ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΡΕΚΟΡ ΑΠΟΧΗΣ ΣΤΟ Β ΓΥΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΣΑ - ΣΤΟ ΝΗΜΑ Ο ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική

Το ΠΑΣΟΚ έχασε ξανά τον ΔΣΑ!

08.03.2011REPORTER
Σε… στοιχειωμένο μετερίζι εξελίσσεται για τ0 ΠΑΣΟΚ ο ΔΣΑ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός Σύλλογος της χώρας, μαζί με τον Ιατρικό. Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε ο εκπρόσωπος του Κινήματος να κερδίσει τον προερχόμενο από την Κεντροδεξιά αντίπαλό του, καθώς ο Γιάννης Αδαμόπουλος επικράτησε οριακά του Δημήτρη Βερβεσού, με 50,89% έναντι 49,11%.
Σε απόλυτο αριθμό ψήφων, ο νέος πρόεδρος του ΔΣΑ συγκέντρωσε 3.738, έναντι 3.607 του αντιπάλου του, κέρδισε δηλαδή την εκλογή για διαφορά μόλις 131 ψήφων! Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πιο αμφίρροπη μάχη της τελευταίας δεκαετίας, καθώς παραδοσιακά ο νικητής του δεύτερου γύρου είχε σαφή απόσταση από τον αντίπαλό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εκλογές του 2008, ο Δημήτρης Παξινός είχε συγκεντρώσει 56,26% έναντι 43,7% του Δημήτρη Βερβεσού.
Στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, σημειώθηκε ρεκόρ αποχής από τον δεύτερο γύρο, καθώς επί συνόλου 21.376 εγγεγραμμένων, ψήφισαν μόλις 8.313 δικηγόροι, δηλαδή ποσοστό 38,89%. Στις εκλογές του 2008, επί συνόλου 20.219 εγγεγραμμένων είχαν ψηφίσει 10.621 δικηγόροι, δηλαδή ποσοστό συμμετοχής 52,53%.
Το ΠΑΣΟΚ έχει να κερδίσει τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από το 1993, και την προεδρία του Τάκη Παππά. Ακολούθησαν, ο Αντώνης Ρουπακιώτης, προερχόμενος από την Κεντροαριστερά, και ο Δημήτρης Παξινός από τη ΝΔ.
 www.statesmen.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου