ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ 15 ΕΩΣ 17-10-2012

Προς τον Πρόεδρο του ΔΣΘ
ΑΙΤΗΣΗ - ΑΝΑΦΟΡΑ
ΜΑΝΟΛΗ ΛΑΜΤΖΙΔΗ, ΡΩΞΑΝΗΣ ΚΩΣΤΑΤΖΙΚΗ , ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΑΧΤΣΙΔΟΥ
Δικηγόρων , μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
ΘΕΜΑ: Προκήρυξη προειδοποιητικής αποχής των μελών του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Kύριε Πρόεδρε,
Εισηγούμαστε και προτείνουμε την προκήρυξη προειδοποιητικής αποχής των μελών του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από την άσκηση των καθηκόντων τους την Δευτέρα (15/10/2012)-Τρίτη (16/10/2012) και Τετάρτη (17/10/2012), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις διαρροές , που αφορούν στις προωθούμενες νομοθετικές ρυθμίσεις :
1) Στην ασφαλιστική ένταξη των Δικηγόρων και στους όρους υπό τους οποίους θα λάβει αυτή χώρα στον ΕΟΠΥΥ
2) Στο δεύτερο στάδιο της λεγόμενης «απελευθέρωσης» του Δικηγορικού λειτουργήματος (αντικατάσταση με «πάγια ποσά» των ποσών αναφοράς και των παρακρατήσεων των εισφορών των δικηγόρων για τους Δικηγορικούς Συλλόγους και ασφαλιστικά ταμεία, κλπ)
3) Σε φορολογικές ρυθμίσεις εντελώς άδικες, οι οποίες κατατείνουν στην πλήρη εξουθένωση των φορολογουμένων
4) Στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών,
5) Στην κατάργηση της ασφαλιστικής κάλυψης του Επικουρικού Ταμείου για αυτοκινητικά ατυχήματα. Επισημαίνουμε ότι οι προωθούμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, ως σύνολο, θα σημάνουν την οριστική έξοδο από το δικηγορικό λειτούργημα μεγάλης μερίδας συναδέλφων.
Τέλος ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΣΤΕ να ζητηθεί με απόφαση του ΔΣ του ΔΣΘ από τον Πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να προβεί σε άμεση σύγκληση της Ολομέλειας (το επόμενο Σαββατοκύριακο) προκειμένου να γίνει ΔΙΕΞΟΔΙΚΗ συζήτηση και να ληφθούν αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα καθώς να εξετάσει τη δυνατότητα και πιθανότητα περαιτέρω ΚΛΙΜΑΚΩΣΗΣ των αγώνων , καθώς είναι επιτακτική ΑΝΑΓΚΗ ενόψει η ΑΜΕΣΗ , ΑΚΑΡΙΑΙΑ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ αντίδρασή μας.
Γι΄αυτό, σας ΖΗΤΟΥΜΕ:
Να εισάγετε το ζήτημα αυτό πριν από την ενεαρξη συζήτησης για ζητήματα της ημερήσιας διάταξης.Να διανεμηθεί το παρόν στα μέλη του ΔΣ του ΔΣΘ
Με τιμή,
ΜΑΝΟΛΗΣ ΛΑΜΤΖΙΔΗΣ
ΡΩΞΑΝΗ ΚΩΣΤΑΤΖΙΚΗ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΧΤΣΙΔΟΥ
http://www.facebook.com/groups/dikigori

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 12-10-2012
Το ανωτέρω αίτημα απορρίφθηκε με ψήφους 12 έναντι 7 από το Δ.Σ. του ΔΣΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου