ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΔΡΑΜΑΣ 16,17 ΚΑΙ 18-3-2011

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ   ΣΥΛΛΟΓΟΣ   ΔΡΑΜΑΣ
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ   ΜΕΓΑΡΟ   ΔΡΑΜΑΣ
Τηλ. 25210 – 23540, 22694, 55448, 55449, 55456
Φαξ   2521 – 55332, 55455
661 00      ΔΡΑΜΑ

                                                                                                                                               Δράμα, 14.3.2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                                                                                     Κυρίες Κύριοι συνάδελφοι,

Ολοκληρώθηκε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση για το Νομοσχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής κ.λ.π.

Στο άρθρο 20 παράγραφος 7α' γίνεται ρητή αναφορά στους Δικηγόρους, όπου μάς επιβάλλεται πλην των όσων έχουν επιβληθεί έως τώρα, μία επί πλέον υποχρέωση για τη νομότυπη και εμπρόθεσμη εξόφληση της προκαταβολής Φόρου Εισοδήματος.

Ειδικότερα, ενώ στο προσχέδιο της Επιτροπής και στην ανάλογη διάταξη προβλεπόταν η είσπραξη του 15% από τους Δικηγορικούς Συλλόγους, στο κείμενο προς ψήφιση της άνω Επιτροπής ο φόρος " αποδίδεται από το Δικηγόρο με την υποβολή δήλωσης στη Δ.Ο.Υ. της Περιφέρειας όπου βρίσκεται η επαγγελματική του έδρα ". Δηλαδή, εκτός από την υποβολή καταστάσεων Φ.Π.Α., Συμπληρωματικών Δηλώσεων κ.λ.π. μάς  επιβάλλουν και την ανά δίμηνο υποβολή προκαταβολής φόρου Εισοδήματος.
Προκαλεί οργή σε όλους μας το γεγονός ότι ενώ υπάρχει ο μηχανισμός είσπραξης του Δικηγορικού Συλλόγου, ο οποίος διμηνιαία αποδίδει την προκαταβολή φόρου για κάθε Δικηγόρο, η υποχρέωση αυτή μεταφέρεται ατομικά στον καθένα μας, γεγονός που έχει ως συνέπεια αφενός μεν την επιβάρυνσή μας με περαιτέρω διαδικαστικά θέματα, αλλά και την έντεχνη απαξίωση της λειτουργίας των Δικηγορικών Συλλόγων από τους οποίους αφαιρείται ένα σημαντικό κομμάτι της λειτουργίας τους.

Είναι δε ενδεικτικό των προθέσεων της Κυβέρνησης ότι στην παράγραφο γ' του άνω άρθρου ο Δικηγορικός Σύλλογος νομιμοποιείται να παρακρατεί φόρο εισοδήματος 15% επί οποιουδήποτε ποσού καταβάλλει ως μέρισμα, ενώ δε νομιμοποιείται και δεν του επιτρέπεται να κάνει το ίδιο και για τα γραμμάτια προκαταβολής.

Η έκθεση - σχέδιο νόμου θα συζητηθεί στη Βουλή την Τετάρτη 16, Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011. Ήδη την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011 και ώρα 11:00 το πρωί συνεδριάζει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ενόψει της συζήτησης του Φορολογικού Νομοσχεδίου στη Βουλή. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας έχοντας υπόψη τα παραπάνω αποφάσισε ομόφωνα για λόγους διαμαρτυρίας και αντίδρασης στην επιπλέον επιβάρυνσή μας και επιχειρούμενη απαξίωση των Δικηγορικών Συλλόγων την αποχή των δικηγόρων - μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας από τα καθήκοντά τους κατά το διάστημα συζήτησης του άνω σχεδίου στη Βουλή. Επομένως, απέχουμε την Τετάρτη 16, Πέμπτη 17 και Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011 από κάθε διαδικαστική πράξη, παράσταση στα Δικαστήρια, σύμπραξη στα συμβόλαια κ.λ.π.




   Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Θεόφιλος Ξανθόπουλος                           Ευτύχιος Κοσμίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου