ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ανησυχίες Ευρωπαίων δικηγόρων για τις μεταρρυθμίσεις στο δικηγορικό επάγγελμα

Στις ανησυχίες που έχουν εκφράσει Ευρωπαίοι και Αμερικανοί δικηγόροι, μέσω επαγγελματικών οργανώσεών τους, για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η Τρόικα, αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του κοινοτικού δελτίου "Agence Europe".

Σύμφωνα με την "Agence Europe", oι Ευρωπαίοι δικηγόροι, μέσω της διεθνούς οργάνωσής τους (CCBE) καθώς και αμερικανοί, μέσω της αντίστοιχής επαγγελματικής οργάνωσης (ABA), απέστειλαν, στις 21 Δεκεμβρίου, επιστολή στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, εκφράζοντας την ανησυχία τους σχετικά με τις απαιτούμενες, από την Τρόικα, μεταρρυθμίσεις, που αφορούν το δικηγορικό επάγγελμα στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Οι δύο οργανώσεις τονίζουν ότι οι προωθούμενες μεταρρυθμίσεις απειλούν την ανεξαρτησία του δικηγορικού επαγγέλματος, αλλά και την πρόσβαση του κοινού στην δικαιοσύνη.

Διευκρινίζουν ότι "δεν εναντιωνόμαστε σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι ενδεχομένως απαραίτητες, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες, αλλά οι παρούσες εξελίξεις ξεπερνούν τον απαραίτητο και δικαιολογημένο χαρακτήρα των μεταρρυθμίσεων και θέτουν βασικά ερωτήματα περί σεβασμού των διεθνών προτύπων".

Επίσης, παρατηρούν ότι "οι πρωτοβουλίες αυτές ακολουθούν μία καθαρά οικονομική προσέγγιση, χωρίς να υπολογίζουν το λόγο ύπαρξης της επαγγελματικής νομοθεσίας και χωρίς ανάλυση για τις επιπτώσεις που θα φέρουν στην απόδοση της δικαιοσύνης".

Οι δύο οργανώσεις προσθέτουν ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις "είναι ασύμβατες με την ανεξαρτησία του δικηγορικού λειτουργήματος έναντι στην εκτελεστική εξουσία του κράτους, που συνιστά κυρίαρχη αρχή του επαγγέλματος στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο", καταλήγει το δημοσίευμα.
http://www.express.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου