ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ: ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Προειδοποιητικό έγγραφο απέστειλε ο Γ. Γραμματέας κ. Ν. Κανελλόπουλος

Προειδοποιητικό έγγραφο προς τους Δικηγορικούς Συλλόγους της επικράτειας, με κοινοποίηση στα εθνικά Δικαστήρια, απέστειλε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Ν. Κανελλόπουλος, απευθύνοντας συστάσεις σχετικά με καταγγελίες για αθέμιτες πρακτικές κατά τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρων.

Σύμφωνα με το έγγραφο [PDF] από τα στοιχεία των δικαιολογητικών αποζημίωσης που υποβάλλουν οι Σύλλογοι στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, για τους δικηγόρους που διορίζονται αυτεπάγγελτα για πολίτες που δε διαθέτουν συνήγορο, προκύπτει περιορισμός των διορισμών σε συγκεκριμένα μέλη των εκάστοτε συλλόγων. Το φαινόμενο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην τηρούνται οι μηνιαίες καταστάσεις δικηγόρων υπηρεσίας και να αξιώνουν ορισμένα μέλη των Συλλόγων ιδιαίτερα υψηλά ποσά αποζημίωσης.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά σε καταγγελίες, ιδίως νέων δικηγόρων, για αθέμιτες πρακτικές αρχαιότερων συναδέλφων τους, οι οποίοι φέρονται να παρεμποδίζουν το διορισμό τους.

Εν όψει των ανωτέρω, ο Γενικός Γραμματέας εφιστά την προσοχή στις Διοικήσεις των Δικηγορικών Συλλόγων, ζητώντας να μεριμνήσουν για την πιστή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας (ν. 3226/2004).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου