ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΚΑΒΑΛΑΣ
Συμπολίτισσα, Συμπολίτη,
Οι δικηγόροι της Καβάλας και όλης της Ελλάδας εδώ και πολύ καιρό βρίσκονται σε κινητοποιήσεις,διαμαρτυρόμενοι:
Α) για τα μέτρα που λαμβάνονται κατά της λειτουργίας απονομής της Δικαιοσύνης και αφορούν πρώτα και κύρια το σύνολο του Ελληνικού Λαού και κατά δεύτερο λόγο τους δικηγόρους, αφού μετά την εφαρμογή των μέτρων αυτών στη Δικαιοσύνη, μπορούν να προσφεύγουν πλέον σε αυτήν μόνον όσοι αντέχουν το διογκούμενο οικονομικό κόστος, καθώς, πέρα από την επιβολή Φ.Π.Α. 23% στις δικηγορικές αμοιβές, έχουν καθιερωθεί, όπως και με το εισαχθέν προς ψήφιση πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης, παράβολα και ένσημα υπέρ του Δημοσίου αυξημένα έως και 1000%.
Ταυτόχρονα φαλκιδεύονται βασικά δικαιώματα του κατηγορουμένου, όπως με την ίδρυση μονομελών εφετείων κακουργημάτων. Η ταχύτητα απονομής της Δικαιοσύνης αναμένεται να επιβραδυνθεί ακόμα περισσότερο, αφού η πλειονότητα των υποθέσεων μεταφέρεται στα ειρηνοδικεία χωρίς όμως να ενισχύονται οι πόροι για αίθουσες και προσωπικό (που άλλωστε μειώθηκε με τα νέα βαθμολόγια/μισθολόγια και την εφεδρεία), ενώ αναμένεται και η υποβάθμιση της ποιότητας απονομής της Δικαιοσύνης με την επαπειλούμενη μεταβίβαση δικαστικής ύλης και δικαστικών αρμοδιοτήτων σε μη δικαστικούς λειτουργούς ή μη δικηγόρους.
Β) γιατί το μνημόνιο 2 με τις προβλέψεις που περιλαμβάνει, τις σχετικές με την αναμόρφωση του Κώδικα περί Δικηγόρων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον ανεξάρτητο - μαχόμενο δικηγόρο σε ολοσχερή κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση και του αφαιρεί το θεσμικό του ρόλο ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης.
Η αντιμετώπιση της απονομής της Δικαιοσύνης από την Πολιτεία με οικονομικούς όρους, η υπερβολική αύξηση του κόστους προσφυγής σε αυτήν, η εξαθλίωση των δικηγόρων παράλληλα με την επιχειρούμενη υποβάθμιση του θεσμικού τους ρόλου, έχουν ως συνέπεια τη μετατροπή της προσφυγής στη Δικαιοσύνη σε προνόμιο των λίγων και τη στέρηση από τον Έλληνα πολίτη του νομικού του συμπαραστάτη.
Η ελεύθερη πρόσβαση στη Δικαιοσύνη δεν είναι μόνο δικαίωμα των πολιτών αλλά πρωταρχική και συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση της Πολιτείας.
Ο αγώνας για την προάσπιση του δικαιώματος αυτού είναι υπόθεση όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου