ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΩΝ Δ.Σ. ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Συνάδελφοι,
μέχρι τώρα, παραμονή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των νέων Διοικητικών Συμβουλίων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, αυτό το blog, ελάχιστα ασχολήθηκε με αυτές καθ` αυτές τις εκλογές, αφενός γιατί οι εξελίξεις όπως όλοι γνωρίζουμε ήταν καταιγιστικές, ιδίως το τελευταίο διάστημα και αφετέρου γιατί το κλίμα των έντονων κινητοποιήσεων από τον Ιανουάριο και μετά, λειτούργησε ως ένα βαθμό παραμορφωτικά (άλλοτε ηθελημένα και άλλοτε όχι) απέναντι σε προεκλογικές θέσεις και απόψεις για το μέλλον του επαγγέλματός μας.
Παρ` όλα αυτά την Κυριακή 27-2-2011, διεξάγονται οι εκλογές, από τις οποίες θα προκύψουν οι εκπρόσωποί μας για την επόμενη τριετία, θα εκλεγούν δηλαδή οι συνάδελφοι που θα πρέπει να διαχειριστούν και να αντιμετωπίσουν θεσμικά την νέα πραγματικότητα στο χώρο της δικηγορίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε το τελευταίο έτος.
 Η υπαγωγή των δικηγορικών υπηρεσιών σε καθεστώς ΦΠΑ, η ψευδεπίγραφη "απελευθέρωση" του επαγγέλματός μας, η πρόσφατη επίθεση ενάντια σε θεμελιώδη και κατοχυρωμένα δικαιώματά μας με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, έχει σχολιαστεί και κριθεί πολλές φορές από τη θέση αυτή, τόσο με αναρτήσεις δημοσιευμάτων και πληροφοριών όσο και με κριτικές θέσεις που καταγράφηκαν, κατά το δυνατόν έγκαιρα και έγκυρα.
Επειδή οι μέρες που έρχονται θα είναι σαφώς κρίσιμες για όλους, με όποια ιδιότητα και θέση αν βρίσκονται εντός του χώρου που ονομάζεται "απονομή δικαιοσύνης" στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα για εμάς τους δικηγόρους, που έτσι κι αλλιώς αποτελούμε τον μόνο ανεξάρτητο και αδέσμευτο πυλώνα της δικαιοσύνης στη χώρα, είναι σημαντικό οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι της επόμενης τριετίας να έχουν άποψη, θέληση και ικανότητα να ανταπεξέλθουν στην απαίτηση του κλάδου μας για αγώνα, που απ΄ ότι φαίνεται θα πρέπει να συνεχιστεί ίσως πιο έντονα, ίσως και με άλλους τρόπους, πάντως σίγουρα ασυμβίβαστα, υπεύθυνα, δημιουργικά και αποτελεσματικά.
Πρέπει λοιπόν να αναδείξουμε, ιδίως αυτή τη φορά, ως εκπροσώπους μας, αυτούς και αυτές που έχουν και τη διάθεση και την ικανότητα να υπερασπιστούν τα δικαιώματα του ανεξάρτητου μαχόμενου δικηγόρου, να εκφράσουν το ατομικό μέσα από το συλλογικό, να αντιπαρατεθούν στις λογικές του εφησυχασμού και της νομοτελειακής πορείας των πραγμάτων να αντιτάξουν τις θέσεις μας απέναντι σ` αυτούς που επιλέγουν και αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς και να εξασφαλίσουν σε κάθε έναν μας την αντιμετώπιση τόσο των θεσμικών όσο και καθημερινών προβλημάτων μας.
Συνάδελφοι,
στις σημερινές συνθήκες η λογική της απλής διαχείρισης και της αποστασιοποιημένης παρακολούθησης των γεγονότων, απεδείχθη ότι οδηγεί στην καταστρατήγηση βασικών δικαιωμάτων μας και στην "εξαφάνιση" του δικηγόρου ως ανεξάρτητου υπερασπιστή τόσο των δικαιωμάτων των συμπολιτών του όσο και των δικών του. Ας μην χάσουμε την ευκαιρία με τη συμμετοχή και την επιλογή μας, να διαμορφώσουμε τις συνθήκες της εργασίας και εν τέλει της ζωής μας. Ας επιλέξουμε αυτές και αυτούς από μας που έχουν δείξει ότι μπορούν και θέλουν μαχητικά, δημιουργικά και κυρίως ασυμβίβαστα, ειλικρινά και αντικειμενικά να μας εκπροσωπήσουν.

Α. ΠΟΥΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου