ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΕΧΟΥΝ ΤΗΝ 20-2-2013 ΑΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ


ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Γιαννιτσά 16-2-2013 

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-2-2013

   Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών, σε έκτακτη
σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ των μελών του από τα καθήκοντά
 τους, την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013. 
   Διευκρινίζουμε ότι η συμμετοχή μας στην γενική απεργία της 20-2-2013, γίνεται
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, σε εφαρμογή απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου
του Συλλόγου μας και ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ:

Για λόγους συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στον δοκιμαζόμενο Έλληνα
πολίτη, που συνεχίζει να πλήττεται βάναυσα από την εφαρμογή των πρωτοφανών
 ανάλγητων πολιτικών και μέτρων, που έχουν πλέον εξαφανίσει συνταγματικά
κατοχυρωμένα δικαιώματα (ασφάλιση – περίθαλψη, συλλογικές συμβάσεις
εργασίας, δικαίωμα απεργίας, κατώτεροι μισθοί και συντάξεις κ.λ.π.) των
πολιτών μίας χώρας, η οποία το σωτήριο έτος 2013 κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί
μόνο ως κατ’ επίφαση ευνομούμενη.

Για λόγους διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη απροκάλυπτη επίθεση κατά του δικηγορικού σώματος και κατά του Έλληνα μαχόμενου δικηγόρου, με ομοβροντία φορομπηχτικών, εισπρακτικών και εξοντωτικών πρακτικών, στο όνομα της «απελευθέρωσης» του δικηγορικού επαγγέλματος, η οποία έχει καταστήσει το (για τον απλό πολίτη) υποτιθέμενο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη, σε πανάκριβο «απαγορευμένο καρπό».

Για λόγους διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη ανεπαρκή και παθητική διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων του δικηγορικού κλάδου.


Α Π Ε Χ Ο Υ Μ Ε

1. Για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο απλό εργαζόμενο, μισθωτό, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, επιστήμονα, αγρότη, επαγγελματία και άνεργο συμπολίτη μας, που βιώνει μία πρωτοφανή καταιγίδα μέτρων και ρυθμίσεων, που απειλούν να τον υπαγάγουν σε μόνιμες συνθήκες εξαθλιωτικής και απαξιωτικής διαβίωσης.

2. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο στραγγαλισμό της ελεύθερης μαχόμενης δικηγορίας στην Ελλάδα, στον βωμό εξωθεσμικών και ακαθόριστων συμφερόντων, που μεταφράζουν, σε νυχτερινά και συνοπτικά παραγόμενη νομοθεσία, κάθε απαίτηση και επιθυμία τους, με την συνδρομή των πρόθυμων συνεργών τους.

3. Για συμπαράσταση και σε συνεργασία με τον απλό δοκιμαζόμενο λαό όλης της χώρας, αλλά και ειδικότερα των Γιαννιτσών και της Πέλλας, αποδεικνύοντάς το έμπρακτα, με την καθημερινή αγωνιστική παρουσία και ενεργό συμμετοχή μας στους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες και τις μάχες της κοινωνίας, των κατοίκων  και των φορέων της περιοχής μας.


ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ  

1) Με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, γιατί:  
• Ακολουθήθηκε και πάλι η απαξιωτική και αντιδεοντολογική για το όργανο και την Ολομέλεια, προκήρυξη αποχής πρώτα από τους Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά,  και ύστερα από την Συντονιστική.

• Αποφασίσθηκε και πάλι η καθιερωμένη ΑΠΟΧΗ της Τετάρτης, δίκην μίας ακόμη «τουφεκιάς στον αέρα», η οποία έχοντας καταστεί προ πολλού αναποτελεσματικός και γραφικός τρόπος αντίδρασης, στην καταστροφική λαίλαπα που έχει συντρίψει τον κλάδο, κινείται πλέον (ως τρόπος αντίδρασης) στα όρια της παντελώς αδιάφορης αντιμετώπισης από τους υποτιθέμενους αποδέκτες της. 

2) Με τις αποφάσεις των Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ, γιατί:  
• Ακολουθείται και πάλι η ξεφτισμένη τακτική της τεχνητής αποσυμπίεσης των συναισθημάτων έκρηξης και οργής των απλών εργαζομένων, με την καθιερωμένη για τα «μάτια του κόσμου» ημερήσια αποχή.

• Ακολουθήθηκε και πάλι η πλήρως αναποτελεσματική, άσφαιρη και άστοχη πρακτική της ημερήσιας αποχής, με περιεχόμενο και τρόπο που όχι μόνο δεν  εμπνέει και δεν ξεσηκώνει, αλλά που μάλλον απωθεί και απομακρύνει τους εργαζόμενους.

• Οι ηγεσίες των οργανώσεων αυτών δυστυχώς όχι μόνο δεν εκφράζουν πλέον τους απλούς εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά επιπλέον αδυνατούν να μετουσιώσουν και να μεταφράσουν την δίκαιη οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων σε αποτελεσματική, μεθοδική και συντονισμένη παλλαϊκή αντίδραση και αντιπαράθεση απέναντι στις απαράδεκτες συνεχιζόμενες οικονομικές πολιτικές, που έχουν φέρει την χώρα στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης.

   Οι δικηγόροι των Γιαννιτσών, πιστοί και σταθεροί στο πνεύμα του συνεπούς αγώνα και της μαχητικής διεκδίκησης, καλούν τους δικηγόρους αλλά και τους πολίτες όλης της χώρας, σε αποτελεσματικές, ουσιαστικές και πραγματικές αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις, οι οποίες θα αναστείλουν και θα ακυρώσουν, την εξυφαινόμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και την περιέλευση σε συνθήκες απογοήτευσης, εξαθλίωσης και ψυχολογικής (αλλά και βιολογικής) εξόντωσης όλων και περισσότερων συμπολιτών μας.-         

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                           Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΞΥΝΙΔΗΣ                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΑΝΑΣΚΟΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
         ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Καλαμάτα 18 Φεβρουαρίου 2013    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-2-2013

******************

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε την ΑΠΟΧΗ των μελών του από τα καθήκοντά τους, την ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.
Διευκρινίζουμε ότι η συμμετοχή μας στην γενική απεργία της 20-2-2013, γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, σε εφαρμογή απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας και ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ: 
- Για λόγους συμπαράστασης και αλληλεγγύης, στον δοκιμαζόμενο Έλληνα πολίτη, που συνεχίζει να πλήττεται βάναυσα από την εφαρμογή των πρωτοφανών ανάλγητων πολιτικών και μέτρων, που έχουν πλέον εξαφανίσει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα (ασφάλιση – περίθαλψη, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, δικαίωμα απεργίας, κατώτεροι μισθοί και συντάξεις κ.λ.π.) των πολιτών μίας χώρας, η οποία το σωτήριο έτος 2013 κινδυνεύει να χαρακτηρισθεί μόνο ως κατ’ επίφαση ευνομούμενη.  
- Για λόγους διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη απροκάλυπτη επίθεση κατά του δικηγορικού σώματος και κατά του Έλληνα μαχόμενου δικηγόρου, με ομοβροντία φορομπηχτικών, εισπρακτικών και εξοντωτικών πρακτικών, στο όνομα της «απελευθέρωσης» του δικηγορικού επαγγέλματος, η οποία έχει καταστήσει το (για τον απλό πολίτη) υποτιθέμενο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της προσφυγής στη δικαιοσύνη, σε πανάκριβο «απαγορευμένο καρπό».
- Για λόγους διαμαρτυρίας για την συνεχιζόμενη ανεπαρκή και παθητική διεκδίκηση και προάσπιση των δικαιωμάτων του δικηγορικού κλάδου.
ΑΠΕΧΟΥΜΕ
1. Για συμπαράσταση και αλληλεγγύη στον δοκιμαζόμενο απλό εργαζόμενο, μισθωτό, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, επιστήμονα, αγρότη, επαγγελματία και άνεργο συμπολίτη μας, που βιώνει μία πρωτοφανή καταιγίδα μέτρων και ρυθμίσεων, που απειλούν να τον υπαγάγουν σε μόνιμες συνθήκες εξαθλιωτικής και απαξιωτικής διαβίωσης.
2. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον συνεχιζόμενο στραγγαλισμό της ελεύθερης μαχόμενης δικηγορίας στην Ελλάδα, στον βωμό εξωθεσμικών και ακαθόριστων συμφερόντων, που μεταφράζουν, σε νυχτερινά και συνοπτικά παραγόμενη νομοθεσία, κάθε απαίτηση και επιθυμία τους, με την συνδρομή των πρόθυμων συνεργών τους.
3. Για συμπαράσταση και σε συνεργασία με τον απλό δοκιμαζόμενο λαό όλης της χώρας, αλλά και ειδικότερα της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, αποδεικνύοντάς το έμπρακτα, με την καθημερινή αγωνιστική παρουσία και ενεργό συμμετοχή μας στους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις αγωνίες και τις μάχες της κοινωνίας, των κατοίκων και των φορέων της περιοχής μας.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΣΣΟΜΑΣΤΕ

1/ Με την απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, γιατί:
• Ακολουθήθηκε και πάλι η απαξιωτική και αντιδεοντολογική για το όργανο και την Ολομέλεια, προκήρυξη αποχής πρώτα από τους Συλλόγους Αθήνας και Πειραιά, και ύστερα από την Συντονιστική.
• Αποφασίσθηκε και πάλι η καθιερωμένη ΑΠΟΧΗ της Τετάρτης, δίκην μίας ακόμη «τουφεκιάς στον αέρα», η οποία έχοντας καταστεί προ πολλού αναποτελεσματικός και γραφικός τρόπος αντίδρασης, στην καταστροφική λαίλαπα που έχει συντρίψει τον κλάδο, κινείται πλέον (ως τρόπος αντίδρασης) στα όρια της παντελώς αδιάφορης αντιμετώπισης από τους υποτιθέμενους αποδέκτες της.
2/ Με τις αποφάσεις των Δ.Σ. της Γ.Σ.Ε.Ε. και της ΑΔΕΔΥ, γιατί:
• Ακολουθείται και πάλι η ξεφτισμένη τακτική της τεχνητής αποσυμπίεσης των συναισθημάτων έκρηξης και οργής των απλών εργαζομένων, με την καθιερωμένη για τα «μάτια του κόσμου» ημερήσια αποχή.
• Ακολουθήθηκε και πάλι η πλήρως αναποτελεσματική, άσφαιρη και άστοχη πρακτική της ημερήσιας αποχής, με περιεχόμενο και τρόπο που όχι μόνο δεν εμπνέει και δεν ξεσηκώνει, αλλά που μάλλον απωθεί και απομακρύνει τους εργαζόμενους.  
Οι δικηγόροι της Καλαμάτας, πιστοί και σταθεροί στο πνεύμα του συνεπούς αγώνα και της μαχητικής διεκδίκησης, καλούν τους δικηγόρους αλλά και τους πολίτες όλης της χώρας, σε αποτελεσματικές, ουσιαστικές και πραγματικές αγωνιστικές δράσεις και κινητοποιήσεις, οι οποίες θα αναστείλουν και θα ακυρώσουν, την εξυφαινόμενη διάλυση του κοινωνικού ιστού της χώρας και την περιέλευση σε συνθήκες απογοήτευσης, εξαθλίωσης και ψυχολογικής (αλλά και βιολογικής) εξόντωσης όλων και περισσότερων συμπολιτών μας.-

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

(ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ)                            (ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου