ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

ΔΣ ΒΟΛΟΥ: ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ


Λάβαμε το παρακάτω μήνυμα το οποίο και δημοσιεύουμε αυτούσιο:
  
 Βόλος, 01.10.2012
                                                                                             Αρ. Πρωτ. 423





Προς :
 Πρόεδρο της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας
κ. Ιωάννη Αδαμόπουλο


Κύριε Πρόεδρε,

Με πρόσφατη δήλωσή σας (25-09-2012) επισημάνατε την σε εξέλιξη στοχοποίηση των ελευθέρων επαγγελματιών και ειδικότερα του Δικηγορικού Σώματος από την Πολιτεία, μέσω της σχεδιαζόμενης (νέας) φορολογικής μεταρρύθμισης, εξέλιξη που εφόσον επιβεβαιωθούν οι «διαρρεόμενες» πληροφορίες θα αποτελέσει την χαριστική βολή για τη συντριπτική πλειοψηφία των Δικηγόρων.
            Παράλληλα, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η παρατηρούμενη «κινητικότητα» στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης των Δικηγόρων, ιδιαίτερα στο σκέλος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής τους.
            Στο πλαίσιο αυτό, θεωρώ επιβεβλημένη την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που θα αποτυπώνουν όχι απλά την αντίθεση του Δικηγορικού Σώματος στις σχεδιαζόμενες σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες της Πολιτείας, αλλά περαιτέρω (θα αποτυπώνουν) τις προτάσεις του Σώματος στα εν λόγω κομβικά ζητήματα.
            Επιτρέψτε μου την άποψη ότι η διαμόρφωση σχετικών προτάσεων προβάλλει επιτακτική, στο πλαίσιο της όποιας διαβούλευσης με την Πολιτεία, σηματοδοτεί δε την ανάγκη απαγκίστρωσης του Σώματος από ξεπερασμένες συνδικαλιστικές πρακτικές, που εξαντλούν την «δυναμική» τους στην στείρα άρνηση των θέσεων της Πολιτείας.
            Τέλος, επισημαίνω και πάλι ότι η άμεση σύγκληση της Ολομέλειας, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των παραπάνω θεμάτων, παρίσταται άκρως επιτακτική ενόψει των ελαχίστωνχρονικών περιθωρίων που προδιαγράφουν οι σχεδιαζόμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Πολιτείας.
  

                                                                              Με εκτίμηση,

                                                               Αναστάσιος Απολ. Βολιώτης
                                                                          Πρόεδρος ΔΣΒ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου