ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ

Το ιστολόγιο αυτό αποτελεί ένα βήμα ενημέρωσης, συζήτησης και προβληματισμού των δικηγόρων της περιφέρειας και όχι μόνο, για όσα τους απασχολούν επαγγελματικά και άλλα... Ξεκίνησε το 2011, όταν στο χώρο της δικηγορίας, ελάχιστοι ασχολούνταν με την ενημέρωση για ζητήματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους. Ο υποφαινόμενος - διαχειριστής - επιχείρησε τότε να δημιουργήσει μια πηγή ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο. Σιγά σιγά, τα επόμενα χρόνια, προέκυψαν κι άλλες πηγές ενημέρωσης, κάποιες μάλιστα επαγγελματικού επιπέδου. Το νέο τοπίο που διαμορφώθηκε στη διαδικτυακή ενημέρωση, σε συνδυασμό και με τις πολλές ευθύνες που ανέλαβε πλέον ο υποφαινόμενος, άρα τον ελάχιστο χρόνο που διέθετε, είχαν σαν αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη του 2019, το blog να πάψει ουσιαστικά να ενημερώνεται και ο dikigorosdramas να σιωπήσει. Εδώ και μερικές ημέρες όμως, η επικαιρότητα αλλά και η διάθεση του διαχειριστή, ξαναφέρνουν το blog σε λειτουργία, με στοχευμένες αναρτήσεις και συγκεκριμένες ενημερώσεις...... το μέλλον θα δείξει..... >

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

ΕΦΟΔΟΣ ΣΔΟΕ ΣΤΟ ΔΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Για φορολογικές «ατασθαλίες» και καταστάσεις με τις παραστάσεις δικηγόρων έψαξε το ΣΔΟΕ στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Ύστερα από καταγγελία, δύο ελεγκτές της υπηρεσίας, εμφανίσθηκαν στον 4ο όροφο του δικαστικού μεγάρου και για περίπου δύο ώρες αναζητούσαν στοιχεία για το σύστημα εσόδων - εξόδων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου Μανώλη Λαμτζίδη, αναζήτησαν πρώτα τα βιβλία εσόδων - εξόδων, μη γνωρίζοντας ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και γι' αυτό δε διατηρεί βιβλία.
Στη συνέχεια μπήκαν στο γραφείο του προϊσταμένου της οικονομικής υπηρεσίας και ήλεγχαν όλα τα παραστατικά και τις αποδείξεις που υπήρχαν εκεί. Έκαναν ερωτήσεις τόσο στον προϊστάμενο, όσο και στον κ. Λαμτζίδη, σχετικά με τις χορηγίες που γίνονται σε διάφορες εκδηλώσεις.
Ζήτησαν στοιχεία σχετικά με χορηγίες που παίρνει ο σύλλογος για εκδηλώσεις και στάθηκαν ιδιαίτερα στην τελευταία, της βαλκανικής συνάντησης δικηγόρων, όπου χορηγοί ήταν η νομαρχία και η μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Η απάντηση που πήραν ήταν ότι οι τελευταίες χορηγίες δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη και γι' αυτό δεν υπάρχουν παραστατικά.
"Ως και για τα παλιά έπιπλα που υπάρχουν στο γραφείο μου ζήτησαν αποδείξεις. Τους δείξαμε αποδείξεις αγοράς για τα καινούργια. Τα παλιά ήταν δωρεά ενός αείμνηστου συναδέλφου μας εδώ και δεκαετίες", είπε στην "Ε" ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.
Μεταξύ των άλλων, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αναζήτησαν και καταστάσεις με τις παραστάσεις των μελών του δικηγορικού συλλόγου, για το 2009 και το 2010.
Σύμφωνα με τον κ.Λαμτζίδη, "ο σύλλογος δε διατηρεί τέτοια στοιχεία, αλλά τα έσοδα αυτά είναι όλα φορολογήσιμα, αφού το απόκομμα κάθε παράστασης στο δικαστήριο, οι κρατικές υπηρεσίες υποχρεούνται να το στέλνουν και στην αρμόδια ΔΟΥ".
www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου