ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΑΡΘ 6 ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

 Με "33" οχι και 9 "παρον" ψηφίστηκε το αρθ. 6 του πολυνομοσχεδίου για τις δικηγορικές εταιρίες.

Την σημασία τους είχαν εκτός τις παρουσίες και οι …απουσίες βουλευτών από την κρίσιμη ψηφοφορία με προεξάρχουσα τη ΝΔ η οποία επέλεξε να ψηφίσει «ναι» σε όλα τα άρθρα του πολυνομοσχεδίου πλην του άρθρου 29 για τα φαρμακεία για το οποίο επέλεξε το «παρών». Ωστόσο, απουσίαζαν συνολικά 26 βουλευτές της, εκ των οποίων οι 16 αποχώρησαν ενώ βρίσκονταν ήδη στην αίθουσα της Ολομέλειας όταν διαπίστωσαν ότι πολλοί βουλευτές του ΠαΣοΚ εκδήλωναν την διαφοροποίησή τους ειδικά για το άρθρο 6 περί δικηγορικών εταιρειών. Έτσι, επέλεξαν να φύγουν από την ψηφοφορία ώστε να διευκολύνουν με την στάση τους την μη υπερψήφιση της επίμαχης διάταξης. «Ήταν κυρίως δικηγόροι και ΄΄λαϊκο-δεξιοί΄΄», έλεγε βουλευτής  της ΝΔ σχετικά με τους απόντες.
Αλλά και από το ΠαΣοΚ σημειώθηκαν απουσίες όπως του πρώην Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου, ο οποίος βρισκόταν στην Κόστα Ρίκα για την Σοσιαλιστική Διεθνή και οι κκ. Ηλ. Μόσιαλος, Αργ. Λαφαζάνης και Γ. Αρβανιτίδης.
Η ΝΔ υπερψήφισε όλα τα άρθρα πλην του άρθρου 29 για το οποίο οι βουλευτές της δήλωσαν παρών ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν 26 βουλευτές της.

Ο ΛΑΟΣ, καταψήφισε μόνο το άρθρο 29 ενώ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά καταψήφισαν και τα 11 άρθρα.

Όλοι οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας δήλωσαν παρών στα άρθρα 17, 19 ,24 και 29 εκτός από τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη που καταψήφισε το άρθρο 6 για τους δικηγόρους.
Το Βημα
http://news.in.gr

















1 σχόλιο:

  1. Η επιμονή με την διάταξη αυτή έχει ονοματεπώνυμο: Νικόλας Κανελλόπουλος, ΓΓ του Υπουργείου Δικαιοσύνης και παράλληλα Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικηγορικών Εταιρειών Ελλάδαs...

    ΑπάντησηΔιαγραφή