ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ - ΑΜΟΙΒΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΠΛΑΤΕΙΟ ΚΑΝΙΓΓΟΣ
101 81 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 2103842930
ΦΑΞ: 2103821241
EMAIL: grammatia-katanaloti@gge.gr

Αθήνα, 10 Μαρτίου 2011
Αριθμ. Πρωτ. : οικ.2890

Προς:
Πίνακας Αποδεκτών
Δικηγορικοί Σύλλογοι

Θέμα : Ενημέρωση για την πορεία των διαδικασιών έναρξης και λειτουργίας του δικτύου παροχής συνδρομής στην επιδίωξη για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη συμμετοχή δικηγόρων και Ενώσεων Καταναλωτών.
  

Σας πληροφορούμε ότι υπεγράφη (και δημοσιεύεται στο Φ.Ε.Κ. Β με ημερομηνία 09.03.2011) η Κοινή Υπουργική Απόφαση με θέμα «Σύστημα Διαχείρισης, Παρακολούθησης, Αξιολόγησης και Ελέγχου για την Υποστήριξη εφαρμογής του Ν. 3869/2010 (ΦΕΚ 130/τ. Α/03.08.2010)/ συνδρομή στην επιδίωξη για εξωδικαστικό συμβιβασμό του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013(σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 5 του Κανονισμού (ΕΚ)αριθ.1081/2006)». Η Κ.Υ.Α ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας και τις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων στο δίκτυο παροχής συνδρομής.
Οι δικηγόροι-μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων που συμμετέχουν στη δράση αναλαμβάνουν την υποχρέωση να συνδράμουν τους υπερχρεωμένους οφειλέτες στη συμπλήρωση της αίτησης εξωδικαστικού συμβιβασμού προς τους πιστωτές, στη διατύπωση της πρότασης διευθέτησης των οφειλών και στις διαπραγματεύσεις με αυτούς και να συντάσσουν το πρακτικό επιτυχίας ή τη βεβαίωση αποτυχίας του συμβιβασμού. Οι Δικηγορικοί Σύλλογοι αναλαμβάνουν την υποχρέωση να ενημερώσουν τους δικηγόρους - μέλη τους για τα παραπάνω, να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα στοιχεία από αυτούς και να τα υποβάλουν στο Συνήγορο του Καταναλωτή. Η κατανομή των υποθέσεων στους συμμετέχοντες στη δράση δικηγόρους γίνεται ισομερώς.
Στους δικηγόρους που συνδράμουν τους οφειλέτες κατά τα ως άνω καταβάλλεται ως αποζημίωση το ποσό των 123 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., το οποίο προσαυξάνεται κατά το ποσό των 100 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. σε περίπτωση σύνταξης πρακτικού επιτυχίας του συμβιβασμού.
.
Για τη συμμετοχή των Δικηγόρων στη δράση απαιτείται η υπογραφή σύμβασης με την Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Ενεργειών από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΥΕ/ΕΚΤ), η οποία είναι ο Δικαιούχος του έργου. Οι δικηγόροι που θα υπογράψουν τη σύμβαση δικαιούνται αποζημίωσης με την προσκόμιση πρακτικών επιτυχίας ή βεβαιώσεων αποτυχίας που φέρουν ημερομηνία από 28.01.2011 και για όλο το τρέχον έτος.
Για τη συμμετοχή των δικηγορικών συλλόγων είναι απαραίτητη η έγγραφη δήλωση-αποδοχή των όρων της Κ.Υ.Α., που θα αποσταλεί στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή (email: grammatia-katanaloti@gge.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , fax: 210 3821241 υπόψη Ν. Παπασουλιώτη) η οποία στη συνέχεια θα τις διαβιβάσει στους εμπλεκόμενους φορείς (ΕΥΕ/ΕΚΤ, Συνήγορος του Καταναλωτή)
Τις προσεχείς ημέρες θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή η Κ.Υ.Α., καθώς και κατάλογος με τους Δικηγορικούς Συλλόγους που έχουν ήδη δηλώσει με επιστολές τους στη Γενική Γραμματεία ότι επιθυμούν να συμμετέχουν στη δράση. Επιπλέον, θα αναρτηθεί υπόδειγμα δήλωσης συμμετοχής-αποδοχής των όρων της Κ.Υ.Α., το οποίο καλούνται να συμπληρώσουν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, όπως επίσης και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι που δηλώνουν για πρώτη φορά το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν.
Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτρης Σπυράκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου