ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Η πρώτη προσφυγή στο ΣτΕ για τη συγχώνευση ειρηνοδικείων

Η πρώτη προσφυγή κατά της συνένωσης των ειρηνοδικείων κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου Νικ. Παπαδάκη και εννέα κατοίκους της πόλης (ο ένας εξ αυτών είναι μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου).

Υπενθυμίζεται ότι, με Προεδρικό Διάταγμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, τα 301 ειρηνοδικεία των 17 εφετειακών περιφερειών της χώρας συνενώθηκαν σε 154.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Διάταγμα, στην περιφέρεια του Εφετείου Ανατολικής Κρήτης, το Ειρηνοδικείο Χερσονήσου ενοποιείται στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, τα Ειρηνοδικεία Βιάννου και Αρκαλοχωρίου στο Ειρηνοδικείο Καστελλίου Πεδιάδος, το Ειρηνοδικείο Πύργου Κρήτης στο Ειρηνοδικείο Μοιρών και τα Ειρηνοδικεία Τζερμιάδων και Αγίου Νικολάου στο Ειρηνοδικείο Λασιθίου με έδρα τη Νεάπολη.

Οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, την πρώτη φορά που κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την συνένωση των ειρηνοδικείων, το επέστρεψαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου να προσκομιστούν στο δικαστήριο αναγκαία στοιχεία και έγγραφα.

Τη δεύτερη φορά που επανακατατέθηκε το σχέδιο Διατάγματος κρίθηκε νόμιμο με τη υπ΄ αριθμ. 174/2012 γνωμοδότηση του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ.

Στην προσφυγή του ο κ. Παπαδάκης αναφέρει ότι με το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα το Ειρηνοδικείο Αγίου Νικολάου συγχωνεύθηκε με το Ειρηνοδικείο Λασιθίου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου