ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

Όλη η Ελλάδα, την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, θα απεργεί και θα διαδηλώνει την αντίθεσή της στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα της Κυβέρνησης και χιλιάδες εργαζόμενοι – αν όχι εκατομμύρια – θα αποκλείσουν τη Βουλή για να απαιτήσουν να μην ψηφιστεί ο νόμος που θα γυρίσει την κοινωνία μας δεκαετίες πίσω, θα ξεπουλήσει όλη τη δημόσια περιουσία και θα οδηγήσει στην φτώχια και στην εξαθλίωση όλους τους εργαζόμενους.
Κι όμως, η Κυβέρνηση, η Τρόικα και το ΔΝΤ, βρήκε στην πλειοψηφία του ΔΣ του ΔΣΘ έναν αναπάντεχο σύμμαχο, ο οποίος στηρίζει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Σε πρόταση που υποβλήθηκε για αποχή τις δύο αυτές ημέρεστη συνεδρίαση της 23ης/6, η πλειοψηφία είπε ΟΧΙ – 14 σύμβουλοι (Βαλεργάκης, Ράπτης, Βελιτζέλου, Σεραΐδου, Ανδριόπουλος / Καλαϊτζής, Κεφάλας / Παναγοπούλου, Κουτσοχήνας / Αντωνιάδης, Κουτσός / Ροδινός / Μαυρίδης, Δανιήλ) ενώ 9 ψήφισαν ΝΑΙ (Κλεισιάρης, Τζαμαδάνης / Ραδίσης / Βάρδας / Κωστατζίκη, Αχτσίδου, Λαμτζίδης / Μελανεφίδου / Νιφλής).
Όμως, όχι μόνο αρνήθηκε να ψηφίσει αποχή αλλά μετά από την πρώτη ψηφοφορία (και αφού είχε κριθεί το θέμα της αποχής) αρνήθηκε να εκδοθεί και ψήφισμα ενάντια στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προσφέροντας ουσιαστικά στήριξη στην παραπαίουσα Κυβέρνηση με 11 ψήφους (Βαλεργάκης, Βελιτζέλου, Σεραΐδου, Ανδριόπουλος / Καλαϊτζής / Παναγοπούλου, Κουτσοχήνας / Αντωνιάδης, Κουτσός / Ροδινός / Δανιήλ) έναντι 9 (Κλεισιάρης, Τζαμαδάνης / Ραδίσης / Βάρδας / Κωστατζίκη, Αχτσίδου, Λαμτζίδης / Μελανεφίδου / Νιφλής) και 3 αποχών (Ράπτης / Κεφάλας / Μαυρίδης). Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τη γραμμή του ΔΝΤ και της ΕΕ και παρέχουν πλήρη κάλυψη στα μέτρα της Κυβέρνησης. Αυτούς όμως τους ξέραμε. Εντύπωση προκαλεί η στάση της δήθεν ανεξάρτητης ACTUS (Μαυρίδης, Δανιήλ), η οποία στη μεγαλύτερη απεργία της μεταπολίτευσης, βάζει πλάτες στον κυβερνητικό συνδικαλισμό, για να αποδείξει ότι δεν διαφέρει σε τίποτα από το Βαλεργάκη, τον Αντωνιάδη και την Παναγοπούλου. Είναι μία απόφαση, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το αίσθημα και τις πεποιθήσεις των συναδέλφων, οι οποίοι, είμαστε σίγουροι καταδικάζουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τα μέτρα λιτότητας, αρνούμενοι να δεχθούν τους εκβιασμούς του Παπανδρέου, του Πάγκαλου και του Βενιζέλου.
Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί η Κατοχή κράτησε 4 χρόνια και η Χούντα 7. Γιατί υπήρχαν και τότε κάτι ανθρωπάκια (στην Κατοχή φορούσαν και κουκούλες), που δεν τόλμησαν να σηκώσουν ποτέ ανάστημα για να αγωνιστούν για την ελευθερία του λαού και τη δικαιοσύνη. Γιατί ήθελαν να πείσουν τον ελληνικό λαό ότι «οι Γερμανοί είναι φίλοι μας», όπως τώρα που οι σύμβουλοι του ΔΣΘ θέλουν να μας πείσουν ότι το μεσοπρόθεσμο είναι «για το καλό μας». Οι μέρες τους είναι μετρημένες. Θα καταρρεύσουν όλοι μαζί και τότε να δούμε «στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί».
Καλούμε τους συναδέλφους να δώσουν μαχητικό παρών στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τρίτης και της Τετάρτης για να μην ψηφισθεί το μεσοπρόθεσμο, για να διαγραφεί το χρέος, για να ανατραπεί η Κυβέρνηση και η πολιτικής της ΕΕ και του ΔΝΤ. 

enallaktiki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου