ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗΣ ΤΡΙΤΗ 30-10-2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ    ΚΑΒΑΛΑΣ

Καβάλα  29 Οκτωβρίου 2012


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας με την με αρ. 42/29-10-2012 απόφασή του, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων της Καβάλας από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής των ρυθμίσεων  περί μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
Το δικηγορικό σώμα επισημαίνει τον κοινωνικά ανάλγητο χαρακτήρα των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα του μέσου πολίτη – θύματος τροχαίου ατυχήματος, καταδικάζοντάς τον σε αναξιοπρεπή διαβίωση, κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, αλλά και του ευσυνείδητου πολίτη ο οποίος καταβάλλει τα ασφάλιστρά του, πλην όμως κινδυνεύει να υποστεί τις συνέπειες  των ελλιπών – με ευθύνη του κράτους – ελέγχων στην ασφαλιστική αγορά.
Ζητούμε εκ νέου την άμεση απόσυρση των εν λόγω κατάπτυστων διατάξεων, επισημαίνοντας πως – όπως προκύπτει από τα πρακτικά των σχετικών συζητήσεων στο Κοινοβούλιο, η πλειοψηφία των Βουλευτών είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς την υιοθέτησή τους.
ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΤΑΙ ότι τις ημέρες της αποχής δεν επιτρέπεται η κατάθεση δικογράφων, καθώς και η διενέργεια διαδικαστικών πράξεων στις γραμματείες των Δικαστηρίων, σε Διοικητικές Αρχές, σε Συμβολαιογραφεία,  Υποθηκοφυλακεία και Κτηματολογικά Γραφεία.
Άδειες θα χορηγούνται ΜΟΝΟ στις περιπτώσεις παραγραφής, συμπλήρωσης ορίων προσωρινής κράτησης, αυτόφωρης διαδικασία και εκπνοής προθεσμίας.

Το ΔΣ 
http://dskavalas.gr


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΠΟΧΗ  ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ THN ΤΡΙΤΗ 30-10-2012
           
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Κοζάνης,  ομόφωνα αποφάσισε ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012, ημέρα ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής των ρυθμίσεων περί μείωσης της ευθύνης του Επικουρικού Κεφαλαίου ως προς την αποζημίωση θυμάτων τροχαίων ατυχημάτων.
            Οι δικηγόροι Κοζάνης επισημαίνουμε τον κοινωνικά ανάλγητο χαρακτήρα των προωθούμενων νομοθετικών ρυθμίσεων, που φαλκιδεύουν τα δικαιώματα των πολιτών – θυμάτων  τροχαίων ατυχημάτων, καταδικάζοντάς τους σε αναξιοπρεπή διαβίωση, κατά πλήρη καταστρατήγηση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου.
            Τονίζεται ότι με τις προταθείσες τροπολογίες της επαίσχυντης διάταξης επιτείνεται ακόμα περισσότερο η απαράδεκτη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας και εισάγονται αντισυνταγματικοί και ανεπίτρεπτοι κανόνες και περιορισμοί στη δικαστική κρίση.
            Ζητούμε εκ νέου την άμεση απόσυρση των εν λόγω κατάπτυστων διατάξεων, επισημαίνοντας πως, όπως προκύπτει από τα πρακτικά των σχετικών συζητήσεων στο Κοινοβούλιο, η πλειοψηφία των Βουλευτών είναι κατηγορηματικά αντίθετη προς την υιοθέτησή τους.
            Ζητούμε για μία ακόμη φορά από την πολιτεία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του Επικουρικού Κεφαλαίου με την οικονομική ενδυνάμωσή του και με την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών στην ασφαλιστική αγορά και όχι με τη μετακύλιση των προβλημάτων στους Έλληνες πολίτες, παθόντες ή ασφαλισμένους.
Το  πλαίσιο χορήγησης αδειών, οι οποίες θα παρέχονται με εξαιρετική φειδώ, θα είναι το ακόλουθο:
α) Κρατούμενοι (μόνο στα αυτόφωρα)
β) Αντιρρήσεις (διοικητικά)
γ) Παραγραφές
δ) Προθεσμίες
ε) Αναστολές πλειστηριασμών            
στ) Προσωρινές διαταγές   
Η κατάθεση προτάσεων (20ημερο) και η προσθήκη – αντίκρουση (237 ΚΠολΔ) επιτρέπεται χωρίς άδεια.
Υπεύθυνοι χορήγησης αδειών :
Κωνσταντίνος Πελεκούδας και Ευστράτιος Καϊδης.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΩΤΣΙΑΣ                             ΕΛΕΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ
www.dsk.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου