ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΤΗΝ 14-2-2011






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών είναι από τη φύση του και την ιστορία του ένας χώρος ελευθερίας, ένα πάντοτε πρόσφορο βήμα διαλόγου και ισότιμης ανάπτυξης όλων των ιδεών. Είναι, επιπλέον, ένα συνεπές και σταθερό βήμα προάσπισης των συνδικαλιστικών ελευθεριών κατά σειρά όλων των πολιτών, όλων των δικηγόρων και των δικηγόρων Αθηνών. Είναι, συνεπώς, επόμενο ότι οποιαδήποτε βίαιη ενέργεια εναντίον του ασύλου αυτής της δημοκρατίας και της ελευθερίας πλήττει πρώτιστα τις δύο αυτές θεμελιώδεις αρχές.
Πρέπει, επομένως, να καταδικαστεί απερίφραστα, απροφάσιστα και αποφασιστικά η επίθεση ατόμων, την Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011 που προέρχονταν από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και οι οποίοι στρέφονταν τόσο εναντίον του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών όσο και προσωπικά εις βάρος του Προέδρου και μελών του Δ.Σ.
Κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα τελετών του Συλλόγου η οποία βρίσκεται στον πρώτο όροφο, κι αφού έσπασαν την κλειδαριά, καθώς και το τζάμι εισέβαλαν μέσα, κατέλαβαν τον χώρο κι άρχισαν να φωνάζουν και ν� απειλούν.
Κάποιοι από τους καταληψίες με πρωτοστατούντες δυο δικηγόρους Θεσσαλονίκης, εισέβαλαν με φωνές στον χώρο που βρίσκεται το γραφείο του Προέδρου και απαίτησαν από την γραμματεία να κάνουν χρήση του τηλεφώνου, προκειμένου να ειδοποιήσουν όλους τους δικηγόρους Αθηνών για την κατάληψη, αντιμετωπίζοντας τις υπαλλήλους υβριστικά, ασκώντας ψυχολογική βία και εν τοις πράγμασι απειλώντας την ίδια τη σωματική τους ακεραιτότητα.
Η κατάληψη έληξε το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011.
Ο Σύλλογος υπήρξε πάντα προπύργιο της Δημοκρατίας. Δημοκρατία που ως γνωστόν εκφράζεται από την εντός της νομιμότητος βούληση των πολλών και όχι με την επιβολή της μίας γνώμης ελαχίστων μειοψηφιών. Ο Σύλλογος ως συλλογικό όργανο έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζει δια των οργάνων του για τον τρόπο που θα εκφράζεται και θα τοποθετείται. Και όχι, όπως τον θέλουν μερικοί, να έχει παρακολουθηματική συμπεριφορά σε αποφάσεις που λαμβάνονται ερήμην του από μη νομιμοποιημένα όργανα που παρανόμως συγκαλούνται. Παραδίδουμε στην κρίση του ελληνικού λαού και των δικηγόρων τους άνανδρους εισβολείς.
www.dsa.gr

1 σχόλιο: