμισης, να καταργεί τα ηλικιακά όρια για την επανείσοδο στο δικηγορικό επάγγελμα και να αποσαφηνίζει τη φύση των δικηγορικών αμοιβών.
-  Έως τον Ιούνιο του 2013 η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα προκειμένου να μειώσει κατά 50% το κόστος μεταγραφής ιδιοκτησίας, όπως μετράται από τον αντίστοιχο δείκτη της Παγκόσμιας Τράπεζας. Τα αποτελέσματα θα παρακολουθούνται από την έκδοση «Doing Business» της Παγκόσμιας Τράπεζας για το 2014.
- Προκειμένου να επιβεβαιώσει την πρόοδο, όσον αφορά τα ρυθμισμένα επαγγέλματα, η κυβέρνηση ολοκληρώνει μελέτη που να αφορά τις 20 μεγαλύτερες επαγγελματικές κατηγορίες, η οποία θα εξετάζει το βαθμό απελευθέρωσής τους, λαμβάνοντας υπόψιν την είσοδο νέων επαγγελματιών στο χώρο καθώς και την πορεία των τιμών. (Πρώτο τρίμηνο του 2013).
.....................................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου