ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ

Με τη συµπαράσταση των συµβασιούχων, που συνήθως διαδηλώνουν κατά των δικαστών, πραγµατοποιήθηκε χθες στον Αρειο Πάγο η µεγάλη συγκέντρωση των δικαστικών λειτουργών σε ένδειξη διαµαρτυρίας για τις επικείµενες νοµοθετικές ρυθµίσεις που τους αφορούν.

Την ώρα που ο πρόεδρος της Ενωσης ∆ικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαµπος Αθανασίου καλούσε την κυβέρνηση να κατοχυρώσει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, έξω από το δικαστικό µέγαρο οι συµβασιούχοι ύψωναν πανό µε το σύνθηµα: «Η υποβάθµιση του έλληνα δικαστή σηµαίνει υποβάθµιση του έλληνα πολίτη». Ο λόγος που ώθησε τις δικαστικές ενώσεις – πλην της Ενωσης ∆ικαστικών Λειτουργών του Συµβουλίου της Επικρατείας – να εκφράσουν µε τον τρόπο αυτόν τα αιτήµατά τους αφορά την επικείµενη υπαγωγή στο ΙΚΑ των νεοεισερχόµενων δικαστικών λειτουργών, όπως και η διαφαινόµενη µείωση των αποδοχών δικαστών και εισαγγελέων.

«Το υπουργείο Οικονοµικών κωφεύει, αν και από τον περασµένο Νοέµβριο ο υπουργός Οικονοµικών είχε δεσµευτεί ότι θα επανεξετάσει το ζήτηµα και θα βρει λύση», τόνισε στον χαιρετισµό του ο πρόεδρος της Ε∆Ε Χαράλαµπος Αθανασίου, υπογραµµίζοντας ότι είναι θεσµικό και όχι οικονοµικό ή συντεχνιακό το αίτηµα της διατήρησης του ειδικού µισθολογίου των δικαστικών, καθώς είναι κατοχυρωµένο από το Σύνταγµα. Στο ίδιο πνεύµα ήταν και οι θέσεις όλων των προέδρων των Ενώσεων – Γεράσιµου Φαλτσέτου της Ενωσης ∆ιοικητικών ∆ικαστών και Παναγιώτη Μπρακουµάτσου της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος – όπως και της Βασιλικής Θάνου - Χριστοφίλου, εκπροσώπου της µειοψηφίας της Ενωσης ∆ικαστών και Εισαγγελέων, η οποία επέµεινε στην άποψη ότι η Πολιτεία υποβαθµίζει την δικαστική εξουσία, ενώ είναι ισότιµη µε τη νοµοθετική και την εκτελεστική.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου