ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΩ ΑΚΟΜΗ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΓΙΑ "ΑΝΟΙΓΜΑ" ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 21.649 ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ !!!

ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ

Πυρά δικηγόρων για το άνοιγμα του επαγγέλματος

Σε Χαλάνδρι και Μαρούσι προσδιορίζουν δίκες το 2016!

Το 1/3 των δικηγόρων της Αθήνας το 2011 δεν πραγματοποίησε ούτε μία παράσταση στα δικαστήρια
Το 1/3 των δικηγόρων της Αθήνας το 2011 δεν πραγματοποίησε ούτε μία παράσταση στα δικαστήρια
Τα πυρά τους κατά των πολυνομοσχεδίων που προωθούν μέτρα για περαιτέρω «άνοιγμα» του δικηγορικού επαγγέλματος, τις δικηγορικές εταιρείες, τη φορολόγηση, την καθυστέρηση απονομής της δικαιοσύνης κ.λπ. έστρεψαν χθες οι δικηγορικοί σύλλογοι παρουσιάζοντας ταυτόχρονα στοιχεία για την τεράστια μείωση που έχουν σημειώσει οι παραστάσεις δικηγόρων στα δικαστήρια, η συμμετοχή τους στα συμβόλαια κ.λπ.
Κάνοντας έκκληση στους βουλευτές να καταψηφίσουν τις προωθούμενες ρυθμίσεις, οι δικηγόροι αποκάλυψαν ότι, ενώ στην Αθήνα έχουν φθάσει τους 21.649 (από 16.744 προ 10ετίας), το 2011 το 1/3 (7.097) δεν είχε ούτε μία παράσταση στα δικαστήρια, ενώ πάνω από τους μισούς (12.127 - 56,28%) δεν είχαν ούτε ένα συμβόλαιο, ενώ το 82,44% είχε λιγότερα από δύο συμβόλαια και οι μισοί Αθηναίοι δικηγόροι είχαν το πολύ μέχρι 4 παραστάσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχουν κατά μέσο όρο 3 παραστάσεις τον χρόνο.
Δραματική εμφανίζεται η μείωση των δικηγορικών παραστάσεων από 468.278 το 2007 σταδιακά σε 376.352 το 2011 και των συμβολαίων από 112.231 το 2005 σε 40.280 πέρσι, γεγονός που συρρικνώνει τα έσοδα των ταμείων, των συλλόγων αλλά και του κράτους (φορολογικά).
Την ίδια στιγμή εισέρχονται 1.500 ετησίως στον κλάδο, ενώ παραιτούνται τουλάχιστον 1.000, που αυξάνονται μετά την εκτίναξη των ασφαλιστικών εισφορών.
«Είναι μύθος ότι οι δικηγόροι είναι πλούσιοι» υποστήριξαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ολομέλειας Ιω. Αδαμόπουλος και ο πρόεδρος του ΔΣ Θεσσαλονίκης Ν. Βαλεγράκης, επισημαίνοντας ότι σε μία πολύ δύσκολη περίοδο που δεν υπάρχει χρήμα στην αγορά με ευθύνη της πολιτικής εξουσίας επιχειρείται βίαιη ανατροπή θεσμών και δικαιωμάτων συνταγματικά κατοχυρωμένων, καθώς όλα μετρούνται με οικονομικά μόνο κριτήρια.
Κόστος
Κατήγγειλαν ότι γίνεται πολύ ακριβότερη η πρόσβαση στη δικαιοσύνη με εισπρακτικά και τοκογλυφικά μέτρα του Δημοσίου (π.χ. τόκοι επιδικίας, αύξηση παραβόλων κ.λπ.) ενώ το ίδιο ευθύνεται κυρίως για την καθυστέρηση της διοικητικής δικαιοσύνης με τα άσκοπα και αβάσιμα ένδικα μέσα που ασκεί ή εξαναγκάζοντας τους πολίτες να προσφεύγουν σωρηδόν για νομικά λυμένα ζητήματα (π.χ. επιδόματα οικογενειακά, 176 ευρώ κ.λπ.).
Επέκριναν τις ρυθμίσεις για δικηγορικές εταιρείες «χταπόδια» με υποκαταστήματα παντού, γιατί προωθούνται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα (τράπεζες, ασφαλιστικές, πολυεθνικές εταιρείες κ.λπ.) και θα μετατρέψουν τους περιφερειακούς δικηγόρους σε υπαλλήλους (με αμοιβή 500-600 ευρώ) μεγάλων γραφείων που διαφημίζονται, χωρίς τα μεγάλα ονόματα να εμφανίζονται ποτέ στην περιφέρεια.
ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ
www.ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου