ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ!!! στο άρ. 73 του υπό ψήφιση νομοσχεδίου"Νόμος περί Ναρκωτικών και άλλες διατάξεις", το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Βουλής από 24-01-2013 περιλαμβάνεται διάταξη περί Σύστασης Επιτροπής για τη σύνταξη νέου Ποινικού Κώδικα, Νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ !!! ενώ μέχρι 13-2-2013 βρίσκεται σε διαβούλευση ο ήδη προτεινόμενος. Ποιος κοροϊδεύει ποιόν;


ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ BLOG http://nomika-analata.blogspot.gr ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ

Κοροϊδεύοντας τους Δικηγόρους (Νέος Κώδικας περί Δικηγόρων)

Χθες, ο ΔΣΑ ενημέρωσε με περηφάνεια τους συναδέλφους ότι:

"από την Τετάρτη 6-2-2013 το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έθεσε σε δημόσια διαβούλευση τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία μέσω της οποίας επιχειρείται ο εκσυγχρονισμός του «Κώδικα περί Δικηγόρων» προκειμένου να καταστεί πιο αποτελεσματική η άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος. Η διαβούλευση του Υπουργείου λαμβάνει χώρα στον ιστότοποhttp://www.opengov.gr/ministryofjustice/?p=3047, θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2012 και τα αποτελέσματά της θα ληφθούν υπόψη προκειμένου να διαμορφωθεί το τελικό περιεχόμενο του σχεδίου νόμου που θα κατατεθεί προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο."


Τί ωραία! Θα μας λάβουν υπόψη τους!!!

Και τώρα, κυρίες και κύριοι, το Δικηγορικό Γραφείο Σπυρίδων Αδάμ σας παρουσιάζει σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, την απόλυτη έλλειψη σεβασμού του κράτους προς το λειτούργημά μας και την απόλυτη κοροϊδία (χωρίς να μπορούμε να προσδιορίσουμε ποιος ακριβώς κοροϊδεύει ποιον, βέβαια, αφού ναι μεν η διαβούλευση γίνεται εδώ και ένα χρόνο περίπου, αλλά δεδομένης της "πόρτας" που έφαγε η πορεία των δικηγόρων από τον κο Στουρνάρα, δεν είναι και πολύ πιθανό οι σχετικές συνεννοήσεις να είναι και πολύ συντονισμένες)
Διαβάστε το κείμενο του άρ. 73 του υπό ψήφισηνομοσχεδίου"Νόμος περί Ναρκωτικών και άλλες διατάξεις", το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της Βουλής από 24-01-2013!!!


"Σύσταση Επιτροπής για τη σύνταξη νέου Ποινικού Κώδικα, Νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, Νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και Νέου ΚΩΔΙΚΑ ΠΕΡΙ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
[...]

4α. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων συνίσταται εννεαμελής επιτροπή για την σύνταξη σχεδίου νέου Κώδικα περί Δικηγόρων. Το σχέδιο που συντάσσει η επιτροπή αυτή υποβάλλεται για κύρωση στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την παράγραφο 6 του άρθρου 76 του Συντάγματος.
4β. Η επιτροπή της παραγράφου 4α συγκροτείται από τέσσερις δικηγόρους, τους οποίους προτείνει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και πέντε δικηγόρους εύρους και μεγάλης εμπειρίας."

Σα να μη φτάνει η κοροϊδία για τα επαγγελματικά των δικηγόρων (με την παραπάνω σημείωση) η παράγραφος 4β, δείχνει την παντελή έλλειψη σεβασμού προς το δικηγορικό λειτούργημα, δίνοντας ΜΟΝΟ ΤΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ (4 μέλη) σε μέλη που θα προτείνει η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ και δίνοντας την πλειοψηφία (5 μέλη) σε "δικηγόρους εύρους και μεγάλης εμπειρίας".

[Για την αιτιολογική έκθεση δεν χαλάω ούτε δευτερόλεπτο, αφού δεν αναφέρει τίποτα]

Περιμένω με μεγάλη αγωνία να δω τους πέντε αυτούς συναδέλφους που είναι εύρους και μεγάλης εμπειρίας, αλλά η Ολομέλεια δεν είναι άξια να τους βρει και να τους κατονομάσει.

Περιμένω επίσης με αγωνία να δω ποιος θα τους υποδείξει.

Περιμένω επίσης να δω κάποια αντίδραση από μέρους των συνδικαλιστικών μας οργάνων.

Τέλος, ένα έχω να πω: είμαι παρά πέντε, όχι ακριβώς.

Και επειδή ποτέ δεν έχω χρωματιστεί πολιτικά, και ανήκω στην μικρή εκείνη ομάδα των ανεξάρτητων (από κομματικές συμμαχίες, γιατί όλοι μία εξάρτηση την έχουμε) και μαχόμενων νέων δικηγόρων λέω:

1) Δικηγόροι είμαστε, και ως τέτοιοι θα πρέπει να προβάλλουμε ανυποχώρητη αντίδραση σε κάθε πρωτοβουλία μεταρρύθμισης του κλάδου που υποφέρει από δημοκρατικό έλλειμμα.

2) Μέχρι μερικοί «δικηγόροι»/βουλευτές (τα εισαγωγικά γιατί ποτέ δεν ήταν δικηγόροι, τουλάχιστον όχι βιοποριστικά) να ελεγχθούν πειθαρχικά κατά ρητή εφαρμογή της διάταξης για εκείνους τους ‘συναδέλφους’ που «βάλλουν κατά του δικηγορικού λειτουργήματος», δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα.

Α... και διαδώστε το προς ενημέρωση, έτσι ώστε να μη μας περνάνε για τίποτα ανενημέρωτους τύπους, γιατί βλέπω πολλούς συναδέλφους στο facebook και αλλού να μπαίνουν και στα ουσιαστικά ζητήματα του «Νέου Κώδικα» , χαλώντας πολύτιμη (για την κοινωνία και τους πελάτες τους) φαιά ουσία χωρίς κανένα αποχρώντα λόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου