ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

48ωρη Γενική Απεργία Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος 28 και 29 Ιουνίου 2011

ΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πρωτοδικείο Αθηνών - Π. Σχολή Ευελπίδων κτίριο 13 γραφείο 201 T.K. 11362, Τηλ: 210-8253646, 210-8253649, 210-8826464, 210-8625016 ή 210-8625522 εσωτερικό 350, Fax: 210-8826172
http://www.odye.gr  email: info@odye.gr
ΑΘΗΝΑ, 23 Ιουνίου 2011
Αρ.Πρωτ. 67
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΠΡΟΣ: ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΟΥΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ – ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΔΥΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 28 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Αν οι περσινές περικοπές μισθών, συντάξεων, δώρων και όλα τα άλλα μέτρα που έλαβαν σε βάρος των εργαζομένων με αφορμή τα διάφορα μνημόνια, ήταν βάρβαρα, πώς να βρεις λέξεις να χαρακτηρίσεις τα τωρινά!!! Και το χειρότερο είναι ότι πρέπει να βρούμε χαρακτηρισμό για τα επόμενα σκληρά μέτρα που ήδη ετοιμάζονται!!! Δυστυχώς, μέσα από την πείρα μας, το έχουμε εμπεδώσει! Όλο αυτό το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων, τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνονται για να μας «σώσουν» τελικά δεν το «κατάφεραν». Για αυτό χρειάζονται καινούργια που θα μας «σώσουν ξανά»! ΚΑΘΕ ΠΕΡΣΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ!!! 
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !!!

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι η περσινή και προπέρσινη αντιλαϊκή θύελλα στόχευε στη «διάλυση» των αντιστάσεων των εργαζομένων, στόχευε στο να κάνει την εργατική δύναμη της χώρας φτηνή, στόχευε να κάνει απαγορευμένη λέξη το δικαίωμα και να μένει μόνο στην υποχρέωση. Στόχευε να διαμορφώσει μια τεράστια δεξαμενή ανέργων, που από υπερήφανοι εργαζόμενοι να γίνουν επαίτες. Ακούμε να λένε (οι εκπρόσωποι του συστήματος) ότι τα μέτρα που πάρθηκαν «απέτυχαν» διότι, λένε, τα ελλείμματα και το χρέος δεν μειώθηκαν!! Λες και ο στόχος ήταν πραγματικά αυτά τα ελλείμματα! Δυστυχώς, οι πραγματικοί στόχοι ήταν και είναι αυτοί που φανερά, και ο τελευταίος ανυποψίαστος, μπορεί να διακρίνει. Μπορεί δυστυχώς ορισμένοι να μην έχουν παραδεχτεί το μέγεθος του προβλήματος και το μέγεθος των κινδύνων που τους απειλούν. Το σύστημα όμως, επειδή ακριβώς βιώνει μια πολύ σοβαρή κρίση, δε θα διστάσει μπροστά σε τίποτε προκειμένου να βρει διέξοδο. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ! Γι’ αυτό πρέπει να αντισταθούμε!

ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!
ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!

Μα έχει κόστος ο αγώνας, η απεργία, ο ξεσηκωμός! Σωστά! Να μην έχουμε όμως καμιά αμφιβολία για το πόσο μεγάλα και ίσως ανεπανόρθωτα θα είναι τα κόστη αν αφήσουμε την πολιτική της καταστροφής να έχει την πρωτοβουλία σωτηρίας των εργαζομένων, του λαού, της ανθρωπότητας. Το κόστος σε πείνα, σε εξαθλίωση, θα είναι τεράστιο. Οι δυνάμεις του συστήματος που οδήγησαν στο αδιέξοδο δεν μπορούν να είναι οι δυνάμεις που θα βγάλουν την ανθρωπότητα από αυτό. Οι δυνάμεις του συστήματος που έχουν όλη την ιστορική ευθύνη για την πρόσφατη καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων και την εξαθλίωση των λαών, αν συνεχίσουν να κρατούν στα χέρια τους τις τύχες μας, τις τύχες των λαών θα μας οδηγήσουν στον όλεθρο. Πρέπει τώρα οι ελπιδοφόρες, οι ζωντανές, κοινωνικές, δυνάμεις να αφαιρέσουν την πρωτοβουλία από τους αντιδραστικούς κύκλους του συστήματος και μέσα από σκληρούς αγώνες να ανατρέψουν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές. Και μέσα στη γενική αναστάτωση και  αποδιοργάνωση των πάντων, άλλος ένας Υπουργός Δικαιοσύνης, με τις προγραμματικές του δηλώσεις, θέτει θέμα ωραρίου, όπως πολλοί άλλοι μέχρι σήμερα. Του στέλνουμε το μήνυμα ότι:

ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ  ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ !
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΟΔΥΕ
ΤΡΙΤΗ 28 - ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.

ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.
ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ.
ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!!!

Για το Δ.Σ. της Ο.Δ.Υ.Ε.
Ο Πρόεδρος
ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Γεν. Γραμματέας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΙΑΤΣΟΣ

www.lawyersvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου