ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Τον Σεπτέμβριο τελικά -και όχι καλοκαιριάτικα- θα κληθούν 1,5 εκατομμύριο επιτηδευματίες να καταθέσουν τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών τους.
Θα πρέπει να καταγράψουν και να στείλουν στην εφορία, κατάλογο με όλα τα τιμολόγια που πήραν και εξέδωσαν, τα ΑΦΜ των πελατών και προμηθευτών τους, την αξία κάθε συναλλαγής (από 300 ευρώ και άνω) και όλων μαζί αθροιστικά ανά ΑΦΜ κλπ.

Μπροστά στην απίστευτη αυτή ταλαιπωρία, να μετράνε ένα-ένα όλα τα τιμολόγια ξανά, χιλιάδες επαγγελματίες κάθε χρόνο παραλείπουν να κάνουν τις δηλώσεις, με αποτέλεσμα να απειλούνται με πρόστιμα έως 1750 ευρώ.

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων , για τις συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν το ημερολογιακό έτος 2010, ως ακολούθως:

•   Μέχρι την 20η Σεπτεμβρίου 2011 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1, 2, 3.

•   Μέχρι την 23η Σεπτεμβρίου 2011 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4, 5, 6.
•   Μέχρι την 27η Σεπτεμβρίου 2011 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7, 8, 9.
•   Μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2011 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 0.

Η υποβολή των σχετικών δηλώσεων μέσω διαδικτύου είναι υποχρεωτική.


Σε περίπτωση γενικής ή τοπικής αργίας ή τοπικά μη εργάσιμης ημέρας, οι παραπάνω προθεσμίες μετακυλίονται ανάλογα.
Πηγή: www.protothema.gr, 09-06-2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου