ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΑΠΕΧΟΥΝ 28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011 ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ: ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΛΑΜΙΑΣ, ΚΩ, ΚΟΖΑΝΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗΣ

ΑΠΟΧΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
28 ΚΑΙ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ

Με την από 24-06-2011 απόφασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣ Ιωαννίνων, αποφάσισε ομόφωνα να απέχουν τα μέλη του από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου, προς ένδειξη διαμαρτυρίας προς την επικείμενη ψήφιση των μέτρων του "Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας", μέτρα με τα οποία υπονομεύεται γενικότερα το μέλλον της πατρίδας μας, οδηγούν σε οικονομική απόγνωση όλους τους συμπολίτες μας και βέβαια πλήττουν ευθέως τους δικηγόρους ως ελεύθερους επαγγελματίες. 
www.dsioan.gr

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Κέρκυρας με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. συμμετέχει στην απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε και Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  στις 28 και 29 Ιουνίου 2011, εκφράζοντας την έντονη αντίθεση του στην επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου.
Συμμετέχει και ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Κέρκυρας.
www.dsc.gr

Το ΔΣ του ΔΣΗρακλείου ανακοινώνει αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους την 28η και 29η Ιουνίου 2011, ημέρες γενικής απεργίας της ΓΣΕ και ΑΔΕΔΥ εις ένδειξη συμπαράστασης. 

το ΔΣ του ΔΣΗ.
www.dsh.gr
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας σε έκτακτη συνεδρίασή του την 27-6-2011, απεφάσισε ομόφωνα την αποχή των μελών του από την άσκηση των καθηκόντων τους την Τρίτη και Τετάρτη (28-6-2011 και 29-6-2011), σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα οικονομικά μέτρα που πλήττουν ευθέως και τον Δικηγόρο ως ελεύθερο επαγγελματία, με αποτέλεσμα να τον οδηγούν στην περιθωριοποίηση, στην απόγνωση και την οικονομική εξαθλίωση.

ΤΟ   Δ.Σ.
 www.ds-lamias.gr


Oι Δικηγόροι του Πρωτοδικείου Κω, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 28 και 29 Ιουνίου 2011.
Η ανωτέρω απόφαση λήφθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας και εναντίωσης για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος της κυβέρνησης  και του εφαρμοστικού νόμου, που υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας και οδηγεί τους έλληνες πολίτες με ταχύτατους ρυθμούς στην απόγνωση και την εξαθλίωση.
www.dsko.gr
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΣΚοζάνης, αποφάσισε την αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους την Tρίτη 28/06/2011 και την Τετάρτη 29/06/2011 σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς την επικείμενη ψήφιση των μέτρων «Μεσοπρόθεσμου Σχεδίου Δημοσιονομικής Σταθερότητας», τα οποία πλήττουν υπέρμετρα όλους τους πολίτες,  τους δε δικηγόρους ως ελεύθερους επαγγελματίες, οδηγώντας πολλούς σε οικονομική εξόντωση και βίαιη έξοδο από το δικηγορικό σώμα.
Τις ημέρες της αποχής δεν θα χορηγηθούν άδειες για παράσταση δικηγόρου σε οποιαδήποτε δικαστική πράξη.
Από τον γενικό αυτόν κανόνα εξαιρούνται αποκλειστικά και περιοριστικά οι ακόλουθες περιπτώσεις, οι οποίες θα κρίνονται από την αρμόδια επιτροπή του Δ.Σ.Κ., μετά την προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων ή εγγράφων που δικαιολογούν το λόγο εξαίρεσης:
α) παραγραφών – λήξεως προθεσμιών
β) αυτόφωρων αδικημάτων
γ) αποφυλακίσεων
δ) αναστολών πλειστηριασμού και εκτελέσεως αποφάσεων.
Η κατάθεση προτάσεων (20ήμερο) και η προσθήκη –αντίκρουση επιτρέπεται χωρίς άδεια (237  ΚΠολΔ).
Υπεύθυνοι για τη χορήγηση αδειών: Βασίλειος Τσιώτσιας, Ελένη Διαμαντίδου, Στράτος Καϊδης, Θεοδώρα Τσικαρδάνη.


     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Η Γ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣ. ΤΣΙΩΤΣΙΑΣ            ΕΛ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ
www.dsk.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του στις 24-6-2011, ομόφωνα αποφάσισε:
1. Την κήρυξη 48ωρης αποχής των Δικηγόρων-μελών του από τα καθήκοντά τους την Τρίτη 28-6-2011 και την Τετάρτη 29-6-2011, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του για την επικείμενη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου οικονομικού προγράμματος και του εφαρμοστικού νόμου, που υπονομεύει το μέλλον και την ανεξαρτησία της χώρας με την εκποίηση οργανισμών δημόσιων κοινωνικών αγαθών και γενικά δημόσιας περιουσίας. Ηαντίδραση των Ελλήνω πολιτών, που εκφράζεται μέσα από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις τους, αποδεικνύει την εναντίωσή τους στην συστηματική συρρίκνωση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, στην οικονομική εξαθλίωση και στην απώλεια της κοινωνικής συνοχής. Το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας θεωρεί ότι με την υπερψήφιση των ανωτέρω νόμων απειλούνται τα ζωτικά συμφέροντα του ελληνικού λαού, η εύρυθμη λειτουργία της Διοίκησης και υποθηκεύεται το μέλλον των επερχόμενων γενεών.
2. Την προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την ακύρωση ορισμένων αποφάσεων και πράξεων εκτελεστικών του Μνημονίου, δεδομένου ότι το Συμβούλιο της Επικράτειας φέρεται να έχειαπορρίψει την επίμαχη αίτηση που κατατέθηκε από επιστημονικούς φορείς και ενώσεις σχετικά με την προαναφερόμενη ακύρωση και οι δικαστές να εκτιμούν, μεταξύ άλλων, ότι το Μνημόνιο ήταν τάχα αναγκαίο για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας καθώς και ότι το δικαίωμα στην περιουσία των θιγόμενων, δηλαδή στους μισθούς και στις συντάξεις τους, περιορίζεται νομίμως καθώς διατηρούνται τάχα σε "βιώσιμα επίπεδα". Έτσι φαίνεται ότι το ΣΤΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο.
                                                                               ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.
www.dschalkida.gr

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και των εφαρμοστικών νόμων που θίγουν καίρια και το Δικηγορικό Σώμα, απέχουν από παραστάσεις σε Δικαστήρια, Επιτροπές και Συμβόλαια την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.
 www.dsxanthi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου