ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με δικαστικές Ενώσεις και με δικηγόρους


Η τρόικα δίχασε τους δικαστές, καθώς άλλες δικαστικές Ενώσεις δέχθηκαν να συναντηθούν με κλιμάκιο της που βρίσκεται στη χώρα μας και άλλες αρνήθηκαν.
Ειδικότερα, η γενική διευθύντρια της διεύθυνσης διοίκησης του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Διαμάντω Ζάβρα ενημέρωσε εγγράφως τις δικαστικές Ενώσεις, τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών και Πειραιώς, καθώς και την Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος ότι κλιμάκιο της τρόικας έχει εκφράσει την επιθυμία να συναντηθεί μαζί τους.

Πράγματι, το κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε με αντιπροσωπείες της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων και της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας, καθώς και με τον πρόεδρο της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ρούσσο Παπαδάκη.

Κατά τις συναντήσεις αυτές προτάθηκαν από την πλευρά των δικαστών λύσεις για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ηλεκτρονικής κάλυψης των δικογραφιών, την χορήγηση ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους δικαστές, καθώς και σε άλλα φλέγοντα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Ως προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, η πρόταση της τρόικας δεν απευθύνθηκε στην Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αλλά στον πρόεδρό του Ιωάννη Καραβοκύρη. Ο τελευταίος επέλεξε να μην συναντηθεί ο ίδιος με την τρόικα, αλλά ολιγομελής αντιπροσωπεία του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Κατόπιν αυτών, κρίθηκε ότι το Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο θα εκπροσωπήσουν η Γεωργία Μαραγκού και ο γενικός γραμματέας της Ένωσής τους Παναγιώτης Παπίδας.

Όμως, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου δεν έδωσε «το πράσινο φως» για να συναντηθεί ο κ. Παπίδας με την αντιπροσωπεία της τρόικας. Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, κατά πλειοψηφία 5-2, δεν αποδέχθηκε την πρόταση της τρόικας για συνάντηση.

Η τρόικα συναντήθηκε, επίσης, με τον πρόεδρο του Συμβουλίου των Δικηγορικών Συλλόγων Ευρώπης (CCBE) και αντιπρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Ευάγγελο Τσουρούλη (εκπροσώπησε και τους δικηγόρους του Πειραιά). Τα βασικά θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι κατά τη συνάντηση αυτή ήταν η επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης και ο θεσμός της διαμεσολάβησης.

Από την πλευρά του, η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών δεν έχει ακόμη αποφασίσει με αν θα συναντηθεί ή όχι με την τρόικα. Σαν θέμα είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη του Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου της περασμένης εβδομάδας, αλλά ματαιώθηκε και θα τεθεί σε επόμενο συμβούλιο. Πάντως, οι Αθηναίοι δικηγόροι, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν αρνηθεί να συναντηθούν με κλιμάκιο της τρόικας.

Τέλος, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος αρνήθηκε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της τρόικας.
http://www.ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου